С какво масло карате дизелите си?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: С какво масло карате дизелите си?
2.0TDI + DPF го карам с Castrol EDGE 5W30 (задължително 30 заради ДПФ-а , ако няма ДПФ може и с 5W40 )
-
- Автомобил:
- Двигател:
rokera671 написа:jony555 написа:rokera671 написа:Оказа се ,че Реното е без филтър ,което ме успокои .Така ,че не е грешка ,че съм сложил Вайко то.Няма никакви проблеми с това масло и заложих на него защото карах Голфа напоследък само с него и бях доволен.Но си мисля следващият път да е Yaco 5в40 .
като си доволен с 1, стой си с него. не е хубаво да се мешат..
Да бе доволен съм но искам да сложа нещо по качествено ,пък и цената е почти същата.
няма по качествено. всичко е еднакво ако не е пълна синтетика. просто плащаш за марка това е.. но ти си знаеш
Добро утро на всички. Извинявам се, но да не пускам нова тема, някой може ли да ми даде някакъв номер или код на маслен филтър за AFN ? Благодаря.
-
- Автомобил:
- Двигател:
CiD написа:Добро утро на всички. Извинявам се, но да не пускам нова тема, някой може ли да ми даде някакъв номер или код на маслен филтър за AFN ? Благодаря.
028115561B оригинален номер резба 3/4"-16
Колеги, днес ми предлoжиха масло Мотул 5л. за 155 лв. (5W30 - VW507.00) за Passat B6 с DPF
Това масло тоооооолкова ли истинско или просто е марка? Имате ли си идея по колко върви по вашите райони? По тука има малко тенденция "щом е скъпо, значи е дъ бест" 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
gamble написа:Колеги, днес ми предлoжиха масло Мотул 5л. за 155 лв. (5W30 - VW507.00) за Passat B6 с DPFТова масло тоооооолкова ли истинско или просто е марка? Имате ли си идея по колко върви по вашите райони? По тука има малко тенденция "щом е скъпо, значи е дъ бест"
Ей тука във форумния магазин е с гарантирано качество и с доставката до теб ще ти е с около 35лв по-евтино

http://fanshop.vwclub.bg/motul-specific-vw-504-507-5w30-5l
-
- Автомобил:
- Двигател:
Granville 10w40 само с него карам и двете ми коли:голф 3 1z тди,ауди 100 2,5 тди аат както го сипя така го точа много съм доволен от него 

-
- Автомобил: Passat 7 bluemotion
- Двигател: EA189 2011
Здравейте и от мен.скоро купих пасат5.5 1.9 tdi.в момента съм в Англия и реших сам да купя маслото а в сервиза само да го сменят.Ходих в Halford и според техните каталози трябва да сложа 5w30.Пълна синтетика.колата е на 122000 мили(близо 200000 км).Моля за съвет:това не е ли много рядко за нея?
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Гледай само да отговаря на VW norm 505.01 това е важното. Обикновено с тази спецификация са 5w40 (аз си слагам такова)
P.S. Маслото задължително трябва да е пълна синтетика, че не разбрах какво точно ти е конкретното питане
P.S. Маслото задължително трябва да е пълна синтетика, че не разбрах какво точно ти е конкретното питане
-
- Автомобил: Passat 7 bluemotion
- Двигател: EA189 2011
Въпросът ми към колегите е :това масло-5w30 не е ли много рядко?
Маслото е пълна синтетика.Но и колата не е на малко километри-около 200000 са.Според каталозите в Halford трябва да взема масло за Mercedes/BMW.
Маслото е пълна синтетика.Но и колата не е на малко километри-около 200000 са.Според каталозите в Halford трябва да взема масло за Mercedes/BMW.
-
- Автомобил:
- Двигател:
lik79 написа:Въпросът ми към колегите е :това масло-5w30 не е ли много рядко?
не е много рядко. за английския климат е идеално. километрите нямат общо с редкоста на маслото ако всичко е наред. вземи си 1 туба кастрол едж - 4л. там и без туй това по толкова ги продават и си идеален. колата ти събира 3,6л. по каталог
- borri
- Автомобил: VW PASSAT CC
- Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc
колеги вчера смених маслото с Кастрол Магнетик 5В40 DPF,специално за коли с филтър за твърди частици,понеже моята има.
та въпроса ми е,по принцип ми излиза да сложа масло 5В30 спецификация 507,но АУТОДАТА дава,че може и 5В40,но то пък няма тази спецификация,та сега не знам сбърках ли
дали може нещо да стане на мотора,да не го прецакам нещо
проблем ли е да карам така,или да го сменя пак 
мотора е 2.0тди КР.
И по принцип този Кастрол го дават и за ПОМПА ДЮЗА и КОМЪН РЕИЛ и да предпазва филтъра
ето това е http://gdd24.com/index.php/section-tabl ... pf-5l.html
та въпроса ми е,по принцип ми излиза да сложа масло 5В30 спецификация 507,но АУТОДАТА дава,че може и 5В40,но то пък няма тази спецификация,та сега не знам сбърках ли

мотора е 2.0тди КР.
И по принцип този Кастрол го дават и за ПОМПА ДЮЗА и КОМЪН РЕИЛ и да предпазва филтъра
-
- Автомобил:
- Двигател:
borri написа:колеги вчера смених маслото с Кастрол Магнетик 5В40 DPF,специално за коли с филтър за твърди частици,понеже моята има.
та въпроса ми е,по принцип ми излиза да сложа масло 5В30 спецификация 507,но АУТОДАТА дава,че може и 5В40,но то пък няма тази спецификация,та сега не знам сбърках лидали може нещо да стане на мотора,да не го прецакам нещо
проблем ли е да карам така,или да го сменя пак
мотора е 2.0тди КР.
казахме ти 68 пъти че за твойта се слага само 5-30 с 507. спец. глупоста край няма. троши си главата и тва е. е заради такива като тебе ме е яд че давам съвети и си губя времето..
Върни се в “Дизелови агрегати”