Здравейте!
Днес нещо започна да скърца и в движение и в спряло положение. Веднага прибягах до сервиза — гледаха, слушаха, но не можаха да кажат от какво е...
Казаха ми, че двата предни амортисьора са заминали, та възможно ли е от тях да е това скърцане? Скърцането е като на гума?
Всъщност не знам дали не ме менкат за амортисьорите — как мога да разбера дали са заминали наистина?
Като ги натисна си съскат... Колата не се люлее като го пусна... Не са протекли.
Голф 3, 1.4 Скърцане от амортисьори-възможно ли е?
- Gramfraia
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Скърцане от амортисьори-възможно ли е?
Колега и аз имах подобен проблем, когато се застудя и започнаха да ми скърцат тамноните на макферсоните! За амортисьорите можеш да разбереш дали са изпуснали: Като погледнеш самоте амортисьори дали имат умасляване, или като натиснеш предницата на колата и ако се заклати само един път значи са добре, ако се заклати повече значи са си заминали 

- ДАНЧО
- Автомобил: Audi A4 B6
- Двигател: AVB 2003
Каква е колата все пак.Като се постопли на 4-кит им скърцат тампоните на стабилизиращата щанга , най-вече на легнали полицай.Можеш спокойно да ги пръснеш с някаква смазка, поне лесно се стига до там.
- Daniel Kuntov
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: GTI 2.0 8V AGG
Няма страшно колега,леко смазване и си на 6
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Daniel Kuntov написа:Няма страшно колега,леко смазване и си на 6
А кое трябва да смажя?
Колата е Голф 3, 1.4 и мотор с код AEX.
И да като се затопли почна да скърца. Преди време беше се обадило, застуди и утихна, сега се стопли и пак почна. Скърцането в началото беше доста силно едно такова, сега след 10-15 километра, утихна значително.
Главно ме интересува дали мога да изкарам така още месец-два, че сега нямам финансова възможност да ги сменя.
- ДАНЧО
От тях е , тампоните на стабилизиращата щанга.Колкото по топло става токова повече скърцат , особено ако са фалшивите.Не е проблем да караш така , иначе струват 20-тина лева.Но все пак преди да ги смениш просто ги пръсни с някаква смазка
- Daniel Kuntov
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: GTI 2.0 8V AGG
Понатисни огледай от къде идва звука и ако може да се смаже смазвай.Ако няма резултат от това иди в друг сервиз и виж там какво ще ти кажат.Дано да не е най лошото
- ivanovkbg
Daniel Kuntov написа:Понатисни огледай от къде идва звука и ако може да се смаже смазвай.Ако няма резултат от това иди в друг сервиз и виж там какво ще ти кажат.Дано да не е най лошото
А то е?
А къде са тези тампони, че не съм много на ти с автомобилите?
Амортисьорите са омекнали, за смяна са, не са протекли или изтървали на цяло, та мисълта ми беше мога ли да изкарам още 2 месеца с тях или е добре да ги сменя възможно най-скоро?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
ivanovkbg написа:Амортисьорите са омекнали, за смяна са, не са протекли или изтървали на цяло, та мисълта ми беше мога ли да изкарам още 2 месеца с тях или е добре да ги сменя възможно най-скоро?
В какъв смисъл са омекнали? Клати ли се много колата като минеш през легнал полицай (там си личи най-много особено отстрани като гледаш как се лашка като кораб). Ако са амортисьорите - може и повече да изкараш, ама дето се вика - не е сън да се размине. Дали ще дадеш едни пари сега или след два месеца... пак ще ги дадеш

- ivanovkbg
Re: Голф 3, 1.4 Скърцане от амортисьори-възможно ли е?
Ем по-лесно се натискат от нови такива. Пак казвам, не са омаслени, съскат си и колата е стабилна. Вчера нарочно минах по-бързо през един легнал полицай и колата не се залюла. Минах, изправи се и до там, не започна да се клати като люлка. То е ясно, че ще трябва да ги сменям, но сега нямам възможност, щото ми трябват парите.
- ДАНЧО
Ако си сигурен за амортисьорите, за 8-ми път ти казвам просто си пръсни тампоните на стабилизиращата щанга за да видиш дали не е от тях.Може с WD40 или някаква грес да ги омажеш и да вкараш малко м/у тях и оста.При мен беше от там и цяло лято скърцах като каруца , докато не ми писна и ги смазах.Преди ми искаха по 10 лв за мазане с някаква "специална" смазка която издържаше 2 седмици
Ето за този тампон ти говоря , като свалиш предните колелета ще ги видиш :

Ето за този тампон ти говоря , като свалиш предните колелета ще ги видиш :

- ivanovkbg
Един приятел ми даде два сравнително добри амортисьора и скоро ще ги слагам, а ще смажа и щангата.
- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
Провери и биалетите. Те също могат да скърцат когато са разбити. И скърцат и в движение и в покой когато се клати колата.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
троиките с мотор 1,4 нямат стабилизираща щанга!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”