VW golf 3 2.0e проблем с двигателя помагайте.
-
- Автомобил:
- Двигател:
VW golf 3 2.0e проблем с двигателя помагайте.
Здравейте извинявам се ако нещо греша но сам нов.Та проблемьт ми е следния:Колата ми гори масло на 2хиляди км 1л,а и стана нещо много мудна и мисля да правя ремонт на двигателня и така и иначе ще правя да го направя по-пьргав да варви повече.Та вьпросьт ми е какви части трябва да сменям?Пропуснах да спомена по двигателя нищо не е правено само дюзите са му сменяни!разполагам с до 1000лв макс очаквам предложения много ще съм благодарен!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: VW golf 3 2.0e проблем с двигателя помагайте.
Ако купето ти не е перфектно не виждам смисъл да се занимаваш с тая кола, освен ако няма сантиментална стойност за теб. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здр точно перфектно е амортисьори всичко е ново,затова искам да направя двигателя.Или смяна на двигател ли нз?
- stefan4o
- Контакти:
Аз визирах състоянието на купето откъм ръжда, а не ходовата част. Ако е някой гнилоч, каквито изобилстват, изобщо не се занимавай да го стягаш. Пари на вятъра са. 

- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Килега,
при здраво купе и ходова част си струва да ремонтираш и мотора. По-добре е да ремонтираш твоя мотор,а не да сложиш друг без да знаеш в какво състояние е той.След сваляне и отваряне на двигателя се правят замервания,които ще кажат какво трябва да се смени.
Една смяна на сегменти,пасване на клапани,подмяна на гумички на клапаните,шлайфане цилиндрова глава,нова гарнитура на главата и всички други гарнитури и семеринги ще спре този огромен разход на масло който споменаваш в началото.
Дали ще е нужна смяна на лагери на коляновия вал ще се разбере след отварянето на мотора.
Преди пет години направих този ремонт и не доливам масло до смянято му с ново / нивото си остава така както съм го налял при смяната/.
Предполагам, че сумата, която си споменал ще стигне за ремонт на мотора ти.
при здраво купе и ходова част си струва да ремонтираш и мотора. По-добре е да ремонтираш твоя мотор,а не да сложиш друг без да знаеш в какво състояние е той.След сваляне и отваряне на двигателя се правят замервания,които ще кажат какво трябва да се смени.
Една смяна на сегменти,пасване на клапани,подмяна на гумички на клапаните,шлайфане цилиндрова глава,нова гарнитура на главата и всички други гарнитури и семеринги ще спре този огромен разход на масло който споменаваш в началото.
Дали ще е нужна смяна на лагери на коляновия вал ще се разбере след отварянето на мотора.
Преди пет години направих този ремонт и не доливам масло до смянято му с ново / нивото си остава така както съм го налял при смяната/.
Предполагам, че сумата, която си споменал ще стигне за ремонт на мотора ти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Няма колата грам ръжда няма.
- stefan4o
- Контакти:
Тогава отваряй и гледай какво има за смяна. 

-
- Автомобил: Audi A4 B5 face quattro
- Двигател: AJL Turbo 180 hp
Аз мисля,че бързаш,моя голф на 3000км доливах 1л. Смених гумичките и за 1200 км не е мръднало на пръчката,що се отнася до вървежа... това си е мъртвец няма какво да се лъжем, според мен почни от по леките варианти. (лично мнение,не ангажирам никой с него)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Разбирам но сам се решил като ще го пипам да е като хората горе доло защото и с парите се саобразявам но незнам какво точно да се сменя?
-
Пълна ревизия на глава,бутална група(според зависи какво е състоянието и),лагери... на кратко всичко,за да бъде като хората както казваш!Има тема на колега с Пасат 2е мотор
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=295909&hilit=2%D0%B5+%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=295909&hilit=2%D0%B5+%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82
-
- Автомобил:
- Двигател:
Стигам до извода или да правя този двигател или да сложа един 2.0 абф 150коня защото излиза горе доло сащото като цена.Кое е по-добрия вариант?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Това било мъртвец,ха ха ха...що за изказване?
Колегата с проблема-измери компресията преди всичко.Ако е наред,има начин да смениш само гумички без сваляне на главата,а и е най-евтино.От там на татък то ще си покаже.
Колегата с проблема-измери компресията преди всичко.Ако е наред,има начин да смениш само гумички без сваляне на главата,а и е най-евтино.От там на татък то ще си покаже.
-
Iezekil написа:Това било мъртвец,ха ха ха...що за изказване?

superpromo0 написа:Стигам до извода или да правя този двигател или да сложа един 2.0 абф 150коня защото излиза горе доло сащото като цена.Кое е по-добрия вариант?
Колегата ти каза,гумичките се сменят без демонтаж на главата.Пробвай варианта и си карай колата,ако искаш сила турбинирай 2Е-то и си давай газ

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Дам,карам АБС и 2Е,от там и извода ми.По-силна кола не съм карал,а ти не си карал явно по-слаба.2Е е разкошен автомобил
-
Iezekil написа:Дам,карам АБС и 2Е,от там и извода ми.По-силна кола не съм карал,а ти не си карал явно по-слаба.2Е е разкошен автомобил
За всеки ден е много приятен и пъргав,карал съм Ибиза 1.4 АЕХ

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”