Passat B5 проблем със спирачки!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Passat B5 проблем със спирачки!
Колеги, проблема е, че когато навън е влажно и мокро времето при първите две натискания на спирачката педала е по-твърд и колата спира по-трудно. В смисъл тя си спира, но иска доста по-голямо усилие при натискане на педала, отколкото е нормално. След 2-3 спирания всичко е нормално и спира перфектно. От време на време ми се случва, когато сляза сутрин в колата педала е твърд, но при запалване веднага омеква (това се случва по-скоро рядко отколкото редовно). Не знам дали има връзка между двете неща, но почвам да се притеснявам да не остана без спирачки изведнъж в движение.
- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Re: Passat B5 проблем със спирачки!
При мен се получава това с твърдия педал преди запалване на двигателя. Не често, но забелязах, че се получава винаги когато колата не съм я карал 4-5 дни и повече. След запалване веднага омеква, но преди това не може да се натисне и сантиметър. Не знам дали е възможно да имаме проблем с вакуум помпата, понеже съм карал коли много по-стари от моята (Б5 АФН), но със спирачки като от 2020 година, а моята си иска доста натискане за да спре.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен отнякъде губи вакуум.
Не пишете двигателя-бензин(с турбо или без) или ТДИ.Правилата за заглавие на тема са за да ви се помогне адекватно.
Прегледайте си много внимателно всички вакуум пътища и снадки.Специално внимание обърнете на маркуча,където влиза в сервото и при вакуумпомпата.
При мен има и едно еднопосочно клапанче за въздух на вакуумните маркучета.Черно-бяло е на цвят мисля,че това му е предназначението-да задържа вакуума като не се кара колата.
Не пишете двигателя-бензин(с турбо или без) или ТДИ.Правилата за заглавие на тема са за да ви се помогне адекватно.
Прегледайте си много внимателно всички вакуум пътища и снадки.Специално внимание обърнете на маркуча,където влиза в сервото и при вакуумпомпата.
При мен има и едно еднопосочно клапанче за въздух на вакуумните маркучета.Черно-бяло е на цвят мисля,че това му е предназначението-да задържа вакуума като не се кара колата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Защо се получава само когато навън е влажно и пътя е мокър?
-
- Автомобил:
- Двигател:
А моите по някой път свирят или някакъв такъв шум издават.Човека каза, че накладките ги е сменял и като гледам дисковите са добре.Спира нормално дали и има нещо или