Пасат Б4 проблем с паленето

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
BoromiR
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б4 проблем с паленето

Мнениеот BoromiR » Пон 21 яну 2013 22:53

Здравейте колеги имам следния проблем, (карам пасат Б4) : Качвам се колата, завъртам ключа за контакт, светват само лапичките и не се чува нищо, след като завъртя ключа за да запаля. Има само премигване и с това остава. Гася колата в движение и пробвам да запаля, но отново не се случва. Пали само на бутане.
По принцип ми казаха, че може да е или стартера, или климатизатора. Какво мислите вие по въпроса, моля за съдействие. Благодаря.

Потребителски аватар
geo0rg1
Автомобил: GOLF 4
Двигател: AKL

Re: Проблем с паленето Пасат Б4

Мнениеот geo0rg1 » Пон 21 яну 2013 22:56

Колега мислил ли си за контактния ключ?

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Re: Пасат Б4 проблем с паленето

Мнениеот Dpop » Вто 22 яну 2013 11:54

Към какво по-точно да се насочи колегата, като си мисли за контактния ключ :?:
Ето най-старата тема(може да има и друга), която намерих viewtopic.php?f=5&t=2881&start=0&hilit=%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC+%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5 Описано е как да провериш дали проблема е в клемореда, намиращ се при контактния ключ. Всъщност ти си го направил.
Друг виновник за така описаният проблем може да е аларма или имобилайзер, но едвали щом можеш да запалиш при даден контакт с бутане на скорост.

Потребителски аватар
dispatch
Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
Двигател: CBBB DSG6 02Е

Мнениеот dispatch » Вто 22 яну 2013 14:56

Клеморед или стартер, и през двете съм минал. Разликата в симптомите е, че когато е клеморед от време на време завърта стартера от ключа, а когато е стартера - колкото и да се мъчиш с ключа, няма завъртане.

Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот walentin » Съб 26 яну 2013 21:48

Колега, акумулатора провери ли? Да не е умрял? Дали стегнати достатъчно клемите? Пробай с друг акумулатор.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 29 яну 2013 12:29

dispatch написа:а когато е стартера - колкото и да се мъчиш с ключа, няма завъртане.

Това не е вярно.Има изключения .При пропаднали четки / износено може отвреме навреме да завърти. При нагрял включвател пак е същата история.

bunaq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bunaq » Сря 30 яну 2013 9:28

BoromiR написа:Здравейте колеги имам следния проблем, (карам пасат Б4) : Качвам се колата, завъртам ключа за контакт, светват само лапичките и не се чува нищо, след като завъртя ключа за да запаля. Има само премигване и с това остава. Гася колата в движение и пробвам да запаля, но отново не се случва. Пали само на бутане.
По принцип ми казаха, че може да е или стартера, или климатизатора. Какво мислите вие по въпроса, моля за съдействие. Благодаря.

Колега минал сам по твоя път с Б3 така ми правеше завъртам всичко свети когато да запали всичко гасне и дори звук не се чува и само на бутане пали (с манивелата :mhihi ) . Отиваш при някои подчеравам разбиращ от стартери да ти смени четките и фтулките и си готов. Моя когато го отвориха даже ми го бяха снимали вътре беше като как да ти го кажа ада за стартерите вода, кал, ръжда и темподобни. Отиваи при някои маистор и не му мисли по тез симптоми който си описал е тва ял сам го много :banghead

Върни се в “Passat”