С Български транзитни номера кола от Германия

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: С Български транзитни номера кола от Германия

Мнениеот samo_pechka » Вто 22 яну 2013 12:01

На последната си кола ,процедирах по следния начин. Търговеца си имаше човек който се занимаваше с документите . Поискаха ми 200 ойро за цялата работа .Помислих малко ,сметнах си разходите напред-назад и...му дадох парите пък аз отидох с половинката да ядем пица :D .след два часа всичко беше тип-топ .

Потребителски аватар
simtol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simtol » Вто 22 яну 2013 19:54

Аз нямам намерение да му давам 270 евро на швабата ако трябва ще отида сам до даначното ще си пратя всичко сам !!! застраховка сам ще си направя и предполагам ,че ще спестя 170 евро !!! колата е евро 4 по калкулации данака и нетрябва да е повече от 25 евро.
Все пак със 120 евро сами половината бензин !!!

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 23 яну 2013 8:02

Сподели после кое как е станало ,че нещо ми се види 270-170 равно на..100 ойро ...Никога не съм слизал на тез' пари за цялата галимация :oops:

Потребителски аватар
simtol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simtol » Сря 23 яну 2013 9:10

Да вметна ,че има и колеги авантюристи :) които си минават цялото трасе през Румъния :) с жълтите номера.

Прекарах вече 8 автомобила откакто е "проблемът" с жълтите номера през Унгария. Всеки път едно и също. Никакво внимание от страна на патрулките по магистралата (дано и в бъдеще да е така), на Надлак 20евро на кола и и минавам. През деня слизам от магистралата на втората отбивка за Сегед и после крам по стария път до границата - няма полицаи. Когато е тъмно минавам по магистралата докрая - точно там е опасното да ви селектират със жълти номера през деня. На границата подготвяш 20евро и казваш "традиция" и минаваш. В случай, че сте повече от една кола всеки сам да си плаща по 20евро, иначе като види повече пари в първата кола започва да се пазари за повече. С или без ТЮФ - никой не се интересува, респективно не се отразява на рушвета. Не се карайте с тях, не влизайте в конфликти и реплики. Всичко това Ви обезпечава безпроблемно преминаване на границата.
В Германия вече ми дават една декларация, че има случаи на върнати от Унгарска и Чехска граница - нищо за глоби. При управление с жълти номера в Холандия глоба 450евро - непише за разлиак между немски и холандски талони. При ПТП в Испания, Португалия и Франция "драматични" глоби до 2500евро.
На финала: 60евро жълти + 20евро рушвет - 80евро
поне 125евро червени - разликата е 45-50евро - няма страшно едва ли ще раздадете толкова за рушвети!
В случай че автомобилът няма ТЮФ - е
динствения начин е жълти.
ИЗБЯГВАЙТЕ ПРЕМИНАВАНЕ НА УНГАРО-РУМЪНСКАТА ГРАНИЦА ПРЕЗ НОЩТА С ЖЪЛТИ НОМЕРА - пазарлъкът е жесток, започват от по 80 евро на кола и накрая се съгласяват на 25-30евро, но след 1,5-2часа "преговори". По- добре спрете да поспите до сутринта. :)
Интересно ми е ако някой е минавал Унгарско-Сръбска граница с жълти номера последните 2месеца да сподели как е.
Успех на всички!

Потребителски аватар
simtol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simtol » Сря 23 яну 2013 9:12

Това е от 17 октомври има и хора от ноември ,декември .
Задалже ще пишем как сме взели трасето :)

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 23 яну 2013 9:49

Позачетох го този форум. Значи рушветите са от 20 до 50 евро, според зависи колко пъти ще те спират.

Това, заедно с цената на жълтите номера от 80 евро, прави 100-130 евро общо.

Ами то червените номера като са 150 евро, реално "икономията" е 30-50 евро, което за мен лично не си заслужава риска и да си на тръни през цялото време. Естествено при положение, че колата има TUV и могат да се вземат червени номера (Друг е въпроса, че кола без TUV можеше да си купиш и тук от Горубляне и няма смисъл да ходиш за такава до Германия).

Всъщност най-изгодно според мен е да си закачиш една платформа и с нея да отидеш в Германия, да обикаляш, да си намериш кола и да си я качиш на платформата и да се върнеш, без да й слагаш номера.

