GOLF 4 1.6 AKL много гъст бял пушек
- golfmaniak666
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHL
Re: GOLF 4 1.6 AKL много гъст бял пушек
добре де ако е гарнитура на главата защо тогава след 5-10мин се оправя и си е нормално?а и не харчи ни масло ни вода?нито пък ги меша?
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Ако харчи антифриз свещите ще са измити, до бяло - свали ги огледай.
Нормалния цвят нагар е керемидено червен, така пуши и кола с добро количество бензин попаднало в картера.
Защо колата в клипа е Ауди?
Edit: аз също оглупявам, може би е насъбрала масло в генерацията назад и го гори, щастливия край е да го изгори и точка. не знам как е станало. тъпея на глас просто
Нормалния цвят нагар е керемидено червен, така пуши и кола с добро количество бензин попаднало в картера.
Защо колата в клипа е Ауди?
Edit: аз също оглупявам, може би е насъбрала масло в генерацията назад и го гори, щастливия край е да го изгори и точка. не знам как е станало. тъпея на глас просто

Последна промяна от bobocamaro на Чет 27 дек 2012 19:16, променено общо 1 път.
- golfmaniak666
В Audi форума не са много активни така да кажа а и този двигател е и на голф 4 така че тук получавам много по качествена информация и точна.и затова ползвам този форум от години.антифриза изобщо не намалява аз съм бележил с молив до къде е и не мърда така че мистерията продължава.а да допълня днес след клипа минах около 120км градско спирах гасех колата за по 10-30мин и нищо.всичко си е нормално.
Аз с такъв двигател, но на Г4. Тва не е пара!
Един път така ми е пушила колата. При смяната на масло поради рязко сипване се напълни при клапаните и явно е текнало през тръбата за отвеждане на маслените пари към смукателните колектори. Всичко си беше нормално, карах 5-6 км градско на ниски обороти. При първото натискане на по-високи обороти, колата заглъхна, заби муцуна и отзад зад мен стана едно голямо кълбо бял дим. И понеже бях точно с майстора дето ми сменя маслото, направихме връзката понеже при наливането на ново масло се поунесохме мъничко
Но това го направи само един път....
Но така да пуши след по-дълъг престой... Гарнитура на глава и да влиза антифриз в цилиндър, но антифриза не мърда??? Да се стича масло по цилиндъра и при палене да го изгаря, то пък щеше да има голям разход на масло... Казваш че изчезва след 5-10 минути.
Кога пуши тая кола? Като я палиш сутрин пуши ли? Що не и свалиш свещите една сутрин и не завъртиш на стартер, да видиш кво ще изхвърли през дупките на свещите??? За кратко така, да си направиш опит. Мисълта ми е че ако има антифриз вътре, ще го изхвърли, и ще добиеш яснота кво става... А и по самите свещи ще видиш ако има разлика в цвета на електродите. Всичко това го казвам с ясното съзнание къде са му завряни свещите на тоя мотор, не са никак лесни за вадене
Тая вода под аспуха не бива да те плаши, моята като маневрирам оставя диря след мен все едно с лейка си минал
Един път така ми е пушила колата. При смяната на масло поради рязко сипване се напълни при клапаните и явно е текнало през тръбата за отвеждане на маслените пари към смукателните колектори. Всичко си беше нормално, карах 5-6 км градско на ниски обороти. При първото натискане на по-високи обороти, колата заглъхна, заби муцуна и отзад зад мен стана едно голямо кълбо бял дим. И понеже бях точно с майстора дето ми сменя маслото, направихме връзката понеже при наливането на ново масло се поунесохме мъничко

Но така да пуши след по-дълъг престой... Гарнитура на глава и да влиза антифриз в цилиндър, но антифриза не мърда??? Да се стича масло по цилиндъра и при палене да го изгаря, то пък щеше да има голям разход на масло... Казваш че изчезва след 5-10 минути.
Кога пуши тая кола? Като я палиш сутрин пуши ли? Що не и свалиш свещите една сутрин и не завъртиш на стартер, да видиш кво ще изхвърли през дупките на свещите??? За кратко така, да си направиш опит. Мисълта ми е че ако има антифриз вътре, ще го изхвърли, и ще добиеш яснота кво става... А и по самите свещи ще видиш ако има разлика в цвета на електродите. Всичко това го казвам с ясното съзнание къде са му завряни свещите на тоя мотор, не са никак лесни за вадене

Тая вода под аспуха не бива да те плаши, моята като маневрирам оставя диря след мен все едно с лейка си минал

- golfmaniak666
ами да заби муцуната и дим зат мен.ами досега го прави за втори път сега ще погледна свещите да видя за какво става въпрос но пак повтарям нивото на антифриза не мърда.а и ако е гарнитура няма ли да пуши винаги?възможно ли е да е от свещи?Да добавя че с кабел(vag) съм свързвал колата и не е имало грешки.
- golfmaniak666
eто и свещите според мен са добре.днес нямаше проблеми никакви.
- golfmaniak666
ще го оставя за малко около 2-3 седмици без да го паля и ако тогава пуши взимам си една гарнитурка шлайфам си главата и си карам без проблем дълго време.ако не изпуши минавам без смяна на гарнитура.
- golfmaniak666
Днес я запалих.около 2седмици не е била палена и отзад не пушеше.беля дим го нямаше.колеги става нещо много странно с тази кола и се побърквам какво е.днес ще покарам доволно около 100-120км градско и ако пак почне да пуши направо не знам какво става.
- golfmaniak666
Пак започна да пуши
карах го на диагностика и нищо не откриха,гледаха главата(без да я свалят)надуваха нещо и казаха че не е от глава или гарнитура.майсторите казаха да видя катализатора дали не е заминал.колеги как да разбера дали е читав катализатора?

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Обикновенно започва да мирише на нещо подобно на Сяра.Понякога се чува дрънчене от Питата към Гърнето и неравномерно ивеждане на газовете от Ауспуха.Причината за белия пушек може и да е попаднал Антифриз в изпускателния колектор!
- golfmaniak666
Проблема решен!!!
оказаха се свещи и кабели.сложиш мойте кабели и свещи на друга кола и тя започна да пуши по абсолютно същия начин и да изкарва вода от аспуха и да получавя пяна на капачката за маслото.сложих нормални кабели и свеши(втора употреба орегинални)и всичко заспа дано да не се появяват повече проблеми

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Пяната на капачката за маслото пък изобщо не я гредай, щото дали има 2 на 10 автомобила дето зимата я нямат тази жълта гняс. Особено при акл със тънкия спукан смачкан маркуч за картерните газове.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
Значи се получава, че свещ или кабел ти прекъсват и затова се получава този бял пушек.
- golfmaniak666
Да и аз не вярвах че е възможно от свещ или кабел да се стигне до тук.но факта си е факт 

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
Може да направиш една гимнастика между тези които си свалил и тези които са на колата (става въпрос за кабелите и свещите), по този начин ще изолираш още един компонент - или са свещите или кабелите. Т.е. сложени кабели и старите ти свещи и другия вариант - старите кабели и новите свещи.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”