Passat 5.5 AVF 4motion не отчита скоростомера

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Passat 5.5 AVF 4motion не отчита скоростомера

Мнениеот BigTo » Пон 28 яну 2013 12:19

Здравейте,

Изчетох всички теми свързани с този проблем, но не ми стана ясно от къде се получава информацията за скоростта на таблото. Проблемът при мен е, че скоростомера и показанията на пробега изведнъж спират да работят и си тръгват, когато поискат или когато колата преседи цяла вечер или и се откачи акумулатора за малко. Когато е отказал скоростомера,и се пусне тест на уредите, всичко работи, но после пак не отчита. Няма грешки и в ABS-а.

В прав текст от къде полуачава таблото информация за показанията: от датчика на скоростната кутия или от датчиците на ABS-а ( ЕSP), за да знам от къде да тръгна да търся проблема.

В една тема за B5 бензинов, колегата е писал, че е сменил датчика на скоростната кутия и се е оправил, на друго място чета, че информацията е от АBS датчиците и там да се търси проблема, но когато скорстомера спре, АBS-а и ESP-то работят без проблем.

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Re: Passat 5.5 AVF 4motion не отчита скоростомера

Мнениеот KGL » Пон 28 яну 2013 14:53

Привет, има един датчик отдолу, мисля че е на съединителя. Обикновено му гние куплунга и започва да губи контакт или просто си отива датчика. Цената му е около 70 кинта със смяната, но вотра употреба.

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Пон 28 яну 2013 15:37

На този датчик снощи му запоихме кабелите, че единия беше скъсан, но той не е ли само за задна скорост? А и резултата след запояването беше нулев.

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Сря 30 яну 2013 13:40

Vag-Com ще ти каже дали датчика работи. Пусни го и виж.

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Съб 02 фев 2013 17:48

При VAG-COM дава грешка,че няма връзка със сензора за скорост, но аз не знаех от къде взима сигнал. Вече го разбрахме, че е от датчика на скоростната кутия. Колата беше без кори под двигателя и буксата на датчика беше пълна с кал и окиси. Изчистихме я, сложихме кори отдолу и за момента няма проблем.

Върни се в “Passat”