Г3 гти не пали/ решено - бобина
Първо мисля да се обадя на ВАСКОТО за да провери дали не е датчика на ХОЛ или е бобината. Колата е ГОЛФ-3 1.6 АBU моно.Когато неможе да запали чакам 2 или 3 минути и пак въртя на стартер,така 5 или 6 пъти докато запали но върви тромаво,тогава откачвам клемата на акумулатора 3 мин. и колата се оправя.Това го прави през 6 или 7 дни.Предният път когато незапали проверих дали има ток на кабела,който идва от бобината ,но нямаше ток и така пак чакане и въртене на стартер 5 или 6 пъти докато запали.Ходих при двама майстори на диагностика,мериха разни релета но нищо не откриха защото при тях си палеше.Затова следващия път като го направи се обаждам на ВАСКО и право при него без да откачвам акумулатора,само ме притеснява че живея на 40 км от София и как ще я закарам,като неработи добре без да откача акумулатора.Дайте ъкъл какво да правя.
Ами аз предполагам че ваското 1 няма да може да разбере веднага дали е датчик на хол или е от комутатора , в смисъл че ще трябва да се сменят последователно докато спре да прави проблеми, защото при мене го правиха релето , ама майстора не беше сигурен дали е от него и ми беше казал ако прави проблем пак да ходя и да продължава по верига със смяна на комутатор и след това датчик на хол ако прави пак проблем.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”