260лв за 1 зъб

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
bread1978
Автомобил: VW Polo
Двигател: AEF 1997

Re: 260лв за 1 зъб

Мнениеот bread1978 » Нед 27 яну 2013 11:04

Горе долу е нормална цената (за София говоря...).
Аз от 3 седмици се разправям със зъболекари. Правих съшата процедура, и ето и цената:
Умъртвяване на кучешки зъб с единн канал + лекарсвото + пломбата = 110 лева, от които пломбата е 50.
Така че мисля, че за зъб с 4 канала си е нормална цената.... На зъбар с пълен джоб се ходи, колега :banghead

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Нед 27 яну 2013 12:29

Къде ги намирате тия зъболекари. За мен всички цени дотук изброени ми се струват високи. Лятото ми вадиха нерв, 1 канал, 10-тина лв да го отвори и постави лекарството, на другия ден го извади, ама не помня да съм дала повече от 15-20лв, айде 30 да е било с упойката примерно... После пломба със синята книжка 8лв и нещо... :rolleyes

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Нед 27 яну 2013 13:20

Говорим за липса на здравни осигуровки.
Ако една пломба е 25лв свободно,значи са ти взели 1/3 от цената.
По тая логика щом си платила 20-30лв. с намалението,значи пълната цена е 60-90лв. за зъб с 1 канал.
Странното е,че тея галимации не стават така-днес отварям,утре затварям.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Нед 27 яну 2013 13:43

Нали имаше зъболекар във форума :rolleyes

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Нед 27 яну 2013 13:54

Ами аз оня ден платих за умъртвяване на нерв,чистене на 2/3 канала + пломба през здравната каса и платих 80лв при познат зъболекар,мисля че цената която ти искат е нормална при положение,че си здравно неосигурено лице,но ако се водиш здрано осигурен цената е висока :thup

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Нед 27 яну 2013 14:00

IRRITATING написа:Нали имаше зъболекар във форума :rolleyes

Изгуби си инструментите при последното земетресение, пък и сестрата му няма лаптоп :mhihi
Последно включване от мен за осигуровките. Имам чувството, че повече се пише отколкото се чете.
Здравната каса плаща частично две процедури (вадене или пломба) и преглед на здравно осигурени лица. Кореновото лечение не се включва. Общата сума е 50 лв. на година която с малко врътки може да ползвате като намаление от друга процедура. Това е.

PyMu
Серпентина с турболатор

Мнениеот PyMu » Нед 27 яну 2013 16:33

Iezekil написа:По тая логика щом си платила 20-30лв. с намалението,значи пълната цена е 60-90лв. за зъб с 1 канал.

Не е така, колега. Здравната книжка ми дава само право на 2 пломби годишно. Не отстъпки за всяка манипулация. Т.е. аз съм платила на всичко реалната цена с/без Здравна книжка, няма разлика, а само на пломбата имам "отстъпка". 8лв плащаш, като реално е 50-60лв. Пломбата. При всичко друго синята книжка не играе.

Ако искаш да имаш "отстъпки" при други стоматологични услуги и интервенции, сключваш пакет допълнително здравно осигуряване с някоя компания. Аз имам такова при Generali Zakrila, от фирмата, но се сдобих с него след драмата със зъба ми, така че и това не е причина за по-ниски цени. Просто такива са цените на Денталния център.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Нед 27 яну 2013 16:45

Нищо реално няма в тази цена.10-тина лева за отваряне и лекарство и прочие.Нищо реално няма и в цена 50-60лв. за пломба,ако не говорим за тея белите,полимерните.Ако пък говорим за тях,то съм сигурен,че касата не ги хваща тях.Така,че наистина тая цена е фантастична.Това при условие,че
PyMu написа: на другия ден го извади
визираш нерва,а не зъба.Щото освен разминаването във времето нужно за умъртвяване на зъба,странно ми прозвуча и
PyMu написа:с упойката
.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 27 яну 2013 16:55

Според мен е висока цената. На мен за лечение на кътник мисля с 2 канала, плюс някаква манипулация с токове като за нея плащах 3 пъти по 15 лева, пломба и щифт ми излезе 120лева зъба при зъболекарката плюс 3те манипулации по 15.

PyMu
Серпентина с турболатор

Мнениеот PyMu » Нед 27 яну 2013 18:00

Iezekil написа:Нищо реално няма в тази цена.10-тина лева за отваряне и лекарство и прочие.Нищо реално няма и в цена 50-60лв. за пломба,ако не говорим за тея белите,полимерните.Ако пък говорим за тях,то съм сигурен,че касата не ги хваща тях.Така,че наистина тая цена е фантастична.Това при условие,че
PyMu написа: на другия ден го извади
визираш нерва,а не зъба.Щото освен разминаването във времето нужно за умъртвяване на зъба,странно ми прозвуча и
PyMu написа:с упойката
.

