Странен за мен случай! Голф 3 1.6 моно 1993 година
- tskostov
- Автомобил: Seat Ibiza MK III 2002
- Двигател: 1.4 16V
- Контакти:
Странен за мен случай! Голф 3 1.6 моно 1993 година
Здравейте, колеги! Искам да попитам по-запознатите от форума, какъв е случая с обслужването на въпросния голф! Става дума за ангренажен ремък - автомобилът не е мой, на мой приятел е, който преди малко ме учуди, като ми заяви, че този двигател нямал ролка?!?! Задвижването ставало от водната помпа... Какво всъщност е устройството на този мотор? На този приятел му казали така в сервиз... Та въпросът ми е, как аджеба се задвижва това животно ако няма ролка (предполагам ангренажна)! За смяна му били само ремъците и с маслото щяло да му легне около 70-100 лева?!?!?! Знам, че има двигатели без паразитни ролки, чиято функция изпълнява водната помпа, но без ангренажна?!?! Стори ми се изключително странно и за това исках да попитам някой запознат, защото аз наистина не съм запознат с тези автомобили! Във форума съм, понеже преди притежавах велик голф 2 1.6D, а сега също съм във VAG с притежанието на Сеат Ибиза! Благодаря предварително и се извинявам, ако вече има подобна информация във форума, но аз не открих нищо с търсачката! 

-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: 1.6 ABU
Re: Странен за мен случай! Голф 3 1.6 моно 1993 година
Без ролка е,но за сметка на това ангренажният(поне на Гейтс е малко по-скъп)....водната помпа играе роля на ролка. Ако не е сменял водната поомпа,направо с ремъка да е сменя.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”