МПС под запор
- pepi_iliev
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 2000
- Двигател: AGR
Re: МПС под запор
Какво ми говорите, това нашето не е държава. Гледат да те прее*ат колкото могат и да изкопчат възможно най-много пари от теб. Успех с колата! Hатисни го, може и да се осъзнае малко. 

По-интересното е, защо при запор не е прибран големия талон? При ипотекиран апартамент мисля, че нотариалният акт стои в банката докато се изплати.
- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
Няма такова нещо. Вписва се ипотека в агенцията по вписванията.
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
$100 написа:По-интересното е, защо при запор не е прибран големия талон? При ипотекиран апартамент мисля, че нотариалният акт стои в банката докато се изплати.
Това няма как да стане

- pepi_iliev
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 2000
- Двигател: AGR
Някакво развитие? 

Мисля, че вървим към края. За да се свали запора трябва да плати 3 вноски само, от които една вече е платена
От обещаното до края на месеца би трябвало да си имам автомобил на месеца. Стискайте палци 

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Браво, успех от все сърце
Все пак имай едно на ум, да "прикриваш" колата.
Това със съдия изпълнителя и "паяка" не е шега.

Все пак имай едно на ум, да "прикриваш" колата.
Това със съдия изпълнителя и "паяка" не е шега.

- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Добре и аз имам 1 въпрос понеже в момента ще предпроемам покупка на автомобил собственост на фирма, сега накарах човека да ми даде БУЛСТАТ и името на фирмата и да ги дам на ЧСИ, той може ли да провери дали в/у колата има запор или др. задължения. До колкото разбрах може, но все пак споделете мнение, защото нещо започва да ми мерише около зделката, а аз съм на мнение, че пари не давам докато не съм сигурен, че в/у колата няма запори и т.н, защото из нета прочетох за доста хора изгоряли по този начин(купуват кола и после не могат да я рег. в кат защото има наложен запор в/у нея). Или да се презастраховам като в дог. за покупко продажба се впише, че парите и колата се предават след пре-регистрация в КАТ. Нека някой запознат или юрист да си каже мнението по въпроса.
Благодаря ви предварително!
Благодаря ви предварително!
преди няколко месеца придобихме едно МПС, и понеже имаме приятел, който беше в голям филм заради запорирана кола, направихме следното: първо говорихме с нотариус, той не можел да прави такива проверки ?!?, но ни даде телефон на един шмекер, който седи пред КАТ и върши тази услуга. Струваше ни 10-15 кинта. Сега, дали наистина проверява нещо не мога да кажа, но се забави около час, щото полицая бил почивка, а и предполагам, че за 10 кинта едва ли ще се направи, щото после винаги можеш да го намериш. Така че, моят съвет е да действаш по добре познатата бг схема, с хора и с пари
За парите в договора, не знам дали някой би се съглсил на такава клауза
по скоро да има някаква декларация от сорта, че ако има проблем с пререгитрацията ти дължи някаква неустойка (в размер на цената на колата или отгоре, как се разберете).

