Проблем с дъно...(сагата продължава)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 18 ное 2006 3:34

На бързо отговор след сто бутилки вино.

Значи - слжи говорител на дъното и махни всички периферии - памет, харддиск, видеокарта и т.н. - цъкаш компютъра и ако има някаква рекация от говорителя значи на първо четене CPU-то е ОК и еввнтуално някоя от допълнителнит еджаджи не бачка.

Обаче... много вероярно дъното или процесора да не са в час. Ако имаш как да провериш дали процесора бачка ще е много добър коз в насочването ни в кое не работи.

Много вероятно е да е дъното, но може и да е процесора.

Сега ще ми повярваш ли, че е по-евтино да си купиш за 110$ ново дъно и процесор? :wink:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 18 ное 2006 9:32

я обесни с тоя говорител....че не гу разбирам :( нямам как да разбера дали е прецакано цпу-то, ама със стария дурон пак ни вопъл ни стон.

оказва се че наистина ново е по-добре :(

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Съб 18 ное 2006 12:08

Буфка, кажи само върти ли се вентилатора на захранването? Ако не,там ти е проблема. Има вътре бушон, погледни си го

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 18 ное 2006 13:26

bufka, има конектор - PC Speaker на дъното - някъде около конекторите за "Power Button" и "Reset". Ако CPU-то тръгва, би трябвало този PC Speaker да пиука разни сигнали, примерно, ако дъното се оплаква от памет - три дълги бипвания.

Иначе, не ми е останало време да прочета нещо за твоето дъно, но виж някъде дали има джъмпери за нафласяне на FSB. Ако има- нагласи ги на 100MHz ръчно, защото се сещам за доста сънни платки, които имат два режима - "Auto" и "100MHz" - с други думи, ако слагаш Duron или по-стар Athlon до 1200+ те са на 100МГх шина и това FSB трябва да се нагалси на ръка, защото иначе дъното няма да запали.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 18 ное 2006 13:44

Пък на мене ако тръгва всичко нормално не ми пиука само ако нещо здаде ама е по добре така де :o :lol:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 18 ное 2006 15:44

musura написа:bufka, има конектор - PC Speaker на дъното - някъде около конекторите за "Power Button" и "Reset". Ако CPU-то тръгва, би трябвало този PC Speaker да пиука разни сигнали, примерно, ако дъното се оплаква от памет - три дълги бипвания.

Иначе, не ми е останало време да прочета нещо за твоето дъно, но виж някъде дали има джъмпери за нафласяне на FSB. Ако има- нагласи ги на 100MHz ръчно, защото се сещам за доста сънни платки, които имат два режима - "Auto" и "100MHz" - с други думи, ако слагаш Duron или по-стар Athlon до 1200+ те са на 100МГх шина и това FSB трябва да се нагалси на ръка, защото иначе дъното няма да запали.

начи не намирам тоя спийкър...но нз, пробвах с дурон 1Гхз на 100ФСБ както ти ми каза - ни вопъл ни стон. Единственото което мисля още да тествам - проверка дали по кабела за П4 конектора тече ток, взех един мултицет, ама го гледам като индианец, толко много стойности и чудесии. Ако някой може да ми обясни как се работи с тва животно...

ПС. Начи сложих мултицета да мери постоянно напрежение, при 2000m извади стойност на дисплей-а 002. Я давайте сега мнения правилно ли съм го премерил...при 200m извади стойност 1.5

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 18 ное 2006 16:22

:arrow:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 18 ное 2006 16:32

не се занимавай с мерене :( Ако имаш друго захранване за проба - пробвай него, гледай да са има П4 конектор фабрично. Ако пак не става - 99% дъното не бачка

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 18 ное 2006 16:37

нямам друго захранване....

премерих преди да включа тоя адаптора за П4 и при него има същото напрежение, би трябвало начи да си тече по него ток как си требе :(

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 18 ное 2006 16:45

Ма се чуда що толко време се занимаваш с глупости а не идеш до магазина направо да го видат тва дъно бачка или не и да си земеш друго :roll:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 18 ное 2006 16:47

blacki написа:Ма се чуда що толко време се занимаваш с глупости а не идеш до магазина направо да го видат тва дъно бачка или не и да си земеш друго :roll:

1. Тва е ползвано а не от магазина, от ибей е...
2. Ако ида да ми го тестват - 20€ часова ставка имат, разбииш ли?
3. Ако имаш идея как да помогнеш - пиши, размисли не ми помагат...

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Съб 18 ное 2006 16:52

:офф
buFka написа:... 2. Ако ида да ми го тестват - 20€ часова ставка имат...

Ох... да идва по рано EU :lol:
От кога чакам и в BG да имаме "таквиз" ценоразпис :wink:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 18 ное 2006 16:52

Ем щом е втора ... нищо чудно че не работи, пък то са статични незнам ти кви оня предишния му собственик много се знае как и в какво го е държал. За това така магазина -> ново в кутия в найлонче и преди да се слага се заземяваш за кутията :idea:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 18 ное 2006 16:56

Целия град обиколих - имаше само едно Socket A дъно за скромните 64€ - а нема нужда!!! За тея пари се взима 939 си мисля...Сега ще мина до единствения магазин в който не съм бил днеска, ако имат взимам..и така и едно захранване за проба ще взема. И първо включвам захранването да видиме дали върви, ако не върви разопаковам дъното и тествам...ако и тогава не върви се самоубивам.

optimi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот optimi » Съб 18 ное 2006 17:08

Виж да няма някое краче за захващане на дъното в повече или не на точното място и заради това да не пали, пробвай при извадено дъно, от кутията да не се усуква нещо или да има спукан елемент, закачи перки на всички конектори такива с три кабела които могат да си мерят оборотите, пробвай с друго захранване ,запали с отверка направо на дъното може бутона да е залепнал.

Успех.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”