Здравейте. Поредния проблем с четворката ми. Времето захладня и се оказа , че парното не може да ме стопли. Работи , но много слабо. Да знаете как може да се засили или трябва да се ремонтира нещо. Преди двойката на втора степен ми правеше баня в купето, а това не къса.
И друг въпрос - климатика може ли да се използва за отопление или е само за охлаждане. Щото аз сега не го пускам.
Парното работи много слабо -голф4
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Re: Парното работи много слабо -голф4
Климатика е само за охлаждане. А относно парното... виж дали изобщо ти върти клапата за топло/студено. Ако в там е ОК остава варианта за запушено радиаторче на парното
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Виж смени филтара,или вече си го сторил?
- ДАНЧО
- Автомобил: Audi A4 B6
- Двигател: AVB 2003
Здравейте , при мен парното работи само на 4-та степен.От известно време ми правеше впечатление, че духа по слабо на другите степени, но от тази сутрин духа само на 4-та.Дали и при мен е от филтъра.Иначе на 4-та си духа топло... Надявам се нямам по голям проблем, че си е студ 

Като смених и термостата, чак тогава можах да усетя истинско парно:)
- egoist_ok
- Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
- Двигател: ARL 2002
ДАНЧО написа:Здравейте , при мен парното работи само на 4-та степен.От известно време ми правеше впечатление, че духа по слабо на другите степени, но от тази сутрин духа само на 4-та.Дали и при мен е от филтъра.Иначе на 4-та си духа топло... Надявам се нямам по голям проблем, че си е студ
Има един терморезистор на регулатора за степените - той се намира близо до вентилатора на парното зад жабката /от него излизат кабелите за вентилатора/ голямо е горе долу колкото цигарена кутия и вътре е керамично и в едната страна има един по малък елемент - цилиндричен и лъскав - дай го на късо и ако тръгнат и другите степени значи проблема е от него виж какво пише на него и го смени. Не е препоръчително да се прави с кабел, защото това е защита за вентилатора
- ДАНЧО
На коледа тръгнах да търся филтър естествено нямаше нищо отворено, свалих моя и хубаво го минах с прахосмукачка, сега работи на всички степени, но пак ми се струва по слабо.
Ами ако си го чистил с прахосмукачката и след това е почнало да работи, тогава мисля че е време да подариш за новата година на голфа един нов филтър и да дишаш чист въздух след това 

- Erazer
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL 2000
Сменяте ги тия филтри от време на време 15лв. са то е срамота
На 15 000км. се слага нов.

- ДАНЧО
Филтърът е сменян март месец , от тогава съм изминал около 9500 км.Този номер с не духането на парното на 1,2,3 степен ми го направи само в деня в който валя много сняг и цялата кола беше покрита.От тогава не съм имал проблем , дори вечерта си духаше.Филтъра го почистих защото се усъмних първо в него , но знам ли вече.Скоро като сменям маслото ще сменя и него.
- ДАНЧО
Такааа да не отварям нова тема , ще питам тук.Преди малко смених филтъра с Mahle оригинален за 33 лв
, но проблема си остана.Работи ми само 4-та степен.Интересното е, че го прави когато навън е много студено,поне аз така забелязвам.Когато навън е по топло работят всички степени.От какво може да е?

- Erazer
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL 2000
Може да е от клапите, някоя да не бачка. Настрой го да духа на предното стъкло и виж там дали работят.
- ДАНЧО
Ту работят другите ту не. Къде се намира този резистор? Жабката ли се сваля?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”