Имам проблем с токовете на колата!
Най-фрапиращото и пречещо е, когато превключа от къси на дълги - светлините отпред отслабват.
Друго, което съм забелязал:
-натисна ли спирачката - всичко премигва (не гасне но си премигва!)
-работи ли някой мигач или аварийните съответно - ефекта е същия... премигва всичко!
-включа ли халогените - същата история!
-включа ли на задна - пак същото!
Дайте някаква идея от къде да започна с решаването на проблема.
Благодаря предварително :)
Голф 3 АБФ, проблем с токовете
- TheExorcist
- Автомобил: Golf 3 94
- Двигател: ABF
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 АБФ, проблем с токовете
Първото и най-просто е масата на задния ляв стоп да погледнеш - много често дефекти идват от там. Но за отслабването на светлините като сменяш къси и дълги ще да има проблем и другаде 

- TheExorcist
Да! Прав си, че имаше проблем идващ от там... лятото, вечер (защото тогава е тъмно и се вижда) като натиснех спирачката и ми светваше лампата за АБС-а, някои лампи по таблото (не помня кои бяха) и таблото на климатроника светваше и показваше все едно колата е на контакт. Свалих и двата стопа, направих им подобаваща профилактика и след това проблема изчезна... но проблема, който описвам в темата си остана.
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Ако говориш, че като пуснеш някой друг консуматор, на светещите лампи им намалява светлината, мисля че първото нещо, което трябва да направиш е да замериш динамото какви показания дава в покой, при включени консуматори, в момент на включване на още и т.н. Има голяма вероятност регулатора да е сдал багажа, или най-малкото четките му да са свършили. Успех 

- TheExorcist
Динамото би трябвало да е добре. Преди няма и два месеца сменях акумулатор и при заверката нямаше никакви проблеми... олимпиец е
В чудо се виждам вече ;(

В чудо се виждам вече ;(
-
- Автомобил:
- Двигател:
Маси на купе , двигател, акумулатор.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз също имам такъв проблем на голфа,интересното е че се появи след като закарах колата на цялостна автомивка!Измиха ми мотор и всичко...в момента когато натисна спирачката всички лампи вътре светват все едно съм дал на контакт,давам аварийни и ми премигват габарити и мигачи , направо няква дискотека става...
- TheExorcist
merckx1990 написа:Маси на купе , двигател, акумулатор.
Хмммм... с удоволствие ще ги прегледам стига да знам къде да гледам

Ще помоля, който знае масите по колата да ги сподели и коя за какво е... или поне тези, които знае :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сещам се под стойката на акумулатора , на двигателя, отдолу под таблото имаше някаде , под задната седалка се съмнявам и до задните стопове.Ако те съмнява , виж къде има дебела маса на бушонното табло и я повтори с кабел , като го вържеш на хубава маса.
- TheExorcist
Снощи не ме свърташе и поразхвърлих малко колата.... прегледах масите както посъветва колегата по-нагоре.... но уви! Проблема си остава. Масите (на двигателя, зад стопа, под седалката, бушониерата) ги прегледах, направих им "профилактика" ако мога така да се изразя, състояща се в отвиване на гайките, "минаване" с телена четка и шкурка, WD-40 и пак обратно....почистих обстойно и кабелите на клемите на акумулатора! С 12V крушка за плафона пробвах дали навсякъде има добра маса - светеше перфектно навсякъде крушката!
Пробвах и друго... на фаровете им пуснах допълнителна маса от акумулатора директно но нямаше никаква реакция от страна на фаровете.
Някакви други идеи,колеги?
Пробвах и друго... на фаровете им пуснах допълнителна маса от акумулатора директно но нямаше никаква реакция от страна на фаровете.
Някакви други идеи,колеги?
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
ако на някоя крушка не и стига маса гледа от къде може да си вземе.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Контактен ключ,измери напрежението преди- червен и след него-кл15 не помня цвета и клX черен с жълта ивица.На контакт не трябва да има повече от 0.2 0.3 волта разлика с акумулатора.Също измери и захранването и масите на бушониерата(най дебелите червен и кафяв кабели дето влизат в нея).
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”