Пасат Б3 1,8 ABS при каква скорост е най-икономичен?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б3 1,8 ABS при каква скорост е най-икономичен?
При скорост от 120км/h по магистрала ми даде 7,6 разход на газ. Ямбол-София
- aleks77
- Автомобил: passat b3
- Двигател: abs 1991
Пасат 1.8-90 кончета,ABS мотор 91-ва година с 27 литра газ минава 306 км извънградско със скорост 90-95 км.ч
- svepldi
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN
- Контакти:
Аз съм с Пасат Б4 седан 1.8 моно АБС мотор на газ. Градско (в София, в най-пиковите часове) ми дава разход между 12,5 и 15 газ. Извънградско ми дава между 8 и 9,3л. на 100км. газ, като аз нямам нерви да карам с 80-90-100км/ч. Обикновено по магистралата рядко падам под 140км/ч. При мен интересното е, че колата няма никакъв ряз под 130-140км/ч. и силата й идва след това. Мотора се развърта след 3500-4000 оборота, преди това е куцо магаре и го няма никакъв. Пътувал съм с 5 човека и претъпкан багажник както и сам и над 9,3л. на 100км. ГАЗ не ми е давала като разход (извънградско), а педала на газта никак не го щадя. Разходите са на газ като засичам като пълня догоре, минавам определени километри, после пак догоре и смятам (класика) 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
svepldi написа:Разходите са на газ като засичам като пълня догоре, минавам определени километри, после пак догоре и смятам (класика)
Тая класика ако я направиш лятото, може да излезе и, че гори 4/100 газ... Това е неточен метод на засичане. Газ се засича по следния начин - пълниш на празна бутилка някакво количество 10-15-20 литра и караш докато свърши. После вадиш калкулатора и смяташ

- svepldi
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN
- Контакти:
stefan4o написа:svepldi написа:Разходите са на газ като засичам като пълня догоре, минавам определени километри, после пак догоре и смятам (класика)
Тая класика ако я направиш лятото, може да излезе и, че гори 4/100 газ... Това е неточен метод на засичане. Газ се засича по следния начин - пълниш на празна бутилка някакво количество 10-15-20 литра и караш докато свърши. После вадиш калкулатора и смяташ
Колега, пробвал съм така, но при мен никога не може да се изхаби до край газта. Като намалее и останат 1-2 литра например, започва да губи мощност, да не може да вдига над определени обороти и така да се минат още 10-15-20км., а да караш така е меко казано дразнещо.
- swir4o
- Автомобил: VW Passat Variant Pacific
- Двигател: 1.8 ADZ
До морето от Пловдив до Царево даде 8.2литра на сто с газ от Еко. На връщане заредих от Лук оил преди Приморско. Без видима разлика във вървенето. Даде разход 8.6 Прехода е без да изключвам климатика.
В Пловдив градско под 11 не мога да я сваля. Лятото с климатик даже отива на 11.5
В Пловдив градско под 11 не мога да я сваля. Лятото с климатик даже отива на 11.5
Колеги нищо лично, ама какво общо имат вашите разходи с темата?
Даже с малки изключения не сте посочили средни скорости, поне да му прилича.
Даже с малки изключения не сте посочили средни скорости, поне да му прилича.
- swir4o
Нищо лично, ама само борд компютър би ми дал средна скорост до морето. Да приемем, че е 90 км/час.
А за градско каране всеки знае как е- светофари, задръстване...
А за градско каране всеки знае как е- светофари, задръстване...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
90 км/ч извънградско БЕЗ магистрала е малко труднопостижимо, но не невъзможно (ако няма коли на пътя и гледаш да не падаш под 100 км/ч, което по нашите пътища е малко трудна работа). Да речем средна съм постигал с нормално каране около 60-70км/ч, когато карам със 100-120 и спазвам ограниченията през селата.
Градско средната ми е порядъка на 24-25км/ч. С МФА съм, там ги гледам тия цифри.
Градско средната ми е порядъка на 24-25км/ч. С МФА съм, там ги гледам тия цифри.

- swir4o
Точно това имам предвид 

- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Много ми е интересно как се цитират разни разходи на газ от хора които хал хабер си нямат колко е написал производителя разхода на бензин.
Пасат 1.8 моно гори 11 бензин в града и няма начин по-надолу ако не слезеш да го буташ.
тоест ако някой твърди че му гори 11-11,5 газ в града и по-надолу просто няма да коментирам.
Вижте какво дава производителя като разход за вашите коли при различните режими,прибавете 1-2 литра газ отгоре и получавате разход на сносно настроена газова уредба,всичко друго е легенди.
Моля не ме хранете прекалено много

Пасат 1.8 моно гори 11 бензин в града и няма начин по-надолу ако не слезеш да го буташ.
тоест ако някой твърди че му гори 11-11,5 газ в града и по-надолу просто няма да коментирам.
Вижте какво дава производителя като разход за вашите коли при различните режими,прибавете 1-2 литра газ отгоре и получавате разход на сносно настроена газова уредба,всичко друго е легенди.
Моля не ме хранете прекалено много

-
- Автомобил: Пасат
- Двигател: AVF 2003г 4х4
Мотора се развърта след 3500-4000 оборота, преди това е куцо магаре и го няма никакъв.
Аз съм с Б4 седан ABS и след 4000 оборота я няма тягата , по-темата според мен 90-110км е ок.
Аз съм с Б4 седан ABS и след 4000 оборота я няма тягата , по-темата според мен 90-110км е ок.
- swir4o
Най- икономичен е при 2500 оборота на 5-та предавка. Това са около 84-5 км/час. Тогава си развива макс. въртящ момент.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нищо лично, но не е нужно да приемаш нищо, нито е необходимо да имаш МФА - достатъчно е да засечеш времето и изминатото разстояние и да ги разделиш и получаваш средната скорост.swir4o написа:Нищо лично, ама само борд компютър би ми дал средна скорост до морето. Да приемем, че е 90 км/час...
И за пореден път - не е задължително колата да е най-икономична при оборотите, в които двигателят достига максималния въртящ момент.swir4o написа:Най- икономичен е при 2500 оборота на 5-та предавка. Това са около 84-5 км/час. Тогава си развива макс. въртящ момент.
myrshavija написа:И за пореден път - не е задължително колата да е най-икономична при оборотите, в които двигателят достига максималния въртящ момент.swir4o написа:Най- икономичен е при 2500 оборота на 5-та предавка. Това са около 84-5 км/час. Тогава си развива макс. въртящ момент.
След като всички си мислим така, не е ли редно да се обосновеш, като изключим външните влияния(наклон, насрещен вятър и т.н.) защо е така.