Здравейте колеги! Не ми светеше пепелника отпред и реших да погледна.Като извадих черните капачета отдолу се натъкнах на някакви букси и една лампичка , която не е изгоряла , просто до нея не стига ток.Може ли да ми обясните закакво служат тези букси и къде да търся проблема понеже ток няма и в жабката (има дупка за плафон и буксичка и смятам да сложа) и ток няма и на плафона който ми е на дясната врата (долу на вратата бяло и червено може и подсветка да се нарича).Гледал съм бушоните няма проблем при тях ...
Поздрави и безаварийно каране !
Въпрос за осветление в купето на Венто
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Въпрос за осветление в купето на Венто
Двете букси са ти за диагностиката! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
а лампичката ?
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Изглежда ми на нещо добавяно,ама знам ли,така от снимка само....
-
- Автомобил:
- Двигател:
А някой има ли идея защо не свети лапмичката,която е на запалката и пепелника и къде да търся проблема като няма изгорял бушон.
- zazolin4o
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AAM 1993
буксите са за компютъра и са мн нежни така че внимавай с тях да не пострадат
а защо няма ток ... може да е прекъснат кабела някъде преди светил ли ти е пепелника ???

-
- Автомобил:
- Двигател:
Трябва да разглобя всичко да го проследя ли ? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм си ремонтирал тази лампичка,свети на запалката и чрез светловод(над пепелника)-някак си мъждука и в него.Но нещо не си спомням как стигнах до нея,май и пепелника бях свалил.Дано не те подведа,но ми се струва,че не си на "вярната " лампа,"оная" някак се нанизваше отстрани на запалката....И то може и да е изгоряла,въпреки че виждаш нишка..мери с уредче.Нещо самият цокъл и беше особен,слагал съм само "балонче",като механично усуквам крачетата където трябва.Пускал съм и снимки за почистването на светловода на пепелника...ако ги открия...може и лампата да се види...
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
emo-gar написа:Аз съм си ремонтирал тази лампичка,свети на запалката и чрез светловод(над пепелника)-някак си мъждука и в него.Но нещо не си спомням как стигнах до нея,май и пепелника бях свалил.Дано не те подведа,но ми се струва,че не си на "вярната " лампа,"оная" някак се нанизваше отстрани на запалката....И то може и да е изгоряла,въпреки че виждаш нишка..мери с уредче.Нещо самият цокъл и беше особен,слагал съм само "балонче",като механично усуквам крачетата където трябва.Пускал съм и снимки за почистването на светловода на пепелника...ако ги открия...може и лампата да се види...
На моят Голф(3, 97-ма), запалката и пепелника са с отделни крушки. Едната се нанизва от едната страна на запалката, а другата е над пепелника. Тази над пепелника се продава заедно с фасунката.
- zazolin4o
не няма да разглобяваш само пепелника да стигнеш до лампичката и там мери с уредче да видим ко ще стане :)
- zazolin4o
ааа същост мисля че лампичката е на запалката с плуфон отразява на пепелника :)
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
За да свети и на пепелника -този от снимката,трябва да има прозорче от страни между тях.Иначе не виждам как ще стане.Заочни с запалката,тя се вади като се дръпне металната част а зелената пластмаса останене място,посе я завъртташ и вадиш и нея.
- ivanovkbg
Пепелника си има отделна крушка. На самият панел, където са и врътките на парното, в дупката за пепелника, отгоре има прозрачен плексиглас(или някʼва прозрачна пластмаса) и на нея от горе е хваната крушката, която осветява пепелника.
Запалката е с отделна крушка.
Поне така е при Голф 3, 97-ма.
Запалката е с отделна крушка.
Поне така е при Голф 3, 97-ма.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
И при мен е така на Пасата,ама в случая не виждам как ще стане,между панела с врътките и пепелника тук имаме ред копчета.Единствено от страната на запалката ако има някво осветяване,но за целта трябва да има и прозорче на стената на самия пепелник,както и дупка между пепелника и запалката.
- ivanovkbg
Iezekil написа:И при мен е така на Пасата,ама в случая не виждам как ще стане,между панела с врътките и пепелника тук имаме ред копчета.Единствено от страната на запалката ако има някво осветяване,но за целта трябва да има и прозорче на стената на самия пепелник,както и дупка между пепелника и запалката.
Като махнеш целият панел, те врътките на парното си остават в конзолата и се стига до тази крушка. При нея гадното беше, че е с фасунка, а нова не можах да намеря и се наложи да играе поялника :D.
Иначе, се стига лесно до нея, но се сваля целия панел.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”