Работа в Америка?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Re: Работа в Америка?
Ква е далаверата за Англия и Австралия? Преди време исках да бачкам като охрана на заведение в Англия, но ми трябваше някакъв сертификат, който тук струва около 700 паунда 

car mechanic написа:Ivan_GT написа:nurv написа:Ако имаш малко заделени пари може да запишеш университет там и така ще получиш постоянна виза. Отиваш като студент от България и междувременно записваш там. Тая схема са я ползвали много хора.
П.П. По повод осигуровките те са на пакети. Колкото повече неща искаш да ти покриват толкова повече и плащаш, но наистина няма много общо с българското здравеопазване.
Да бе брат с диплома 3,46 само за мен питат там
еми като си завършил в заводскототолко е 3,36
има там едни набират работници за англия ако имаш интерес звани лс
Не защото съм завършил заводското умнико,а защото от 10-ти клас работя постоянно.
В Англия ходи ти,тук говорим за щатите!
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Не знам как си решил да се занимаваш със строителство точно,ама ако не те е страх на 200+метра да се разхождаш...дерзай.Иначе и без да си студент можеш да отидеш
доста познати на по 35 години отидоха като студенти в ингилизко да берат ягоди и аспарагуси. Като такъв,който е минал по този път-забрави за ЮСА,върви в Англия-хем ти е на 3 часа от София,хем и там се печели,пък и не е като да няма възможности.Даже,след няколко месеца като паднат визите за там,ще можеш да отидеш свободно,без тия изисквания.Европа си е Европа,в щатите,ако си с очакванията за Ел Дорадо и като слезеш на летището да ринеш зелени гущери,даже не си събирай багажа за там.
За да изкараш лев трябва да работиш МИНИМУМ на 2 места,може и на 3.Но пък работиш ли,знаеш за какво работиш...ама пък на 3 места...Малко цаца ама риба,риба ама цаца,но всеки сам и се съйбия на гъзо. Тия които ходиха по бригади или обиколиха щатите надлъж и шир и се върнаха с по един айфон
или седяха като плъхоци на работа и си докараха 5-6 хиляди долара.Ти решаваш,но впечатлението с което си (по мое мнение) че отиваш и големите кентаври те чакат да ги спечелиш беше преди 10+ години.Тогава един приятел за 4 месеца се върна с 12 000 долара и то след като е похарчил 4000 във Вегас.А тогава долара си беше сума.

За да изкараш лев трябва да работиш МИНИМУМ на 2 места,може и на 3.Но пък работиш ли,знаеш за какво работиш...ама пък на 3 места...Малко цаца ама риба,риба ама цаца,но всеки сам и се съйбия на гъзо. Тия които ходиха по бригади или обиколиха щатите надлъж и шир и се върнаха с по един айфон

- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Англия по тия плодове е голям ташак. Мислех си за там, но и там парите не са като преди 6 години. На всякъде дават супер малко пари и ако си живееш във фургончето и не мърдаш много може и да се прибереш за 3-4 месеца с 2000 паунда
Ама мизерстваш на най-голямо ниво. Принципно в строителството в САЩ дават не лоши пари, затова ми се върти точно то в главата. Преди няколко години ходи познат и работеше за близо 160$ на ден, отделно на празници и в почивни дни взимаше x2... Но за съжаление е само познат и му загубих дирите.

- feikot
Ти да не си мислиш,че ще живееш на хотел,като си в строителството
ще делиш същия шибан фургон както в Англия,ама тоя път с потни и бесни негри.На един обект във Франция,който се строеше,ние си ходехме от Версай там,но неграта,които го строиха бяха
(едно училище го ремонтираха общо взето,а ние слагахме железарията-врати,парапети,рамки и пр.) няма да ти кажа,какво удоволствие е да се храниш където ядат тези,а тоалетната е
защото ползвахме общите фургони за обяд и тоалетна. Честно да ти кажа,тук най,най,ама най-запуснатия общински кенеф беше в пъти по-добре от тоя дето ходиха макаците.А са французи...(от няколко години
) А като се сетя в щатите,че за тая работа освен пак същите,от същия под вид макак резус ще работят,нещо ми се струва,че ще ти е по-добре на ягодите
Повярвай ми,колкото и да са готини по филмите,нямат нищо общо огромна част от тях.
ОФФ-единствено добро впечатление ми направиха едни,на един друг обект.Къщата беше на единия от собствениците на марката Карфур и явно там са ги отбрали по-цивилизовани.Тия си бяха абсолютно нормални хора,храниха се възпитано,почистваха си,говорихме си...Даже единия не го разбрах,че ще полира мрамора и влязох 2 пъти със секюрититата (строителни обувки) като преди това бях ходил по калта отвън и той без да ми каже думичка мина и измете след мен.Само ми се усмихна и каза "па проблем" това вече втория път,като разбрах,че ще работи там.После го черпих един хайникен и всичко си беше нормално.

