масло в скорости
-
sandura73
- Автомобил:
- Двигател:
Re: масло в скорости
мерси на всички отзовали се колеги днес смених маслото и сьбра 2`6 литра
-
respekt86
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: aft
dck77 написа:Колеги от мен да го знаете масло в скоростна кутия само се долива смениш ли го след време дава проблем
Ако не го сменяш на 50 хил.км. става мазало-от мен да знаеш!
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
В няколко теми за соростни кутии се срещат проблеми след смяна на масло.И при мен стана точно това.След 10000 се повреди.А старото масло беше черно като кафе.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
martom написа:Аз като го сменях ми казаха 2.7или 3.1.Моето събра 3.1 и е 1.4 АЕХ ама 1996г.Имаше много голям шум в кутията ама след смяната с Манол за 11лв за литърутихна.Сигурно не беше сменяно никога
Няма значение ,важното е да отговаря на стандарта.Аз на АБУ то му го смених с Вайко .Коренна промяна!!Това дето някои казват ,че на скоростна кутия не се сменя маслото да си гледат работата!Но Вайкото не беше евтино ,около 18 лв.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
martom написа:В няколко теми за соростни кутии се срещат проблеми след смяна на масло.И при мен стана точно това.След 10000 се повреди.А старото масло беше черно като кафе.
То има и теми за проблеми след смяна на антифриза .. и той ли не следва да се сменя ..? Проблемите идват именно заради НЕРЕДОВНА смяна, а не заради самата смяна .. Вероятно и със старото масло е щяла да си иде кутията след 10000 .. друг е въпроса какво е новото масло, което е налято .. примерно тук споменатия Манол от 11лв е някаква минералка, гаранция .. масло скорости което струва под 20лв/л аз не бих си сипал в колата. При положение че VAG-ското е на подобна цена, не знам какво изобщо се разсъждава.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”