260лв за 1 зъб
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: 260лв за 1 зъб
Не се знае колко пъти е ходил,ако е имало усложнения и се е проточило лечението....
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
PyMu написа::aaaaa
Касовият бон е от вчера, а на 25-ти си пуснал темата. Значи въпреки, че ти се каза, че е скъпо, ти пак си отиде да си ги дадеш парите там. Значи нямаше нужда да си чешем езиците напразно. Нямам думи...
Няколко колеги потвърдиха, че това не е скъпо при съпътстващо лечение. Аз съм минал този път (йонофореза около 2 месеца) + операция, но не помня колко ми излезе общо.
- Iezekil
Говорим за умъртвяване само,не е дадено инфо за усложнение.Логиката го налага,но е редно автора да уточни за колко манипулации става дума.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
на мен за 128лв. ми взеха залекуване на джоб който беше възпален+махане на стара помба(зъба е умъртвен и лекуван някога)пилене,взимане на мерка и изработка с монтаж на металокерамична коронка-ИЗЦЯЛО+монтаж
на пломба химиополимер на мястото на старата и това в София 

- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
PyMu написа::aaaaa
То даже не е описано кое точно колко струва. Какво е това "лечение" 260 лв.
Защо си изтрил адреса, покажи го да знаем къде да не стъпваме.
Касовият бон е от вчера, а на 25-ти си пуснал темата. Значи въпреки, че ти се каза, че е скъпо, ти пак си отиде да си ги дадеш парите там. Значи нямаше нужда да си чешем езиците напразно. Нямам думи...
Ами аз например не бих стъпал при твоя дето ти е направил/а зъба са 8 лева... кво ше кажеш на това?
Здравето на човек е преди всичко и всеки решава сам колко му се дават за него, а дали 260 са малко или много това също е до лични възприятия и възможности. Айде здраве.
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Бях отписал темата, но за съжаление виждам, че нездравия интерес продължава и ми се иска все пак някой да прочете това, които ще напиша. Беше ми смешно и забавно в началота и все си мислех, че ще има по-здравомислещи мнения. Ще го поднеса с цифри, защото виждам, че наддаването кой си е направил най-евтината пломба върви. Никой не се замисля защо е толкова евтина.
Говорим само за необходимото оборудване за КОРЕНОВО ЛЕЧЕНИЕ
1. Инвестиции
- рентген - 15 000
- апекс локатор - 2000
- ендо мотор - 2400
- пиезон - 1000
- апарат за запълване - 4800
- микроскоп - 10 000
2. Консумативи
- платно - 1 лв.
- анестезия - 1 лв.
- пили - 8-10 лв. /зависи колко се амортизират/
- едта - 1 лв.
- гутаперка - 10 лв.
- сийлър - 1 лв.
- сестра - 5 лв.
Добавете наем, амортизация на основното оборудване, осигуровки и данъци и др. дребни и едри разходи.
Не забрявайте и
- 6 години обучение в университет
- 2-3 години специализация
- курсове ежегодно /един курс е средно 350 лв. За 4 часа
И разбира се високо квалифицирания труд на зъболекаря
И така уважаеми колеги от многото постове с ниски и по-ниски цени
От какво е спестено във Вашите зъби? Сами си направете калкулацията
П. С. Моля стипката да смени името на снимката, мен лично ме обижда и то много.
