Passat , 2007, BKP 2.0 TDI замяна на дюзи в Порше БГ
- kristiansuvandjiev
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: bkp
Re: Passat , 2007, BKP 2.0 TDI замяна на дюзи в Порше БГ
Гаранцията на новите дюзи е 2 години като тези са бош и уж проблема е отстранен.
А в тази акция участват ли и сервизите на Порше-за Варна ме интересува,и ремонтът може ли да бъде извършен там?
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kristiansuvandjiev написа:Гаранцията на новите дюзи е 2 години като тези са бош и уж проблема е отстранен.
Бош?
Що си мисля че са континентал...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес ги смениха в Порше изток.
Колата ми е над 7 год.Имах една сменена преди 18 месеца , нея не сменяваха.

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вече сменени и четирите и при мен. Код на двигателя BWV 88kW. Записано в сервизната книжка. Сервизната акция обхваща и други двигатели, не само BKP.
Процедурата е следната:
1. Миналата седмица се обадих в Порше София Изток и дадох номера на рамата. Провериха и казаха, че сервизната акция включва и моите дюзи. Запазиха ми час при тях за днес.
2. Днес отидох при тях в уречения час, дадох документите и ключа, подписах протокол за приемане.
3. Първо отварят и проверяват дали са сменяни, кои са за смяна - диагностика с Ваг Ком, оглед и замерване на самите дюзи. Преценява се кои да се сменят. При мен трябваше и четирите, казаха, че съм отишъл на време.
4. Докато отговарях на имейли в техния Fan Corner, писах във форума, мотаех се в шоуруума и гледах цвагените, ми се обадиха, че съм готов. Около 2 часа. Дори не ми остана време да тествам някой автомобил.
Казаха ми, че в началото може да пуши малко докато се настроят дюзите, но не забелязах нищо подобно, дори при много рязко подаване на газ. Професионално отношение. Не съм платил нито една стотинка. Много доволен от Порше София Изток.
Процедурата е следната:
1. Миналата седмица се обадих в Порше София Изток и дадох номера на рамата. Провериха и казаха, че сервизната акция включва и моите дюзи. Запазиха ми час при тях за днес.
2. Днес отидох при тях в уречения час, дадох документите и ключа, подписах протокол за приемане.
3. Първо отварят и проверяват дали са сменяни, кои са за смяна - диагностика с Ваг Ком, оглед и замерване на самите дюзи. Преценява се кои да се сменят. При мен трябваше и четирите, казаха, че съм отишъл на време.
4. Докато отговарях на имейли в техния Fan Corner, писах във форума, мотаех се в шоуруума и гледах цвагените, ми се обадиха, че съм готов. Около 2 часа. Дори не ми остана време да тествам някой автомобил.
Казаха ми, че в началото може да пуши малко докато се настроят дюзите, но не забелязах нищо подобно, дори при много рязко подаване на газ. Професионално отношение. Не съм платил нито една стотинка. Много доволен от Порше София Изток.

- Steels
- Автомобил: Arteon SB 280hp
- Двигател: DNFE
dobrin написа:Вече сменени и четирите и при мен. Код на двигателя BWV 88kW. Записано в сервизната книжка. Сервизната акция обхваща и други двигатели, не само BKP.
Процедурата е следната:
Същата работа във VW Бургас. Колата бе оставена сутрента и към обяд баща ми си я взе. Бяха сменени и четирите дюзи - двигателят е BKP.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги, случайно попаднах на темата.Аз карам Сеат Леон 2008год. 2.0TDI 16 V с мотор BKD-140 коня.Тази акция засяга ли и мен и дали в VW биха ми помогнали, или трябва да отида в представителство на Seat. Някои знае ли кои двигатели са с тези свещи . Моя от тях ли е. Моля кажете тъй като имам й приятел с Пасат с същия двигател.
- Steels
- Автомобил: Arteon SB 280hp
- Двигател: DNFE
Звъниш до най-близкият оторизиран VW дилър сервиз и ги питаш. Те ще ти кажат.
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
passat BKD няма,може би е BKP,според мен BKD не попада в тази акция.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги не съм сигурен за номера на двигатела на Пасата/ помислих си ,че като във VAC използват едни и същи двигатели би трябвало и номерата да са и същите/, но е с същите характеристики като Леона ми .Но почти съм сигорен ,че и vw имат BKD двигател, сега дали е на Пасат или Голф не споря. Мисълта ми беще дали този проблем може да се раздели по категории - при категорията с 2.0 тди-140к. или при 2.0тди 170к. Дали има някакъв период на монтаж на проблемните дюзи за да се ориентирам по лесно .Доколко разбирам по вероятно е, че при 2.0 тди моторите този проблем е в определен интервал от време на монтаж на въпросните дюзи .То е ясно, че ще трябва да звъна до някое представителство на VW, но мислех че някои колега може да има същия двигател като моя и да е информиран .
Блогодаря за мненията
Блогодаря за мненията
-
- Автомобил: vw passat 3c2--b6
- Двигател: BKP
Здравейте,колеги имам един въпрос,дали някой колега от ве4е сменилите дюзи преди това е сменял някоя изгоряла дюза и дали сега при тази кампания са му е сменили.Питам защото в испански форум 4етох 4е преди това изгорели дюзи и подменени с нови които са с номер завършващ на DX сега не ги сменят защото са били от добрите не изгарящите.Аз съм с три подменени които са от този тип DX а 4етвъртата нямам информация каква е.За сега нямам време да питам във фв за какво става въпрос,дали ще ги сменят или с тези ще си остана.
След като сменят дюзите дават ли гаранция?Вписва ли се това в срвизната книжка или някъде другаде?
- kristiansuvandjiev
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: bkp
2 години гаранция ми казаха че има за дюзите, но в книжката не е описано никъде само има печат за акция.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Seat има с мотор BKD, но има и Golf 5 с двигател BKD.;)
Нека се обади и провери, може пък да участва в акцията.
Аз лично не успях да намеря информация за акцията на страницата на Volkswagen BG.
Нека се обади и провери, може пък да участва в акцията.
Аз лично не успях да намеря информация за акцията на страницата на Volkswagen BG.
Върни се в “Дизелови агрегати”