Въпрос за климатроник - Г4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
al3xbg
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL 98

Въпрос за климатроник - Г4

Мнениеот al3xbg » Пет 18 яну 2013 19:42

Здравейте,
днес видях в профил на колега, че при натиснат бутон за обдухване на стъклата , климатроника не е включен, а е в ECON режим. Искам да попитам как се настройва това ?
При мен и при няколко приятели, които са с 4ки и с Бора, когато се натисне обдухването на стъклата, автоматично ЕCON режима изчезва и се включва климатроника.
Благодаря предварително, поздрави.
Eто това искам да постигна.
Изображение

apolon
Автомобил: BORA 1.6 16V
Двигател: AUS 2000

Re: Въпрос за климатроник - Г4

Мнениеот apolon » Пет 18 яну 2013 20:16

Здравейте,
днес видях в профил на колега, че при натиснат бутон за обдухване на стъклата , климатроника не е включен, а е в ECON режим. Искам да попитам как се настройва това ?
При мен и при няколко приятели, които са с 4ки и с Бора, когато се натисне обдухването на стъклата, автоматично ЕCON режима изчезва и се включва климатроника.

В случая на картинката е зададена вътрешна т'32',а външната е 19'.След като зададената т' е по-висока от външната,то има нужда от загряване,което е за сметка на антифриза(компресора се включва само при охлаждане).Така,че дали си на режим ECON или не,няма никакво значение.В случая може да натиснеш бутона ECON и надписа ще излезе на екрана,но това нищо няма да промени.

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Пет 18 яну 2013 20:25

Колега, като е вкл ЕСОN и натиснеш бутона за обдухване, ЕСОN изчезва. След това натискаш отново ЕСОN и се появява.

al3xbg

Мнениеот al3xbg » Пет 18 яну 2013 20:26

apolon написа:
Здравейте,

В случая на картинката е зададена вътрешна т'32',а външната е 19'.След като зададената т' е по-висока от външната,то има нужда от загряване,което е за сметка на антифриза(компресора се включва само при охлаждане).Така,че дали си на режим ECON или не,няма никакво значение.В случая може да натиснеш бутона ECON и надписа ще излезе на екрана,но това нищо няма да промени.

Искаш да кажеш обратно - на картинката външната температура е 32, а вътрешната е 19. Незнам дали е вярно, но ми казаха , че 1.9D AJM примерно имал някакво подгряване на компресора за по-бързо размразяване на стъкла, което работело около минута след запалването при още не загрял двигател. Та затова попитах.
Дали схванах идеята - Когато примерно днес външната температура е 7 градуса, а съм задал вътрешна 26 с обдухване на стъклото, компресора не работи и не се губи мощност и повече разход без значение от това какво пише като режим? И като цяло компресора работи само когато е необходимо охлаждане, т.е когато въшната е по-висока от зададената в купето ?

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Пет 18 яну 2013 20:39

На картинката вън 12 вътр 19 поне аз така виждам. На 7 гр. външна темп моя компресор се включва разбира се по оборотите , като вкл компресора оборотите се вдигат с около 50, ако вън е под 0 не се включва. При мен е така и си включвам ЕСОN.

al3xbg

Мнениеот al3xbg » Пет 18 яну 2013 20:48

batmit написа:На картинката вън 12 вътр 19 поне аз така виждам. На 7 гр. външна темп моя компресор се включва разбира се по оборотите , като вкл компресора оборотите се вдигат с около 50, ако вън е под 0 не се включва. При мен е така и си включвам ЕСОN.

Лошо е качеството, понеже оразмерих да не стане чаршаф - 32 е вън на картинката. Мерси за инфото. Значи все пак не съм си въобразил, че работи и моя, което се оказва нормално при включено обдухване и по-ниска въшна , отколкото настроената вътрешна.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”