Поло 1.9 АЕФ нормален ли е този старт сутрин
-
- Автомобил:
- Двигател:
Поло 1.9 АЕФ нормален ли е този старт сутрин
Колеги от както зината започна,когато е студено сутрин под -5 да речем,колата си пали от раз,но първите 10-15 секунди се чува едно тракане,сякаш двигателя се разпада,много е шумен,след това утихва и си върви нормално,забелязвам,че акумулатора ми е паднал леко ,трябва да го заредя,дали може да е от това.
Re: Нормален ли е този старт сутрин Поло1.9АЕФ
Ако можеш направи клип и го качи да се види/чуе по-добре. Примерно както в тази моя тема:
viewtopic.php?f=24&t=364078
Иначе щом има тракане само на минус темепература
Май и ти си като мене... маховик-пътник
Акумулатора ме съмнява да има връзка с тракането... ай разбирам да пали трудно ама...
Иначе щом има тракане само на минус темепература

Акумулатора ме съмнява да има връзка с тракането... ай разбирам да пали трудно ама...
-
- Автомобил:
- Двигател:
gamble написа:Ако можеш направи клип и го качи да се види/чуе по-добре. Примерно както в тази моя тема:
Иначе щом има тракане само на минус темеператураМай и ти си като мене... маховик-пътник
![]()
Не може да е маховик,защото преди 5 месеца го смених,там всичко е ново. Предварението е малко повече дадено,за да пали от миг и това е, мисля си ,че е от колата ,чист дизел и тъпа изработка,нямам друга идея.
-
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: AEF 1997
Ти не се ли отказа вече да и мислиш всяко нещо на тая кола
Ми тя и моята пали от раз, и първите 2-3 минути се тресе като бесна на 800 оборота. Вътре можеш да си разбиеш яйца сутрин
Ама после си заковава на 1000 оборота, утихва, и си върви доста прилично...
Всичко и е сменено - маховици, ролки на алтенатор, стартер и др.
Напоследък при много студено палене иска малко газ да подкачи оборотите (пали от първия път де), но това го отдавам на смотаната нафта (ОМВ алпин - уж качествена). С нафта на ЕКО ми замръзна през декември, та може и филтъра да се е позапушил нещо - ще го сменя скоро.
Само един проблем никой не се наема да ми реши, и това са замръзващите механизми на 2-те предни врати
Добре, че имам и задни
Според мен си е нормално за студовете да е така.

Ми тя и моята пали от раз, и първите 2-3 минути се тресе като бесна на 800 оборота. Вътре можеш да си разбиеш яйца сутрин

Напоследък при много студено палене иска малко газ да подкачи оборотите (пали от първия път де), но това го отдавам на смотаната нафта (ОМВ алпин - уж качествена). С нафта на ЕКО ми замръзна през декември, та може и филтъра да се е позапушил нещо - ще го сменя скоро.
Само един проблем никой не се наема да ми реши, и това са замръзващите механизми на 2-те предни врати

