VW vs Toyota - предимства

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

VW vs Toyota - предимства

Мнениеот StS » Вто 15 яну 2013 19:44

Колеги виждам в форума има много теми за тази или онази кола.. Сега излезна статистиката за 2012 и тя показва че VW е трети в света..с не голяма разлика от 1 и 2рия. Пускам за да сравним по възможност обективно двете марки и разбира се чрез технически доводи да се обосновем за тези автомобили. Предлагам да сравниме най-масовите от тях - Голф/Пасат и Аурис/Корола..

Как смятате какви са + и - на двете марки.

П.С Знам че сме форум на VW но това не пречи да сме обективни. :) Дано се получи конструктивна тема :arrow:

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Re: VW vs Toyota - предимства

Мнениеот joro_kem » Вто 15 яну 2013 19:48

малко офф, но в интерес на темата: според мен пасат и корола са от различни сегменти, т.е. сравнението би следвало да бъде пасат-авенсис.

Потребителски аватар
StS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 15 яну 2013 20:33

joro_kem написа:малко офф, но в интерес на темата: според мен пасат и корола са от различни сегменти, т.е. сравнението би следвало да бъде пасат-авенсис.

Разбира се , аз имам предвид най-масовите им като продажби :)

1. Надежост
2. Комфорт
3. Разходи
4. Двигатели/ск. кутии
Нещо в такава поредност

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 15 яну 2013 20:55

Дай някакъв линк за тая статистика, че ми е интересно какво пише в нея :wink:

Потребителски аватар
StS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 15 яну 2013 20:58

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Сря 16 яну 2013 12:23

Посочените цифри за продажбите,дали са за конкретната автомобилна марка или в тях са включени и продадени автомобили от "подчинени" марки (от целият концерн) ?
Това, че Тойота води в класацията не е учудващо, даже се учудвам, че не е с повече. Те имат стабилни позиции и от двете страни на Атлантика (+ азиатския пазар). Докато VW са силни в Европа, но по-слаби в Щатите. При GM e обратното. Ако в продажбите са включени и тези от суб марките, това би обяснило предимството на GM пред VW, все пак държат Опел и някои корейски марки.
Освен това не смятам, че броят продажби е най-верен показател за качество на автомобила.
Гледам, че Ферари и Ламборджини не ги купуват много, сигурно не са хубави :D :D (това е просто шега, не се заяждам)

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Сря 16 яну 2013 16:22

Лично за мен Тойота е адски напред в класациите за надеждност и не само мога да напиша цял роман от личен опит.Пластмасите вече не са толкова евтини и простовати както в старите модели до 2000г.Разбира се и от тях има дефектни бройки, но като цяло за мен са еталон за надеждност.По-евтини са от фау ве, а в чужбина и за застраховките има значение тоест при равни други условия : клас/обем на двигателя/вид (хечбек,лимузина и т.н.)/вид гориво/година на производство за фолксваген са по-скъпи цените.А ония си правят яко сметката и се циганят и за 100 евро на година горница.
Според мен фолксваген от еднакъв клас с Тойота са напред само в: обезшумяване,комфорт и защита от корозия.
Вероятно и горните неща ги правят по-скъпи.
P.S.Изключвам последния Авенсис който отпред не прилича на кола, а на нещо смес между снегорин и влак, а за вътрешния дизайн на таблото въпросния дизайнер сигурно е ударил едно две преди да започне-прилича ми на тези табла които са на блъскащите колички по панаирите.Освен това като габарит самия Авенсис на мен лично ми е доста по тесен вътре от Пасат от същата година.Като пространство по-скоро е сходен с Октавия.
Но като изключа всичко това з амен Тойотата е много по-надеждната марк аи мисля че това я продава все още, както и по-ниската цена.
Само не съм сигурен дали правилно сравнявам Авенсис с Пасат, защото ако трябва да сравнявам с Кемри там напълно пасата ми отпада и нещата вече изглеждат по много различен начин.

Потребителски аватар
veso-golfa
Автомобил: Golf 3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veso-golfa » Сря 16 яну 2013 16:51

Това видео е достатъчно.
http://vbox7.com/play:11d4259c

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Сря 16 яну 2013 18:12

veso-golfa написа:Това видео е достатъчно.

Определено се припокрива с това което казах, доста посредствено са изпълнени уплътненията на Тойотата а и при Джетата е двойно няма начин там да има високо ниво на шум вътре в купето.Знам че по дифолт тенекиите на Тойотата са много слаби, но това определено ме шокира.Само незнам длаи при фуве-то се е напъвал толкова да ги огъва както при Тойотата, но наистина тенекиите са слаби.И взето предвид всичко оттам идва и по-ниската цена.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 16 яну 2013 18:23

На тези неща съм обърнал внимание при служебните Корола и Аурис - абсолютна истина е. :horror: Адски кофти автомобили, извинявам се ако обиждам някой. Кората на багажника на Корола е направена поразително... Предполагам че водят като дефекти спрямо ФВ, но продуктите на ВАГ като цялостно изпълнение са далеч по-качествени.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Сря 16 яну 2013 18:24

забеляза ли кво има на тениската на чичкото?
ако дойде чичко с тениска на опонентите нещата ще седят по друг начин :beat_butt2

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 16 яну 2013 18:26

vinixxx написа:забеляза ли кво има на тениската на чичкото?
ако дойде чичко с тениска на опонентите нещата ще седят по друг начин :beat_butt2

Конкретно с какво от клипчето не си съгласен? То си личи как са сложени уплътненията дори и на клип :lol:

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Сря 16 яну 2013 18:41

аз не мога да кажа че клипа е монтаж и ламарината в действителност е читава.просто и тойота могат да намерят кусурите на джетата

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 16 яну 2013 18:48

Могат, ама това на клипчето са очевадни неща, които правят впечатление и действително дразнят. :wink:
Наистина продажбите на дадена марка не я правят задължително най-качествена. Че то преди години мисля Форд бяха и те в челната тройка по продажби, ако си спомням добре. Те качествен производител на коли ли са, според вас? Същото важи и за БМВ - компанията е с доста по-малки мащаби на продажби от ВАГ, Тойота, ГМ това прави ли я по-некачествена?

Потребителски аватар
StS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Сря 16 яну 2013 19:10

Аз лично съм запознат донякаде с нещата, най-вече с VW но и затова реших да повдигна темата, няколко неща обаче искам да подчертая, ако вземем двигателите и скоростните кутии на Toyota сравнено с нашите /по-стари коли над 10г/ сякаш проблемите с течове на масло и разход на такъв са по-малко.. Това ми казаха и доста майстори когато търсех поредната кола. И действително имаше по-малко "зацапано" на коли -2003-2006 все бензинови атмосферки..

Да добавя - какво е предимството на TY пред VW защото поне според статистиката до сега са по-предпочитания бранд.. Аз виждам само цената и донякаде малко по-икономичните двигатели...

Последна промяна от StS на Сря 16 яну 2013 19:52, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”