възможно ли е да е нещо свързано с имобилайзера(може би е тъп въпрос но не съм на ти),защото при мен е отсртанен още преди да стана собственик на колата ,почти не остана нещо което не съм сменил по колата относно дат4ици с напълно отремонтиран двигател съм сменени тампони и тресе ли тресе и пали като дизел много е странно
днес с един приятел я закачихме на ваг ком и нямаше записани грешки по двигателя каквото и ми казаха всички елконаджии но излиза грешка с имобилайзера и с еарбег-а
Въпрос относно работа на мк3 с мотор ADY
-
- Автомобил: Passat TDI
- Двигател: AFN 1998
Re: Въпрос относно работа на мк3 с мотор ADY
ето и това което изписа на ваг кома
ако някои има идеи нека помага
ако някои има идеи нека помага
- izvraten
- Автомобил: passat b 5-5 variant
- Двигател: AVF 2002
При мен го има същото тресене,само при ниските обороти.Елкон-а каза дюзите и на 4те цилидъра.Тепърва предстои почистването им.
П.П.Колата се кара само на газ,откакто е в мен.Преди това не знам колко време е карана по този начин...
П.П.Колата се кара само на газ,откакто е в мен.Преди това не знам колко време е карана по този начин...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема при Suselito е,че колата не претриса в ниски или високи.Няма менене на обороди.
Проблема е,че колата работи като дизел.Автомобила е след основен ремонт,всичко е сменено включително и буталата.Сменени са свещи,капачка,палец ...Който е карал дизел знае как пали и как работи.При него е същото.Звука,шумния мотор,вибрация в купето.... всичко!Единствено не са сменени кабелите,но не вярваме да е от това.Търсим причина.Няколко мнения бяха "Ми то е нормално за този мотор да работи нервно" ?!?
Какво означава "да работи нервно" ?? За мен мотор след основен ремонт трябва да работи тихо,гладко,без претрисане и каквито е и да е шумове наподобяващи дизелов автомобил.
Проблема е,че колата работи като дизел.Автомобила е след основен ремонт,всичко е сменено включително и буталата.Сменени са свещи,капачка,палец ...Който е карал дизел знае как пали и как работи.При него е същото.Звука,шумния мотор,вибрация в купето.... всичко!Единствено не са сменени кабелите,но не вярваме да е от това.Търсим причина.Няколко мнения бяха "Ми то е нормално за този мотор да работи нервно" ?!?

Какво означава "да работи нервно" ?? За мен мотор след основен ремонт трябва да работи тихо,гладко,без претрисане и каквито е и да е шумове наподобяващи дизелов автомобил.
-
не мени обороти,колата в движение е много приятна и си върви доста прилично въпроса е когато я запаля или спра на светофар тресе и това е
преди ремонта колата беше същата работа просто незнам къде да търся проблема
по въпроса с дюзите аз съм с газов инжекцион и мисля че ако бяха запушени нямаше да тресе на газ(не съм сигурен просто предполагам)
разлика няма мевду газ и бензин колата се държи по един и същ начин и на двете горива
преди ремонта колата беше същата работа просто незнам къде да търся проблема
по въпроса с дюзите аз съм с газов инжекцион и мисля че ако бяха запушени нямаше да тресе на газ(не съм сигурен просто предполагам)
разлика няма мевду газ и бензин колата се държи по един и същ начин и на двете горива
-
към колегата izvraten
пиши моля те какъв е резултата след почистването
пиши моля те какъв е резултата след почистването
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
ремъка дали е монтиран както трябва?
Изключи акумулатора за поне 15 мин, карай само на бензин около 50 км за обучение на компа и тогава обръщай на газ.
Двигателя трябва да мърка наПХ и да не мени обороти.
Някой да не си е играл с Ваг Ком да прави промени?
Изключи акумулатора за поне 15 мин, карай само на бензин около 50 км за обучение на компа и тогава обръщай на газ.
Двигателя трябва да мърка наПХ и да не мени обороти.
Някой да не си е играл с Ваг Ком да прави промени?
-
мотора си мърка проблеми с него няма както казах съм след основен ремонт и от към мотор съм много добре
мотора спи
но вътре в купето се усещат вибрации дори и волана ми вибрира когато е на място все едно е дизелов автомобил
ина4е мотора си се развартя след ремонта стана доста пъргав а и от разхода съм много доволен
въпроса е че тресе вътре в купето така беше и преди ремонта
КОЛАТА НЕ МЕНИ ОБОРОТИ!!!
мотора спи
но вътре в купето се усещат вибрации дори и волана ми вибрира когато е на място все едно е дизелов автомобил
ина4е мотора си се развартя след ремонта стана доста пъргав а и от разхода съм много доволен
въпроса е че тресе вътре в купето така беше и преди ремонта
КОЛАТА НЕ МЕНИ ОБОРОТИ!!!
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
от цялото писане не разбрах : самият мотор тресе ли ??? или има вибрации по купето
Ако е второто огледай ауспуховата система , някъде да не опира в купето, даима разкъсан тампон, недобре закрепен. Тампоните на двигателя и на скоростната кутия.
Ако е второто огледай ауспуховата система , някъде да не опира в купето, даима разкъсан тампон, недобре закрепен. Тампоните на двигателя и на скоростната кутия.
-
тампоните са сменени с нови(3те тампона на двигателя и скоростната кутия)
по моя преценка мотора си е съвсем спокоен вибрациите са вътре в купето волана има много гадни ситни вибрации точно както е при дизел
ще проверя да не опира някаде нещо по изпускателната система
дано да е това
по моя преценка мотора си е съвсем спокоен вибрациите са вътре в купето волана има много гадни ситни вибрации точно както е при дизел
ще проверя да не опира някаде нещо по изпускателната система
дано да е това
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Да не се окаже, че някой болт не е завит добре?
-
къде?по коя част?
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
По тампоните
при мен го имаше този случай с предния тампон на двигателя не беше стегнат.

-
знам ли колега ще ги накарам и това да проверят и ще пиша за какво става въпрос
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
сещам се антидетонационене датчик. Като много дебела шайба през която минава 1 болт. Имаше изискване за силата на сттягане,
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”