Б5.5 проверка нивото на маслото на автоматична кутия

Техническа и сервизна информация за Passat
diqn_bs
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Б5.5 проверка нивото на маслото на автоматична кутия

Мнениеот diqn_bs » Нед 20 яну 2013 10:58

От скоро съм собственик на пасат 5.5 автомат и искам да проверя маслото на ск.кутия но просто незнам от каде и как? мн ще съм ви благодарен ако ми обясните от каде мога да проверя маслото .мерси предварително

botceto
Автомобил: Passat B5 2000g
Двигател: APU

Re: Б5.5 проверка нивото на маслото на автоматична кутия

Мнениеот botceto » Сря 23 яну 2013 15:18

Не можеш да го провериш.Няма щека или нещо подобно.Аз също съм с 1.8Тавтомат и ходих при едни хора на ул. Константин Величков.Лично моя съвет е,ако нямаш проблеми със скоростите не давай да пипат там,само диагностика.Иначе колата е перфектна.Успех ти желая.

diqn_bs
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diqn_bs » Сря 23 яну 2013 15:43

ами нямам проблеми с кутията просто исках само да проверя маслото да не стане така от не проверка да ме боли главата после :) и затова попитах как мога да го проверя ама най-хубаво в сервиз да отида

botceto

Мнениеот botceto » Сря 23 яну 2013 15:54

Просто отиди на диагностика.От къде е внесена колата?

diqn_bs
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diqn_bs » Пет 25 яну 2013 8:11

от Милано Италия ,но смея да твърдя че колата няма забележка както вънка така и вътре ходова част е перфектна дано и двигателя и кутията да излязът качествени

j0kata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот j0kata » Пет 25 яну 2013 20:50

хубаво е да се знае какво е нивото на маслото на маслото в скоростната кутия. Но ако започне да намалява(или е дошло време за смяна) ще го усетиш, започва при натискане и задържане на газта при Кик даун (изпреварване примерно), след достигане на определените обороти/скорост... се получава забавяне (дупка) при превключване на по горната предавка-това са първите знаци (лично мнение и изпитване),... и накрая ако не се вземат мерки ... се стига до там че отказва да включи последната скорост (при мен е 4-та).
Аз като сменях маслото на моята действах на принципа - Колкото изтече , толкова налях + 0.5л .. след това тестове .. нямах проблеми карах 10000 км. последваха нещата които ти описах, налях 0.6л. масло и се оправиха ... и ето карам още 9000 вече. Но като цяло ако имаш наблизко сервиз в които имат щека ..... направи си една проба:)
Щеки трябва да имат всички сервизи за автоматични кутии, както и оторизирани сервизи за VAG автомобили.

Потребителски аватар
sweetboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sweetboy » Пет 25 яну 2013 21:56

колега предполагам знаеш, че това масло подлежи на смяна след определени километри. Аз съм с В5, а кутията ми е AG4 поема 5,5 л. и се сменя на всеки 60к км., заедно с маслото разбира се се сменят филтър и гарнитура. За това, че ако не си я свършил тая работа те съветвам колкото се може по скоро да я свършиш, със сигурност е за твое добро. По отношение на нивото на маслото искам да ти кажа, че наистина няма щека както при някои други марки коли, както съм чувал, но за разлика от това има 2 датчика, поне при мен, които следят за нивото на маслото и при нужда се обаждат. Лично до сега слава богу за трите години от както я имам нямах случай да ме предупредят датчиците и в интерес на истината нямам представа какво представлява,но в сервиза който по принцип ми обслужват колата ми казаха да карам смело, а когато се наложи да се долее датчиците ще ме предупредят, а даже бяха толкова добри да ми посочат и самите датчици на кутията. Толкова от мен надявам се да съм бил полезен.

