Здравейте колеги днес видях,че на калника ми е избила ръжда ако се сещате тази малката чест от калника между вратата и предната гума там е избила ръжда, има ли някъде в София място където ще ми направят ръждата без да се налага да боядисват целият калник а само мястото където е ръждата и да го направят читаво без разлики ?
На посоченото място е въпросната ръжда!
Поправка на ръжда, дайте съвет!
- vin_d
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Поправка на ръжда, дайте съвет!
И аз на моя отварях подкалника заради антената и като видех там ква кал и сол се е събрало веднага отворих и др.страна.Поне 2 шепи имаше.Не съм мн.запознат,но мисля за обработка изчистване с шкурка ръждо-преобразовател некъв,антикор боя и си готов.Има един Вюртовски препарат син за ражда мисля с него това лято да мина цялата кола и боя наново.Има и много писано в форума ползвай търсачката,викат и кафявата смърт на ръждата.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
При всички ситуации ше ти излезе по-изгодно нов калник!Макс. 60 лв(20-40 лв втора ръка) и още 30 за боядисване(ако случиш 2-ра ръка същия цвят-печелиш!).Иначе това място е издълбано от ръждата отвътре и оправия няма...освен ако не искаш "маскиране" за продажба...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е че няма калници по моргит,а от магазина не лягат хубаво.Търся калник от година и не мога да намеря
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ремонтирай този ако не е много зле. Мястото, на което е ръждата мисля, че позволява частично пребоядисване до лайстната горе. Но все пак я закарай и на някой бояджия да каже де. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Вече ти казаха,аз потвърждавам-и да мацаш,файдата е за няколко месеца.Нов калник или запазен втора ръжда,дори да го боядисаш...Вярно е,че здрави втора ръка за Г3...не останаха,търсил съм...камо ли и на цвят да го уцелиш...
Има и друга версия-караш докато тотално спре "да те кефи",после ми пишеш и ще ти кажа къде да я закараш на "ефтаназия"!
Има и друга версия-караш докато тотално спре "да те кефи",после ми пишеш и ще ти кажа къде да я закараш на "ефтаназия"!
- martincho
- Автомобил: VW Golf MK3 1.6GT
- Двигател: AEK 1996
Ето я въпросната ръжда ! Някой сега може да каже- не се оглеждай в такива малки неща, но именно от такива дребни ръждички след 1 - 2 години колата е за НАДИН!
viewtopic.php?f=83&t=367304 Тук съм качил снимки на самата кола, не мисля, че ще и тича да е с ръжда !
viewtopic.php?f=83&t=367304 Тук съм качил снимки на самата кола, не мисля, че ще и тича да е с ръжда !
- bodil4o
- Автомобил:
- Двигател:
Това не е нищо сериозно, поне така изглежда на снимката. Оправяй го колкото можеш по-бързо, че да не тръгне да яде целия калник. Едва ли е изгнило отвътре, че да сменяш целия калник. Струва си да го оправиш и няма да си личи 

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
Има преобразователи за ръжда. Магазини бол. Мацаш и чакаш ден-два, за да попие хубаво и да се образува филм. Когато е намазана не я карай в дъжд и сняг защото ще се отмие. Изчистваш с шкурка финно, грундираш леко, тънко и плътно. Ако е дълбоко можеш да използваш шприц-кит. Поръчваш си боя за 10 лв. и мацаш с клечките с дунапренче в двата края и си готов. След 2-3 години повтаряш процедурата, ако се появи пак и така до края на света.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
vlad711 написа:Проблема е че няма калници по моргит,а от магазина не лягат хубаво.Търся калник от година и не мога да намеря

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”