Здравейте колеги,
Отново имам проблем с полото.
Колата е Поло 2000 г. 1,4 МПИ АКК.
Последно ходих на майстор и смених термостат, човека ми каза, че ми е сменил семеринг на скоростната кутия и е долял литър масло, имало е теч.
Седмица след това, тази сутрин слязох да изчистя от снега колата, бях я оставил на първа скорост и ми направи впечатление, че лоста трудно го върнах на свободна. Понатиснах го леко и след няколко такива натискания отиде на свободна и запалих двигателя, за да се размрази колата. Всичко беше наред докато не реших да покарам малко и забелязах, че като включа задна колата не отива назад, а напред, все едно нямам задна, иначе скоростите превключват леко. Забелязах още, че като тръгна на 1 ва, колата претриса и даже изгасна, ако не отделя съединителя по внимателно и не подам повече газ, със втора е същата работа, колата не дърпа въобще, дори ако подавам повече газ и леко претриса, на трета скорост и четвърта всичко е наред.
Първо реших че са ми замръзнали жилата на съединителя, заради кишата и студа и карах доста за загрее хубаво колата, вътре стана баня, но замириса на нещо, като гума, миризмата се усеща покрай колата, отвън и отвътре, да не са гумите, ако са буксували при повече газ или съм претоварил съединителя?
Има вариант и семеринга макар и нов да е изпуснал маслото, но тогава щеше да ми блокира скоростната кутия и нямаше да се движи лесно лоста според мен.
Да не съм скъсал някакво жило, или онази пластинка на избирача да се е огънала или счупила?
Какъв може да е проблема, колеги, много се притесних, защото колата ми трябва много.
Благодаря ви за отговорите предварително.

Поло 1.4 2000г.Проблем със скорости - РЕШЕНО
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Поло 1.4 2000г.Проблем със скорости - РЕШЕНО
Последна промяна от freelancer на Пон 28 яну 2013 17:40, променено общо 1 път.
Re: Проблем със скорости - на задна тръгва напред
Просто не си вкл. задна и си тръгвал на 3та.Вдигни "маншона" и ще видиш,какво се случва.
трябва да се регулира лоста и да се стегне добре законтрящият болт за да не се размести пак както се е случило.
- freelancer
i.e.i написа:Просто не си вкл. задна и си тръгвал на 3та.Вдигни "маншона" и ще видиш,какво се случва.
Мерси за отговора колега.
Кой "маншон" да вдигна, ако имаш предвид кожата около лоста, я вдигнах ама нямам идея какво трябва да направя? Ами задната я включвам с натискане и после наляво, но явно нещо се е разместило.
Последна промяна от freelancer на Нед 27 яну 2013 19:29, променено общо 1 път.
- freelancer
van4ote написа:трябва да се регулира лоста и да се стегне добре законтрящият болт за да не се размести пак както се е случило.
Мерси Ванчоте!
Явно днес, като съм натиснал лоста, при замръзването се е получило това.
Благодаря!
Бих искал да те помоля, да споделиш, ако имаш възможност, как да се предпазя втори път от този досаден проблем. Четох доста във форума, но ще ми е интересно и твоето компетентно мнение!
Мерси още веднъж.
- freelancer
Re: Поло 1.4 2000г.Проблем със скорости - РЕШЕНО
Проблема се оказа един пластмасов детайл със две кръгли гнезда в двата краища, просто се беше откачил.... Поръчах си ново, обаче майсторчето го обърна обратно и каза ще е щракнало добре, затегна болтовете и бях готов, а новото в жабката за всеки случай.
Тва пластмасово чудо се намира отдолу, там където има някакъв лост и нещо кръгло, като ябълка. Не съм достатъчно технически грамотен за да обясня и моля някой колега да уточни ако може, за да бъде полезна информацията на други колеги.
Тази джиджавка е дълга около 15 см. и струва няколко лева или стотинки, но ми направи големи поразии, дано всичко е наред за сега.
За съжаление в по новите коли има доста детайли от пластмаса и в този случай могат да ти съсипят нервите и двигателя. Абе покрай моят половер станах мазохист вече, дребни и дразнещи проблеми, кола с характер.
Тва пластмасово чудо се намира отдолу, там където има някакъв лост и нещо кръгло, като ябълка. Не съм достатъчно технически грамотен за да обясня и моля някой колега да уточни ако може, за да бъде полезна информацията на други колеги.
Тази джиджавка е дълга около 15 см. и струва няколко лева или стотинки, но ми направи големи поразии, дано всичко е наред за сега.
За съжаление в по новите коли има доста детайли от пластмаса и в този случай могат да ти съсипят нервите и двигателя. Абе покрай моят половер станах мазохист вече, дребни и дразнещи проблеми, кола с характер.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”