Проблем с таблото на мк2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lingerov
Low rider
Автомобил: VW Golf Mk 2
Двигател: Г60 1991
Контакти:

Проблем с таблото на мк2

Мнениеот lingerov » Пет 25 яну 2013 17:38

Колеги сменям си таблото(с уредите)и не ми тръгват уредите за водата и бензина,прехвърлих само уредчетата на старото ми табло и тръгнаха(и обратното на новото сложих старите)но не тръгват...та така елиминирах всички проблеми освен в новото табло(платката изглежда перфектна) може ли някои да ми каже кое управлява тези уреди в самото табло и от къде може да е проблема???

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с таблото на мк2

Мнениеот batVenci » Пет 25 яну 2013 20:19

По принцип в таблото на Голф 2, уредите за температурата на водата и нивото на горивото в резервоара, се захранват със стабилизирано напрежение 10 Волта. Това е така, за да няма влияние на показанията на въпросните уреди при промяна на бордното напрежение. Въпросното напрежение се стабилизира на около 10 Волта от триизводов линеен стабилизатор, от рода на интегрална схема 7810, но в таблото името на въпросната схема е друго. Затова първо провери тази интеграла, която е закрепена към ламаринена пластина на платката на таблото, с цел охлаждане. Просто на изхода й трябва да имаш 10 Волта, ако нямаш сменяй със 7810 или аналог за 10 Волта.
В краен случай, ако трудно намериш стабилизатор за 10 Волта, може да се сложи и стабилизатор за 9 Волта (7809 се намира по-лесно), с уговорката за леко разминаване на показанията на по-горе посочените уреди.

Потребителски аватар
lingerov
Low rider
Автомобил: VW Golf Mk 2
Двигател: Г60 1991
Контакти:

Мнениеот lingerov » Съб 26 яну 2013 18:11

колега ако за това ми говориш, на новото табло въобще го нямаше ,явно от там е проблема,снимал съм го на старата ми платка(просто ще го прехвърля от нея) надявам се да е би от това проблема,че 2 часа следих пистички по платката и свят ми се зави :)хубаво че в гугал като написах схема 7810 ми излезе стабилизатора да го видя какво представлява
Колега благодаря за помоща :)
Прикачени файлове
DSCF9773.JPG
DSCF9777.JPG

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Съб 26 яну 2013 18:42

Да. Явно твоите уреди са били без никакво захранване. Даже не е необходимо стабилизатора (както виждам от снимките) да се запоява. Просто изваждаш от старото табло и забиваш в новото. Но трябва да се внимава да не се обърнат изводите. После с винтчето закрепи интегралата към ламарината за охлаждане.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”