niks76 написа:намери си дебиметър за проба и тогава ще знаеш дали е от него проблема(пряко от него зависи мощността и пъргавината на колата)
А на диагностика с VAG-COM няма ли да каже ако дебитомера дава проблем?

Rabbit_TDI написа:Ако беше от турбото не трябва ли да пуши заради преобогатена смес?
derbi написа:Целият проблем започна така : колата нямаше никаква мощност и димеше доста. Със затруднение вдигнах 120 км на магистралата и сякаш отпуши. И без тов беше за смяна на масло (бях изминал 10.000 км. от последната смяна) и решиха да отида да сменя маслото, всички видове филтри и да ми направят диагностика в Юнитреид. След като смениха всичко и направиха диагностиката ми казаха, че имама проблем с турбината - изкривени лопатки
не е задължително ;за една седмица смених три 4исто нови дебиметъра за проба и трите даваха разли4ни стоиности на вагкома(вси4ките са от фирмения магазин на ФВ и само съм ги подменял)като последния е наи добре;а със стария много вървеше пасата ама отзаде не можеш да видиш какво имаRabbit_TDI написа:Ако беше от турбото не трябва ли да пуши заради преобогатена смес?
derbi написа:Днес направих диагностика в автосервиз Супер Дизел на околвръстното в София. Казаха ми, че ВЪЗДУХОМЕРЪТ е за смяна (общо 280 лв с диагностиката и работата). Също така, ми казаха, че след, като сменим въздухомера, след около 5000 хил км. трябва да сменя въздушния филтър. Утре ще ходя да го сменям.
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 64 госта