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Съб 26 яну 2013 12:38

Аз съм с 1.9 ТДИ AVB двигател с автоматчн скоростна кутия.Миналата година минах през един камък и спуках кардана на кутията,маслото изтече,пътна помощ,ремонти...абе не го пожелавам на никой. Мисълта ми ,че по този повод говорих надълго и нашироко с човека,който опрявяше колата(между другото нямам никакви проблеми от тогава с кутията) та той каза,че това масло или се сменя цялото или не се пипа. И също,че ако няма проблем или нещо което те съмнява по добре не пипай...Щека няма.

zelenoto g60
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zelenoto g60 » Съб 26 яну 2013 19:16

Bundy написа:Аз съм с 1.9 ТДИ AVB двигател с автоматчн скоростна кутия.Миналата година минах през един камък и спуках кардана на кутията,маслото изтече,пътна помощ,ремонти...абе не го пожелавам на никой. Мисълта ми ,че по този повод говорих надълго и нашироко с човека,който опрявяше колата(между другото нямам никакви проблеми от тогава с кутията) та той каза,че това масло или се сменя цялото или не се пипа. И също,че ако няма проблем или нещо което те съмнява по добре не пипай...Щека няма.

По скоро си имал предвид картера на кутията колега

А мога ли да проверя нивото в домашни условия,че няма щека разбрах но как се проверява нивото?
Колата е Б5 1.9 тди автомат

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Съб 26 яну 2013 19:26

Няма щека,но има място където да се постави щеката!Отиди в някое от представителствата на VW и там ще ти премерят нивото на маслото!

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Съб 26 яну 2013 21:33

zelenoto g60 написа:
Bundy написа:Аз съм с 1.9 ТДИ AVB двигател с автоматчн скоростна кутия.Миналата година минах през един камък и спуках кардана на кутията,маслото изтече,пътна помощ,ремонти...абе не го пожелавам на никой. Мисълта ми ,че по този повод говорих надълго и нашироко с човека,който опрявяше колата(между другото нямам никакви проблеми от тогава с кутията) та той каза,че това масло или се сменя цялото или не се пипа. И също,че ако няма проблем или нещо което те съмнява по добре не пипай...Щека няма.

По скоро си имал предвид картера на кутията колега

А мога ли да проверя нивото в домашни условия,че няма щека разбрах но как се проверява нивото?
Колата е Б5 1.9 тди автомат

Правилно. Картера имах предвид.
Както казах..нивото не се прпверява ако не свети лампа на таблото(значи е ок) просто ако си решил да правиш нещо така или иначе. Карай 10000 км. и след това направо го смени заедно с моторното защото така или иначе не знаеш кога последно и дали въобще е сменяно. При смяната както някой по горе беше писал се сменят гарнитура и филтър.
Но в момента при положение,че няма признаци нещо да не е наред и да я "човъркаш" и то "при домашни условия" не те съветвам. И все пак колата си е твоя-ти решаваш. Карай я със здраве и много безаварийни километри!

zelenoto g60
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zelenoto g60 » Нед 27 яну 2013 10:44

Тя колата не върви и има явно проблем със скоростите затова ми е интересно дали мога да го проверя първо това преди да предприема каквито и да било ремонти.Идваха с лаптом и закачаха не иска да покаже нищо за скоростите не се свързва с тях гледаха отдолу кабелите да не са прекъснати някъде и там няма нищо.Та за това ми е любопитно дали не мога да го проверя да не се окаже че е нещо елементарно като да и е паднало нивото и от там да го прави.

botceto

Мнениеот botceto » Сря 30 яну 2013 16:04

Според мен не можеш да го провериш.А какво и е на колата та не върви и реши че е от скоростите?Аз преди време,без никакви проблеми с кутията видях промоция в Джемини,"царете на автоматика" и си викам:Айде на далавера да сменя маслото. :banghead
После спря да включва задна,хъркаха скоростите..... Отидох в един сервиз на К.Величков и хората викат че е сложено скапано масло,малко масло,скапан филтър.Оправиха нещата срещу 400лв. Ебати промоцията,а :banghead

Върни се в “Passat”