Moля? Не разбрах кое ти е странно. :rolleyes

Да, нерва ми извади. Ако беше зъба, нямаше да има нужда от пломба. Мислех, че е логично и няма нужда да пояснявам. Извини ме, че не съм съобразила, че може да се наложи. :mhihi На другия ден, да. Платих 10 лв. в деня на отварянето и поставяне на лекарството. На следващия при ваденето на нерва платих, колкото съм написала. Упойка ми сложи един път с игла, за да не ме боли. Не знам защо си я цитирал. :rolleyes Друго какво да поясня? А, да пломбата е бяла, да. (Ама някак е по-грапава.)

Относно "галимациите" дето не ставали днес така, утре онака... Аз написах, че единия ден го отвори и сложи лекарство, а на следващия извади нерва. Никъде не пише, че е затворен зъба на следващия. Затвори го след 10-12 дни като се върнах от море. Дотогава си стоях с лекарство и затворен, но не пломбиран.

И последно: това, че ти намираш нещо за странно, не е критерий за достоверността му. Или искаш да кажеш, че лъжа, защото намирам забавление в това да пиша пълни глупости на хората по цял ден, или? Какъв мотив точно имам, за да не казвам истината?

Нужно ли е да споменавам, че ме обиждаш като ме упрекваш, че говоря врели-некипели, или ще се досетиш сам?

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Нед 27 яну 2013 20:40

Цитирах я,понеже много неточно говориш.
Пример-"не помня да съм дала повече от 15-20 айде 30лв".Това ми звучи като окончателна цена на мен/прости ми /.Обаче на второ четене имаме "10лв. да го отвори" и "после пломба за 8лв."Значи нямам за цел да те обиждам,но така написан този текст може да се интерпретира както от 15-20 ай 30лв за всичко,така и за 30+10+8 = 48лв.Може би аз съм по-прост и не схващам правилно написаното,но явно имам нужда от пояснения.
Така цената се приближава до нормалната за мен-40лв. на канал без пломбата.
Относно кое е странно за мен-преди слагаха арсен-бързо действащ за 3 дни и бавен за 7.Може би сега има други илачи за умъртвяване,по бързи.От тук се зачудих кво е туй нещо дето действа за ден.Упойката ме омота окончателно,понеже аз примерно така искам да ме работят/след като си ползвала и ти/,а именно:Удрят ти упойка,отварят и изчистват нервите от каналите докато си под упойка,слагат някво лекарство.На следващия път ти запълват каналите и затварят.Това е съкратена процедура-безболезнена.
Та това е,15-20лв. ми се виждат малко за лечение на такъв проблем,но 40 звучи приемливо.Прости ми,ако съм те засегнал и доуточни,моля.

PyMu
Серпентина с турболатор

Мнениеот PyMu » Нед 27 яну 2013 22:01

Ами не помня точно колко дадох втория ден за самото вадене на нерва + упойката, признавам си. Но тъй като се познавам как реагирам на определени суми за съответни манипулации, от този ми комън сенс предполагам, че сума над 40лв. щеше да ме "заболи". :mhihi А иначе да, прав си, че нормално нерв не се вади след 24 часа с арсен, планът беше да са 48, но след цяла нощ болки в лицето, носа (сякаш беше чупен) и след като се издух и станах като Анджелина Джоли в джуките (за преден горен резец говорим, ако има значение - "заешките" зъбки, както ги наричам аз - първите два) и вече се виждах в Лицево-челюстната хирургия във ВМА, се наложи да се отвори още следващия ден и да се извади нерва. Непланирано. От този момент вече нямах проблем с нищо. Сумата дали е 20 или 40, все пак не стъпва и на 1/5 от обявената в заглавието на темата 260лв. От тази гледна точка си позволих да варирам с 10-20 лв. Все пак едно е да дадеш 60, друго 260. Съгласи се, че ако съм била неточна, то не е фрапиращо неточна на фона на топика.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Нед 27 яну 2013 22:20

Хм,трябвало е да изчоплиш арсена...
Съгласен ли съм не знам,цената на автора е дебела само при положение,че зъба му не е с 4 канала.50лв. на канал и 60/по твои думи/пломба оформят сметката..Щом за резец с един канал и здравно осигуровка се олеква с 40/примерно/значи сме близо до истината...Аз платих по 45 на канал и 30 пломба/по тея сметки/.

Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Мнениеот stypkata » Пон 28 яну 2013 22:06

Toва е положението,колеги и колежки.Моя съвет е -ходете поне 2 пъти годишно на зъболекар,дори да не ви боли нищо,за да не лишавате себе си и близките си от куп неща
Прикачени файлове
robbery.jpg

PyMu
Серпентина с турболатор

Мнениеот PyMu » Вто 29 яну 2013 11:48

:aaaaa

То даже не е описано кое точно колко струва. Какво е това "лечение" 260 лв.

Защо си изтрил адреса, покажи го да знаем къде да не стъпваме. :screwy

Касовият бон е от вчера, а на 25-ти си пуснал темата. Значи въпреки, че ти се каза, че е скъпо, ти пак си отиде да си ги дадеш парите там. Значи нямаше нужда да си чешем езиците напразно. Нямам думи...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”