-
- Автомобил:
- Двигател:
bread1978 написа:Ти не се ли отказа вече да и мислиш всяко нещо на тая кола![]()
Ми тя и моята пали от раз, и първите 2-3 минути се тресе като бесна на 800 оборота. Вътре можеш да си разбиеш яйца сутрин![]()
Само един проблем никой не се наема да ми реши, и това са замръзващите механизми на 2-те предни вратиДобре, че имам и задни
![]()
Аааа,много се мразя за това ,че трябваше да я натиря вече,ама и аз инат.съмнявам се в нафтата и аз ,като свърши тази ще зареждам на лукойл и да видя какво ще стане ,а замръзването на механизмите реших с ВД40 и едно масло от същия вид,напръсках и край,това направих и с ключалките.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Някъде беше писано за неотварянето на вратите и решението на проблема, а той е разглобяване-почистване-сглобяване. И мойте не се отварят понякога, добре че имам още 3, но буди смях човек 185-6см да излиза каот йога през багажника или задна врата. На пролет ще се чистят бравичките и ще има снимки, това със спрейоете е до следващото замръзване. А по въпроса с тракането, ХАХАХАХ добре дошли в моя клуб, събуждам доста хора като запаля сутрин, френските дизели нищо не са пред моя. И аз мисля да сменя бензиностанцията, но това ОМВ ми е трън от години особенно със смяна на имената на ефтини горива с много добавки.
-
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: AEF 1997
и аз съм инат - вече 5 години го търкалям това чудо на инженерната мисъл 
Даже с един колега от форума щяхме да ходим до Волфсбург да клецаме конструктора на Поло 1.9 АЕФ
Ами според добри форумни ключари като Владко, този проблем с вратите няма трайно решение, и за това не се наемат да го правят. И аз не се наемам самичък да разглабям, че после не мога да го сглобя.
190 см съм, и при -15 градуса се правя на йога, за да влезна в тоя дарак, да го еВа. Поне задните врати си се отварят без проблем...
Карам и един Мерцедес 180С - ами при него при -20 градуса вратата си се отваря като през лятото.

Даже с един колега от форума щяхме да ходим до Волфсбург да клецаме конструктора на Поло 1.9 АЕФ

Ами според добри форумни ключари като Владко, този проблем с вратите няма трайно решение, и за това не се наемат да го правят. И аз не се наемам самичък да разглабям, че после не мога да го сглобя.
190 см съм, и при -15 градуса се правя на йога, за да влезна в тоя дарак, да го еВа. Поне задните врати си се отварят без проблем...
Карам и един Мерцедес 180С - ами при него при -20 градуса вратата си се отваря като през лятото.
-
- Автомобил:
- Двигател:
bread1978 написа:и аз съм инат - вече 5 години го търкалям това чудо на инженерната мисъл
Даже с един колега от форума щяхме да ходим до Волфсбург да клецаме конструктора на Поло 1.9 АЕФ![]()
Ами колега ,ти сам казваш,карам мерцедес 180С,че то друга кола няма.Като отидеш до Волфсбург,удари едно мъдо на най-главния инженер и от мене.Аз се зарекох,ама то дано стане ако ми паднат пари поне 20-30 хиляди ще взема всички разрешения от държавата и ще взривя публично този таралясник с покана на всички журналисти да снимат и да видят онези шваби докъде ни докараха с тези котурници от нерви.
Сменям бензиностанцията и ще видя дали ще трака .
-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
Re: Поло 1.9 АЕФ нормален ли е този старт сутрин
Самоче Швабите си карат колите първите 5 години,после ги препращат към други нормални държави,и към 10-12 тата година идват в перфектна форма на уникалните ни пътища,такаче едвали Швабите са виновни че караме 15+ години коли, и не можем да си позвалим по нови с нормална работа..И да ти кажа по мойта кола сменях елементи който бяха заводски,тоест елементи издържали над 14-15г,не виждам нешо лошо в това,няма вечни работи,по скоро има качествена подръжка... 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Това е признак най вече на разбиващ се маховик,то не става от веднъж,може и месеци да минат,при мен накрая не искаше да запали колата ,двигателя направо се тресеше ,все едно ще изпадне от коша и няма палене ,сега като го минах на обикновен няма такива грижи ,пали работи добре.Това е след като свещите и 4-те са ок няма какво друго да е при начален старт,ако работи на 3-цилиндъра ,също тресе докато запали четвъртия,но тя в този студ на 3 няма и да запали ,така че търси начин да ти прегледат маховика ,но без разглабяне че много работа е,има специалисти само като го чуе как работи и може да ти подскаже дали е той.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Старта се оправи след смяна на бензиностанцията,вече е наред,темата може да се ключи,лукойл спечели пред ЕКО.
Върни се в “Дизелови агрегати”