Потребителски аватар
PabloEscobar
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57D30O2

Мнениеот PabloEscobar » Сря 23 яну 2013 10:53

simtol написа:....
Задалже ще пишем как сме взели трасето :)

Аз и друго ще ти кажа. Мой познат му ги свалиха миналата седмица на границата. mhihi

Потребителски аватар
simtol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simtol » Сря 23 яну 2013 11:02

Здравейте колеги това за жълтите номера просто вметнах ,че въпреки всичко има хора които поемат огромния риск да потеглят към Унгаро-Румънската граница . За мен той е непреднамерен ! Не бих рискувал да остана по средата на нищото без номера и да се чудим какво да правим..Просто забелязахме ,че някой наши сънародници чакат да стане нощ да минат като кукумявки Унрагия и дасе наредят от ранна утрин на границата с молитвите да ги пуснат с рушвети разбира се ! Ще заложа на червените ! с молбата към търговеца да плати с неговата банкова сметка данъка на колата за един месец а аз даму дам тези 23-24-25 евро.Застраховка ще си направа от nondos.com

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 23 яну 2013 11:29

simtol написа:Здравейте колеги това за жълтите номера просто вметнах ,че въпреки всичко има хора които поемат огромния риск да потеглят към Унгаро-Румънската граница . За мен той е непреднамерен !

Ааа, доста е преднамерен даже mhihi

Миналия месец като пътувах през Унгария ми направи впечатление доста голямото количество автомобили с жълти немски номера по магистралата. Беше като филм по "Нешънъл Джиографик",сещате се, антилопите гну пресичат реката и от време на време изскача голям крокодил(бял с мигаща синя лампа) и завлича някоя под вода mhihi . Тъй, че номерът явно минава, стига точно ти да не се окажеш на...мерника mhihi .

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Чет 24 яну 2013 16:02

На български транзитни номера зелена карта няма как да извадиш

Потребителски аватар
Adrian-AAA
Автомобил: Golf 2 and 3
Двигател: AAA and AFN

Мнениеот Adrian-AAA » Нед 03 фев 2013 17:42

Кола без TUV може да се купи и да се сложат червени номера,но трябва да мине пак нещо като TUV които да прецени дали е годна да предприеме пътуване.

С жълти номера може да се пътува само в/до определени държави които застраховката трябва да позволи след запитване.

Преди седмица дойде Руснак с БМВ е39 с жълти номера и го питах дали мисли с жълти номера да пътува и ми каза,че определени държави може.. кой не знам

ZanderBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZanderBG » Пон 04 фев 2013 13:55

големи цигании за някакви 50-100 евро...
около 150 евро са ти червените номера със застраховката за 2 седмици. Данъка е 15-20 евро (зависи от колата разбира се)... Общо-взето няма да ти излезе по-евтино отколкото с автовоза (1200 казваш). Единствено предимство е, че ще си видиш сам колата преди да я купиш... Останалото са недостатъци - губиш си времето, а и винаги има риск от повреда, ПТП и др. на чужда територия... След някое такова събитие, пак ще ти трябва автовоз...

Впрочем във Франкфурт заедно с документите ти дават една бележка (квитанцията за платената такса), с която можеш да си закараш колата до пункта за регистрация за да ти сложат стикера.

Потребителски аватар
bace_go6o
Автомобил: lek
Двигател: AFN 97

Мнениеот bace_go6o » Пон 04 фев 2013 15:02

Братле, какъв ще да е тоя автовоз да ти докара колата до БГ за 1200 лева ... Що ли си мисля, че има и за по 700-800 лева ... :thup

Както каза колегата преди мен, единственото предимство, е че ще си видиш колата преди да дадеш и останалите пари за нея .. .Ама вече щом си я капарирал, какъв е смисъла да я гледаш. Ако търговеца е келеш, не ти ли хареса колата и не искаш да я купиш, може и да не си видиш капарото ..

Дано поне екскурзията ти мине гладко :thup Успех

Banicharka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Banicharka » Пон 04 фев 2013 16:08

bace_go6o написа:Братле, какъв ще да е тоя автовоз да ти докара колата до БГ за 1200 лева ... Що ли си мисля, че има и за по 700-800 лева ... :thup

Както каза колегата преди мен, единственото предимство, е че ще си видиш колата преди да дадеш и останалите пари за нея .. .Ама вече щом си я капарирал, какъв е смисъла да я гледаш. Ако търговеца е келеш, не ти ли хареса колата и не искаш да я купиш, може и да не си видиш капарото ..

Дано поне екскурзията ти мине гладко :thup Успех

За 700-800 лева има от Италия, което е между 800-1400 км. Направи си сметка от Северна Германия, колко километра е разстоянието :deal

Потребителски аватар
bace_go6o
Автомобил: lek
Двигател: AFN 97

Мнениеот bace_go6o » Пон 04 фев 2013 22:37

Banicharka написа:За 700-800 лева имa от Италия, което е между 800-1400 км. Направи си сметка от Северна Германия, колко километра е разстоянието :deal

Да има и от Италия, но има и от Германия ... Може би се престарах с тези 700-800, но айде, нека са 800-900 ... Казвам го защото съм бил свидетел .. :thup

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”