П. П. С. Колко жалко, че когато става въпрос за любимите ни коли не жалим средства за "оригинални" части и консуматави (справка темата за маслото от кауфланд) и оплюваме щедро всеки който търси нещо по на сметка за колата си, а като стане дума за здравето се гордеем колко малко сме платили и как евтинджос (!!!) сме се оправили. Уверявам Ви в тази ситуация тарикатите не са тези дето са платили най малко
Говорим само за необходимото оборудване за КОРЕНОВО ЛЕЧЕНИЕ
1. Инвестиции
- рентген - 15 000
- апекс локатор - 2000
- ендо мотор - 2400
- пиезон - 1000
- апарат за запълване - 4800
- микроскоп - 10 000
2. Консумативи
- платно - 1 лв.
- анестезия - 1 лв.
- пили - 8-10 лв. /зависи колко се амортизират/
- едта - 1 лв.
- гутаперка - 10 лв.
- сийлър - 1 лв.
- сестра - 5 лв.
Добавете наем, амортизация на основното оборудване, осигуровки и данъци и др. дребни и едри разходи.
Не забрявайте и
- 6 години обучение в университет
- 2-3 години специализация
- курсове ежегодно /един курс е средно 350 лв. За 4 часа
И разбира се високо квалифицирания труд на зъболекаря
И така уважаеми колеги от многото постове с ниски и по-ниски цени
От какво е спестено във Вашите зъби? Сами си направете калкулацията
П. С. Моля стипката да смени името на снимката, мен лично ме обижда и то много.
П. П. С. Колко жалко, че когато става въпрос за любимите ни коли не жалим средства за "оригинални" части и консуматави (справка темата за маслото от кауфланд) и оплюваме щедро всеки който търси нещо по на сметка за колата си, а като стане дума за здравето се гордеем колко малко сме платили и как евтинджос (!!!) сме се оправили. Уверявам Ви в тази ситуация тарикатите не са тези дето са платили най малко
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Е и ? Това е все едно да направя основен ремонт на колата си, и да претендирам при продажбата, че трябва да си избия вложените средства
?
Естествено, че няма да я продам- сещаш ли се ?
Аз съм доволен от моята зъболекарка, ходя си на всеки 3 месеца на профилактичен, и не ми взима дори пари за това. Верно, че оставих доста пари при нея преди 2 години, но сега съм сигурен в ченетата си, и когато има проблем знам къде да отида и знам колко и защо ще ми струва толкова. 260 лева за 1 зъб ще ме прощаваш, но след като има балъци, ще има и тарикати.
Що в Пазарджик например за лечение на пулпит 1. За лечение на един коренов канал: 20,00 лв – 35,00 лв
2. За лечение на два коренови канала: 40,00 лв – 70,00 лв
3. За лечение на три коренови канала: 90,00 лв – 140,00 лв
Ето цени и за гангрена и перидонтит :
Цени за лечение :
1. За лечение на един коренов канал: 30,00 лв – 45,00 лв
2. За лечение на два коренови канала: 50,00 лв – 80,00 лв
3. За лечение на три коренови канала: 90,00 лв – 150,00 лв
4. Йонофореза: 10,00 лв – 20,00 лв
а клиниката си е готина и новичка....с хубава техника, не като от 90те години...
Ясно е на всеки, че техниката нужна за зъболекарски кабинет е скъпа...както и в сервизите за коли е същото....
Това, че някой иска бърза печалба...вече не е проблем в моя или на който и да е било телевизор....

