Съвет при покупка на лаптоп ?
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Re: Съвет при покупка на лаптоп ?
Аз бих заложил на нещо с i5 + 7200rpm твърд диск (или по-добре ssd + диск). По-балансирано ми изглежда, а и i7, според мен поне, си е изхвърляне като пари, освен ако наистина няма да товариш зверски машината. Ако все пак искаш нещо с i7, поразгледай ревютата за това как се справя охлаждането на съответния модел. С i5 няма да имаш такива проблеми.
Иначе и двете марки стават. На Леново са им малко кекави пластмасите на IdeaPad-ите, та по-леко с експлоатацията. Наскоро един приятел на втората седмица му изгърмя твърдия диск на Lenovo ThinkPad, та каквото и да вземеш, гледай първата седмица да му тестваш диска два-три пъти с някоя програма за benchmarking... Така може и да си проличи дефектен диск.
Иначе и двете марки стават. На Леново са им малко кекави пластмасите на IdeaPad-ите, та по-леко с експлоатацията. Наскоро един приятел на втората седмица му изгърмя твърдия диск на Lenovo ThinkPad, та каквото и да вземеш, гледай първата седмица да му тестваш диска два-три пъти с някоя програма за benchmarking... Така може и да си проличи дефектен диск.
- palikari
- Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
- Двигател: BMM-2006
Колега,бл.за мнението,съгласен съм с тебе.Но производителите така правят конфигурациите,че има едно дето го искаш,но друго липсва.Аз нямам против I5.но той не е комбиниран с FHD екрана.А и нали процесора е фактор за бързина,а не толкова за натоварване.
- Танков
- Автомобил: Golf MK1
- Двигател:
щом държиш на и7 и ФулХД погледни това
http://laptop.bg/laptops-dell-Vostro_3560-dell_vostro_3560_5397063282692
харда му работи на 7200 оборота а не на 5400 както другите... това също е предимство..
http://laptop.bg/laptops-dell-Vostro_3560-dell_vostro_3560_5397063282692
харда му работи на 7200 оборота а не на 5400 както другите... това също е предимство..
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
FHD на 15,6 е абсолютно излишно. i7 на мобилна платформа е все едно Смарт с двигател от Камион. За да съберат мотора в Смартчето ще трабва да го направят по-голямо и по-тежко и вече няма да е нито толкова компактно нито толкова икономично ако ме разбираш на къде бия.
Ползвам Лаптоп с i5-2520M и 8GB-DDR3 1333 та даже е с вграденото видео. До сега не съм го видял да се задъха, а в момента работя на 2 външни монитора 1920x1200 и 1600x1200 и съм подкарал една камара процеси. Отделно и батерията ми държи доволно.
Ползвам Лаптоп с i5-2520M и 8GB-DDR3 1333 та даже е с вграденото видео. До сега не съм го видял да се задъха, а в момента работя на 2 външни монитора 1920x1200 и 1600x1200 и съм подкарал една камара процеси. Отделно и батерията ми държи доволно.
Последна промяна от radi_nrj на Вто 29 яну 2013 16:25, променено общо 1 път.
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Процесорът може да е фактор за бързина, но ако той трябва да се занимава с данни от твърдия диск (като например да ти зареди някоя тегава игра) и i7 да имаш, той ще си седи да си чака 5400 диска да си чете... Ако ще играеш игри, по-скоро заложи на видеокарта... Ако ще го ползваш за графична обработка, CAD и изчисления - процесор. При всички случаи дискът е желателно да е бързичък, да не кажа SSD...
Vostro:
За около толкова пари (1600-1700) надали ще намериш нещо по-добро като изработка и параметри.
Vostro:

- palikari
танков,слимер-тази машина е с AMD,интела е по добре май.Колкото до видеокартата Нвидията като че ли има нот. акт за повечето нови лаптопи.
Последна промяна от palikari на Вто 29 яну 2013 19:09, променено общо 1 път.
- palikari
radi_nrj написа:FHD на 15,6 е абсолютно излишно. i7 на мобилна платформа е все едно Смарт с двигател от Камион. За да съберат мотора в Смартчето ще трабва да го направят по-голямо и по-тежко и вече няма да е нито толкова компактно нито толкова икономично ако ме разбираш на къде бия.
Ради,аз все пак гледам да е актуален и в по далечно време.
- Танков
- Автомобил: Golf MK1
- Двигател:
Машината на дел която предложих е с интелски процесор и7
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
- palikari
Танков написа:Машината на дел която предложих е с интелски процесор и7
Да,грешката е моя,объркал съм се с видеокартата.Но все пак предпочитам Нвидията.По добри отзиви има за нея по ревютата.
- radi_nrj
palikari написа:Ради,аз все пак гледам да е актуален и в по далечно време.
Ми вземи си го с последно поколение i5-35ххM, поддръжка на DDR3 1600MHZ, мощна видео карта, едно SSD и скоро няма да ти умалее. А дори и да заслабне процесор се сменя ама съм 100% убеден, че ще си сменил лаптопа преди да си помислиш, че ти идва вече слаб!
i7 никак не е удачен за мобилно решение поне според.
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
i5 е повече от доволно
Гледай бърза рам да има и бърз диск,останалото е само изфЪргане
. Азуса не е четириядрен между другото.
Вострото най-добре ми се вижда,Леновото е с лъскав екран
и освен това колега имаше проблем със студеният старт скоро и вися в сервиза(след ъпгрейд на рам-а обаче)
Само за справка - C2D T7500 подкарва 3 виртуални машини едновременно-смятай и5 какво прави
Никога не съм разбирал големите лаптопи. С един монитор 24 играеш прекрасно у вас,а ако ти се наложи да си мобилен го носиш малкият без проблем,докато голямата лопата е друга бира.
Бях се загледал по 14 инчовото Востро аз със i7

Гледай бърза рам да има и бърз диск,останалото е само изфЪргане

Вострото най-добре ми се вижда,Леновото е с лъскав екран

Само за справка - C2D T7500 подкарва 3 виртуални машини едновременно-смятай и5 какво прави

Никога не съм разбирал големите лаптопи. С един монитор 24 играеш прекрасно у вас,а ако ти се наложи да си мобилен го носиш малкият без проблем,докато голямата лопата е друга бира.
Бях се загледал по 14 инчовото Востро аз със i7

- palikari
Да,аз направих лека корекция- http://ardes.bg/laptop/Asus+N56VZ-S4195D-44864,лошото е ,че малко излизам от бюджета.Дел нещо не ме привличат визуално,не знам защо.Този Асус е с алуминии което е добре.За Леновото доста се коментира възможен проблем с тъчпада,което е малко притеснително.Отново благодаря на всички за мненията.
- radi_nrj
Ми ако имаш парите го взимай!
По нататък сменяш рамта с 2 такива:
http://kimtrade.net/72/75/8533.html
Сменяш харда с едно голямо SSD и ще имаш нечовешки мощна машина. Даже SSD-то ще се отрази добре на живота на батерията.
Ако не е тайна, за какво ще го ползваш?
Сменяш харда с едно голямо SSD и ще имаш нечовешки мощна машина. Даже SSD-то ще се отрази добре на живота на батерията.
- palikari
radi_nrj написа:Ми ако имаш парите го взимай!
А не,без ъпдейти.По нагоре писах ,че презумцията е да купя по силна машина,която да е актуална повече време,иначе аз така наречените тежки игри не играя.За филми с HD и онлайн мачове HD е най вече.
- radi_nrj
1800лв за гледане на мачове и филми? Това може да го направи всеки лаптоп за 900лв и ще може да го прави и след 5 години.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”