Трудно палене Ауди 80 Б4 АБК 2.0 Г.И.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Трудно палене Ауди 80 Б4 АБК 2.0 Г.И.

Мнениеот passatfen » Вто 22 яну 2013 9:31

Колеги пиша тук понеже в ауди форума не намерих кокретен отговор..
Та начи проблема е , че колата пали трудно студена или топла няма значение , когато запали изпушва черен дим което мирише на неизгорял бензин и оборотите се държат на кантар няколко секунди след което няма никакви проблеми нито на газ нито на бензин
ламбдата беше сменена и на диагностика се оказе , че все още работи коректно , свещи , кабели , палец също са сменени
във ауди форума се споменава за дефектиране на син датчик за температура дали проблема може да е от него ?
Благодаря предварително :beer

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Re: Трудно палене Ауди 80 Б4 АБК 2.0 Г.И.

Мнениеот eng » Вто 22 яну 2013 11:35

Колега въпреки че тук има доста по-големи разбирачи от мен, синия датчик е проблемен както при АБК така и при АБТ.Ако само той е останал като възможност направо го смени но задължително с качествен такъв а не тия от по 10 лева уж са топран но преди време брах ядове точно с такъв.А иначе като запали и я подкараш на бензин има ли забиване като подадеш рязко газ да кажем си на 2-ра на 1000 оборота и намачкаш газта забива ли?Щом казваш че всичко си проверил и си сменил основните неща провери по елементарните причини, примерно горивен филтър, аз моя го сменях с този за маслото на същия интервал и една зима направо лед!!!! изкарах отвътре защото ми забиваше.И най елементарното нещо е-иди да ти видят центровката.Иначе АБК-то знам че и с обикновена газова върви пък с ГИ-то би трябвало да пее.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 22 яну 2013 11:41

В момента минавам по същия път с този проблем.
Оказа се, че от някъде ми вкарва газ в колекторите и смесва газ и бензин при първоначално палене студена.
След това няма никакъв проблем.
Пробвай следното:
Разкачи ГИ маркучите към рейката и я запуши, така че да изолираш елементът "газ".
След това сутринта пробвай да запалиш и виж дали имаш проблем.
Ако имаш - отстрани проблемите на бензин и след това ако проблемът съществува пак - гледай газовата.

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Мнениеот passatfen » Вто 22 яну 2013 11:52

Колата е автоматик и да ти кажа върви едно и също на газ и на бензин не забива държи си оборотите както трябва
пак иначе горивен филтър беше сменен преди 10к км
Г.И. е на 50-60к км имам чувството , че колата се развали след като се сдоби с газ...преди това освен ламбда сонда нищо друго не беше сменено и нямаше никакви грижи пак сега е ужас
синия датчик е на дневен ред но да видим кога ще е , че сега колата е малко на далече
:beer

Едит: сега се сетих за нещо друго...примерно ако се опитвам да я запаля принудително на газ начи не трябва да има проблеми нали така ?
ако този не работи след това ще пробвам да затапя газта временно за опити :beer

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Вто 22 яну 2013 14:19

Колега, ето моят съвет, ако искаш го приемай.
Първо, смени въздушният филтър, вероятно няма да помогне, но при коли на газ, макар да не е задължително, то е препоръчително, той да се сменя на 5-6 хил. км, а не на 10 както при другите.
Второ, изключи газовата от "уравнението", както те посъветва колегата по-горе и виж как ще се държи колата само на бензин. Така ще разбереш къде е проблема. Ако се оправи отиваш на газджия, ако ли не, първо на центровка, после (ако пак не се оправи) датчик и т.н.
:да:

П.П. В краен случай правиш като мен, след 11 години на газ ми писна и рязко свих към дизела :lol:

Върни се в “Автогазови уредби”