Интересуваме как може да се уредиш на работа в Америка като общ работник по строежи. Проблемите са ми два. Не съм студент, а английския ми е до толкова добър, колкото да бачкам като общак... Целта ми е да работя известно време и като мога да говоря свободно английски да се развивам и също така да видя как стоят нещата там, може пък да не ми хареса. За съжаление всички програми в посока Америка, са със студентски програми и отделно имаш право на работа 3 или 4 месеца. При всички положения ще трябва да кандидатствам за работна виза, но дори и да я спечеля, какво да я правя... Да изхарча един куп пари да стигна до щатите и от там греда. Някой по-запознат от мен или който е пробил там да даде мнение или съвет. При всички положения там ще се изкарват повече пари от колкото да бера зеленчуци и плодове в Англия...
Поздрави.
Работа в Америка?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Работа в Америка?
Kuncavia написа:При всички положения там ще се изкарват повече пари от колкото да бера зеленчуци и плодове в Англия...
Поздрави.
Недей да бъдеш толкова сигурен. Там не валят пари от небето. Отделно, че осигуровките ще ти таковат бойната слава. С други думи ако не смяташ да се разболяваш може би е оферта, ама инак - секат глави и там за съжаление. Няма да коментирам суми, които ми каза мой познат който лятото дойде да се оперира в Стара Загора и пак си замина за САЩ, предполагам се досещаш какви са разликите за тоя вид услуги. И на мен ми беше трудно да повярвам на числата, които ми каза той, ама не го знам с какви здравни осигуровки се подвизава там, но са фрапиращи

- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Е те не са ли задължителни, освен ако не работиш нелегално?
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Осигуровките в САЩ и аз знам, че са твърде голямо перо в бюджета. Също така човек трябва да си направи внимателно сметката и с пътуването и за колко време отива, за да не се окаже, че накрая е спестил за едно Мак Меню. 

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Ако си по-млад запиши се да учиш нещо и замини със студентските бригади. Така или иначе в момента има повече свободни места във ВУЗ-овете, отколкото желаещи да се запишат.
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Контакти:
Поне с тези Work & Travel USА - не. А и аз не мисля много за връщане ако ми се отвори шанса и ми хареса там 

То и аз така...ама пък не ми се учи грам а и не мога да си позволя да напусна работа за да ходя на даскало.Та си мислех "плащам 1-2 семестъра задочно и заминавам"...ама май не е така както си го мислех.
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Контакти:
То дори и да отидеш на студентска бригада, визата ти е за много малко време и после трябва да работиш нелегално иначе ...
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Ако имаш малко заделени пари може да запишеш университет там и така ще получиш постоянна виза. Отиваш като студент от България и междувременно записваш там. Тая схема са я ползвали много хора.
П.П. По повод осигуровките те са на пакети. Колкото повече неща искаш да ти покриват толкова повече и плащаш, но наистина няма много общо с българското здравеопазване.
П.П. По повод осигуровките те са на пакети. Колкото повече неща искаш да ти покриват толкова повече и плащаш, но наистина няма много общо с българското здравеопазване.
nurv написа:Ако имаш малко заделени пари може да запишеш университет там и така ще получиш постоянна виза. Отиваш като студент от България и междувременно записваш там. Тая схема са я ползвали много хора.
Да бе брат с диплома 3,46 само за мен питат там

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Е как планираш да вземеш работна виза ей така, за обща работа?
Ако си някакъв специалист, да кажем фармация, химия, био-нещо си, IT и т.н. вероятно има шанс, ама за строителство обща работа според мен е мисия невъзможна по легален начин (освен лотария зелена карта разбира се). А пък като студент е идеален начин да идеш за няколко месеца, да видиш дали ще ти хареса обстановката, да се запознаеш с този онзи и да видиш възможности за по-натам
п.п. Една колежка от университета навремето така ходи 2 години подред, запозна се с някакъв там и после се ожени и замина, вече 10 години си е там. Та и на теб може да ти излезе късмета да срещнеш някоя стройна американка към 100-120кг...
Ако си някакъв специалист, да кажем фармация, химия, био-нещо си, IT и т.н. вероятно има шанс, ама за строителство обща работа според мен е мисия невъзможна по легален начин (освен лотария зелена карта разбира се). А пък като студент е идеален начин да идеш за няколко месеца, да видиш дали ще ти хареса обстановката, да се запознаеш с този онзи и да видиш възможности за по-натам
п.п. Една колежка от университета навремето така ходи 2 години подред, запозна се с някакъв там и после се ожени и замина, вече 10 години си е там. Та и на теб може да ти излезе късмета да срещнеш някоя стройна американка към 100-120кг...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ivan_GT написа:nurv написа:Ако имаш малко заделени пари може да запишеш университет там и така ще получиш постоянна виза. Отиваш като студент от България и междувременно записваш там. Тая схема са я ползвали много хора.
Да бе брат с диплома 3,46 само за мен питат там
еми като си завършил в заводското

има там едни набират работници за англия ако имаш интерес звани лс
-
- Автомобил: vw mk2 Candy Blue
- Двигател:
Имам много близък роднина в САШ повече от 10г. е там. С двойно гражданство и казва,че Америка не е това което е била. Тази година се прибира в България.
Бях одобрен за зелена карта,но се отказах! Камъка си тежи на мястото!
Успех!
Бях одобрен за зелена карта,но се отказах! Камъка си тежи на мястото!
Успех!
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Сега вече е модерно да се литва в Канада,ама там е още по-сложно
Има и друг варянт за Австралия,но от познати знам,че ако не си взел достатъчно пари със себе си,само виждаш бариерата,без да си я преминал

Има и друг варянт за Австралия,но от познати знам,че ако не си взел достатъчно пари със себе си,само виждаш бариерата,без да си я преминал

Последна промяна от LILO&STICH на Чет 17 яну 2013 16:23, променено общо 1 път.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”