За парите в договора, не знам дали някой би се съглсил на такава клауза

- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
То се оказа сега, че колата се води още на името на фирма която всъщност е авто-къща, и се води на нейно име защото още имали 1700лв да дават за нея(колата е била закупена на лизинг и толкова пари оставало да се заплатят). Така явно продавача дължи сума на някакви хора, защото днес дойде с тях да се видим и да се разберем. Та те отиват до авто-къщата плащат оставащите 1700лв. от лизинга и от фирмата авто-къща им правят пълномощно за продажба(за да може утре да направим покупко-продажбата). Та така един вид те взимат колата и с тях се разплащам при нотариуса или пред КАТ като поддам документите, и този човек с който се пазарих и т.н. един вид вече не играе никаква роля в сделката.
Та малко се успокоих че не е собственост на 'ЕТ' пешо гошо тошо.
Явно момчето добре е затънало с борчове щом ще му вземат всичките пари от продажбата, но това си е негов проблем.
Та малко се успокоих че не е собственост на 'ЕТ' пешо гошо тошо.
Явно момчето добре е затънало с борчове щом ще му вземат всичките пари от продажбата, но това си е негов проблем.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
aз като исках да регистрирам кола която беше запорирана още на първото гише в кат ми казаха че колата е с запор и не могат да я регистрират
така че най лесно ми изглежда да се пита в кат на първото гише в което се попълва заявлението за регистрация
така че най лесно ми изглежда да се пита в кат на първото гише в което се попълва заявлението за регистрация
Късно видях темата,но има един такъв случай с мой приятел. Купи си Голф 3-ка преди 3 години , Голфчето беше трепачка с една дума идеално,но проблема беше,че собственика не си беше плащал вноски за някакъв кредит (взел някаква техника на изплащане) и имал запор и на банкови карти и на колата. Понеже нямаше как да се развали зделката пък и моя приятел не искаше да връщаше колата трябваше да правим някакви шмекерии за да я прехвърли. Пича дето я продаде след като му дадохме парите каза,че неможе да ги върне дължал много пари на познати защото бил безработен и т.н.
С мойто приятелче решихме да не се занимаваме с глупости и направихме следното: Разходихме се по автоморгите с цел да намерим Голф със същия цвят и софийска регистрация. След дълго обикаляне в една морга намерихме същия цвят син металик Голф 3 със регистрация СА***** и дирекно почнахме да си говорим за случая с човека от моргата. Понеже колата беше ударена отстрани номерата бяха непокътнати. Свалихме ги платихме му една малка сума от 50лв и той ни свърза с човека на който е бил ударения Голф. С човека направихме едно прехвърляне за покупко продажба даде ни големия и малкия талон, отидохме в КАТ и я прехвърлихме на името на моя приятел. След това отидохме до моргата изрезахме номера на шасито,сложихме "новите" номера на колата и директно при един много добър мой приятел тенекеджия в Люлин , той изреза номера на шасито на колата сложи изрезката от другата кола китна го пръсна и хоп колата беше готова. Старите номера ги върнахме на момчето което имаше заеми казахме му да си ги върне в КАТ като бракувана и така и двете страни бяха доволно,но просто колко е разправията не е истина напрво.
Друг познат дължеше на ТБИ кредит 1500лв бяха му блокирали картата,а той понеже беше инвалид 3-та група и взимаше някаква пенсия я прехвърли към пощата,а колата я закара на вилата и я разпродаде на части, след 5 години запора му беше свален след като ЧСИ не си взел парите и губи давност.
С мойто приятелче решихме да не се занимаваме с глупости и направихме следното: Разходихме се по автоморгите с цел да намерим Голф със същия цвят и софийска регистрация. След дълго обикаляне в една морга намерихме същия цвят син металик Голф 3 със регистрация СА***** и дирекно почнахме да си говорим за случая с човека от моргата. Понеже колата беше ударена отстрани номерата бяха непокътнати. Свалихме ги платихме му една малка сума от 50лв и той ни свърза с човека на който е бил ударения Голф. С човека направихме едно прехвърляне за покупко продажба даде ни големия и малкия талон, отидохме в КАТ и я прехвърлихме на името на моя приятел. След това отидохме до моргата изрезахме номера на шасито,сложихме "новите" номера на колата и директно при един много добър мой приятел тенекеджия в Люлин , той изреза номера на шасито на колата сложи изрезката от другата кола китна го пръсна и хоп колата беше готова. Старите номера ги върнахме на момчето което имаше заеми казахме му да си ги върне в КАТ като бракувана и така и двете страни бяха доволно,но просто колко е разправията не е истина напрво.
Друг познат дължеше на ТБИ кредит 1500лв бяха му блокирали картата,а той понеже беше инвалид 3-та група и взимаше някаква пенсия я прехвърли към пощата,а колата я закара на вилата и я разпродаде на части, след 5 години запора му беше свален след като ЧСИ не си взел парите и губи давност.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Saho_Golf написа:Късно видях темата,но има един такъв случай с мой приятел. Купи си Голф 3-ка преди 3 години , Голфчето беше трепачка с една дума идеално,но проблема беше,че собственика не си беше плащал вноски за някакъв кредит (взел някаква техника на изплащане) и имал запор и на банкови карти и на колата. Понеже нямаше как да се развали зделката пък и моя приятел не искаше да връщаше колата трябваше да правим някакви шмекерии за да я прехвърли. Пича дето я продаде след като му дадохме парите каза,че неможе да ги върне дължал много пари на познати защото бил безработен и т.н.

Meти пич ти или си най-простият полицай на света или ни вземаш за канарчета. Това дето си го написал е толкова подсъдно че няма на къде повече. Моля се началникът ти да чете форума и да те изгони от работа. КАКЪВ ПАЗИТЕЛ НА ЗАКОНА СИ ТИ БЕ? ВСИЧКИ ПОЛИЦАИ КАТО ТЕБЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗКАРАНИ ОТ СИСТЕМАТА И СЪДЕНИ И ОСЪДЕНИ И ЗАТВОРЕНИ.
По темата колежке и колеги НЕ слушайте тоя малоумник дето е писал преди мен че дето кола няма да имаш че може и цигари да ви носят в затвора понеже няма него да осъдят а вас.
п.п. Нарочно копирах целият текст за да не може умната кука да го коригира и да се види от всички потребители какви полицаи има в България. Колеги модератори и администратори не смятате ли че този индивид който подтиква към незаконни действия заслужава

Някъде става, някъде не. Като регистрирах шибания ръждак миналата година ми гледаха дори и номера на двигателя.
Ако бях направил това нещо, надали щеше да мине номера.
Ако бях направил това нещо, надали щеше да мине номера.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”