ОФФ-единствено добро впечатление ми направиха едни,на един друг обект.Къщата беше на единия от собствениците на марката Карфур и явно там са ги отбрали по-цивилизовани.Тия си бяха абсолютно нормални хора,храниха се възпитано,почистваха си,говорихме си...Даже единия не го разбрах,че ще полира мрамора и влязох 2 пъти със секюрититата (строителни обувки) като преди това бях ходил по калта отвън и той без да ми каже думичка мина и измете след мен.Само ми се усмихна и каза "па проблем" това вече втория път,като разбрах,че ще работи там.После го черпих един хайникен и всичко си беше нормално.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
По строежите в USA работят основно мексиканци, особено на юг. Там е направо мафия...
В момента USA не е това, което хората си мислят, особено такива, които не са стъпвали там!
Дори много хора се ориентираха и се прибраха обратно, заради продължаващата криза там.
АКо не можете да идете като студенти, за да усетите накъде духа вятъра, то инвестицията и рискът е твърде голям.
Аз бих изчакал да отворят пазара в Англия и да търся късмета си там. По-близо, по-добре платено и по-лесно (скоро и легално). И не на последно място - по-евтино!
В момента USA не е това, което хората си мислят, особено такива, които не са стъпвали там!
Дори много хора се ориентираха и се прибраха обратно, заради продължаващата криза там.
АКо не можете да идете като студенти, за да усетите накъде духа вятъра, то инвестицията и рискът е твърде голям.
Аз бих изчакал да отворят пазара в Англия и да търся късмета си там. По-близо, по-добре платено и по-лесно (скоро и легално). И не на последно място - по-евтино!
- feikot
А пък латиносите са още по-неприятни от негрите.Там определено не ти е работа 

- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Smeagol написа:Аз бих изчакал да отворят пазара в Англия и да търся късмета си там. По-близо, по-добре платено и по-лесно (скоро и легално). И не на последно място - по-евтино!
И след 10 години подобна тема във форума - Англия не е това, което беше

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Някой от колегите спомена за специалист. Според мен е прав. Ако ще ходиш там да си общак - имат си негри и мексиканци, едва ли са им нужни вносни кадри за тая работа. Освен това там трябва да работиш поне 2 или 3 нископлатени неквалифицирани неща, че да сколасваш. Но ако нямаш жена и деца не ти пречи да опиташ и да сбъркаш можеш да се прибереш обратно.
В Канада здравеопазването е безплатно, ама пък тоя моя познат твърди, че хората от Канада мигрирали в САЩ, че там не била много розова хавата с работата и заплащането. Колко е вярно, само мога да гадая
Но той твърди, че имал познати дето от Канада се преместили в САЩ.
В Канада здравеопазването е безплатно, ама пък тоя моя познат твърди, че хората от Канада мигрирали в САЩ, че там не била много розова хавата с работата и заплащането. Колко е вярно, само мога да гадая

- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kokobraiz написа:Имам много близък роднина в САШ повече от 10г. е там. С двойно гражданство и казва,че Америка не е това което е била. Тази година се прибира в България.
Бях одобрен за зелена карта,но се отказах! Камъка си тежи на мястото!
Успех!
аз имам същия дерт. спечелих зелена карта и се чудя сега да ходя ли , да не ходя ли

Бил съм вече веднъж в САЩ за няколко месеца, хареса ми, но не ми се стои цял живот там

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
[/quote]
аз имам същия дерт. спечелих зелена карта и се чудя сега да ходя ли , да не ходя ли
Бил съм вече веднъж в САЩ за няколко месеца, хареса ми, но не ми се стои цял живот там
[/quote]
Ми подари я.Гарантирам ти,че ще счупят клавиатурите.

Ми подари я.Гарантирам ти,че ще счупят клавиатурите.
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
хаха, не може да се подарява, индувидуална е..това е все едно ти да подариш шофиорската си книжка на някой, който няма

- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:

-
- Автомобил:
- Двигател:
k_garchev написа:maikomila То ако така се ходеше в щатите,без да знаеш език и без никаква квалификация...направо нямам думи,чак и за няколко месеца милионер да станеш!Слезте на земята!
много хора мислят че там е банка и всеки взима еи така свободно
но като отидат се шашкат много хора от роботата

в испания съм бил 5 месеца в фабрика за плодове по 50т на ден съм преметал за 2500лв на месец и като приспаднеш разходите за тебе 23санта парче остава
сега за англия има страхотна офелта за шофиори на селскостопанска техника но не мога да си оправя документите

-
- Автомобил: Passat b7
- Двигател: CFGB
Nikkolay написа:kokobraiz написа:Имам много близък роднина в САШ повече от 10г. е там. С двойно гражданство и казва,че Америка не е това което е била. Тази година се прибира в България.
Бях одобрен за зелена карта,но се отказах! Камъка си тежи на мястото!
Успех!
аз имам същия дерт. спечелих зелена карта и се чудя сега да ходя ли , да не ходя ли![]()
не е задължително цял живот там да стоиш. След 6 години, мисля че беше, ти дават гряжданство и после може да си се връщаш колкото си искаш
Върни се в “ОФФ-Топик - други”