Естествено, че няма да я продам- сещаш ли се ?
Аз съм доволен от моята зъболекарка, ходя си на всеки 3 месеца на профилактичен, и не ми взима дори пари за това. Верно, че оставих доста пари при нея преди 2 години, но сега съм сигурен в ченетата си, и когато има проблем знам къде да отида и знам колко и защо ще ми струва толкова. 260 лева за 1 зъб ще ме прощаваш, но след като има балъци, ще има и тарикати.

2. За лечение на два коренови канала: 40,00 лв – 70,00 лв
3. За лечение на три коренови канала: 90,00 лв – 140,00 лв
Ето цени и за гангрена и перидонтит :
Цени за лечение :
1. За лечение на един коренов канал: 30,00 лв – 45,00 лв
2. За лечение на два коренови канала: 50,00 лв – 80,00 лв
3. За лечение на три коренови канала: 90,00 лв – 150,00 лв
4. Йонофореза: 10,00 лв – 20,00 лв
а клиниката си е готина и новичка....с хубава техника, не като от 90те години...
Ясно е на всеки, че техниката нужна за зъболекарски кабинет е скъпа...както и в сервизите за коли е същото....
Това, че някой иска бърза печалба...вече не е проблем в моя или на който и да е било телевизор....

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
drmilendd написа:Уверявам Ви в тази ситуация тарикатите не са тези дето са платили най малко

Напълно вярно, в което повечето ще се убеждават по трудния начин - като правят един зъб по 3 пъти в рамките на 6-7 години.
- vucata
- Контакти:
Напълно вярно бих казал, че тарикатите са тези които ти ровят в устата. Не е редно на едно място да се плаща 100 лева, а на друго 200 лева. Все едно вместо да отида за смяна на масло в кварталния сервиз, да отива в Овърдрайв. Е чак такъв мазохист не съм 

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
vucata написа:
Разсъждаваш доста наивно бих казал, освен това аналогията със сервизите също е доста неуместна меко казано - здравната помощ като цяло е неизмерима с пари, ама това е една друга тема.
Въпросът не е в това дали ти ровят в устата за Х пари, а кой го прави, какъв опит има, колко е съвестен и стриктен в професията си, дали взима решения вместо теб или заедно обсъждате какъв избор имаш за даден проблем и т.н. Само се замисли за следното - когато ти предстои мозъчна или сърдечна операция кого избираш? "Най-евтиния" доктор от болницата в Долно Камарци? Или търсиш най-добрия, от голяма болница, с много опит и добро мнение за него? Ама понеже ти е по здравна каса и не се замисляш за фактора цена.
Високата цена разбира се не е автоматична гаранция за високо качество, но ние не знаем за качествата на въпросния зъболекар, затова коментираме само цената. Уви ниската цена почти винаги означава ниско качество. Когато отиваш при добър професионалист ти не плащаш за 5-те минути работа по даден проблем, а за всичкото това време, в което той е станал толкова добър колкото е.
- Iezekil
Към колегата стоматолог.
Вярно,че оборудването е пари,но като ни караш да ти смятаме разходите ме иззбиваш н амисъл да сметнем и възвращаемоста.
Моя доктор работи от 8 до 18,пациенти през 30 минути.Грубо като се замисля,това са 20човека.Може би вади хилка на ден от тях?
А пък за техниката дето си изброил да питам,едно вадене на зъб колко консуматив има?И колко реално трябва да струва?И защо?
Що се отнася до списъка с техниките аз не разбирам,но да кажа нещо.
Дъщеря ми ходи при стоматолог с личен рентген.На нея и излиза по-скъпо щото прави и снимки,а и не само за това,явно трябва да се избива...
За моите зъби снимки не са правени при умъртвяване.Моя доктор няма:
- рентген.
-Машина за запълване сигурно пак няма-слага една спирала на машинката,на нея трупа пълнеж и ми пълни каналите.
-микроскоп -не съм виждал да ползва.
-сестра-няма,а и не съм съгласен да плащам и за сестра по 5 лв отделно/щото от мен ще ги вземе,нали.
-анестезия при тези манипулации не се ползва.
-Клиниката му е собственост,купен и преоборудван апартамент на първи етаж,семеен бизнес с майка и сестра стоматолози.
останалите названия не ми говорят нищо,но няма да се учудя,ако и те са излишни.
Така,че това какво има в кабинета явно е критерия за цените,нещо като звездите за хотелите.При моя док не е евтино разбира се,но не е и много скъпо.Най ме кефи,че това е първия човек дето ми бачка всичко с упойка.Преди него предните ми не щяха и заради тях отивах на зъболекар като стана за вадене.Сега и пломбичка ми бичи с упойчица,за това съм адски доволен от него.Ако го бях срещнал преди 20 години,още щях да съм с пълен набор зъби в устата.
Вярно,че оборудването е пари,но като ни караш да ти смятаме разходите ме иззбиваш н амисъл да сметнем и възвращаемоста.
Моя доктор работи от 8 до 18,пациенти през 30 минути.Грубо като се замисля,това са 20човека.Може би вади хилка на ден от тях?
А пък за техниката дето си изброил да питам,едно вадене на зъб колко консуматив има?И колко реално трябва да струва?И защо?
Що се отнася до списъка с техниките аз не разбирам,но да кажа нещо.
Дъщеря ми ходи при стоматолог с личен рентген.На нея и излиза по-скъпо щото прави и снимки,а и не само за това,явно трябва да се избива...
За моите зъби снимки не са правени при умъртвяване.Моя доктор няма:
- рентген.
-Машина за запълване сигурно пак няма-слага една спирала на машинката,на нея трупа пълнеж и ми пълни каналите.
-микроскоп -не съм виждал да ползва.
-сестра-няма,а и не съм съгласен да плащам и за сестра по 5 лв отделно/щото от мен ще ги вземе,нали.
-анестезия при тези манипулации не се ползва.
-Клиниката му е собственост,купен и преоборудван апартамент на първи етаж,семеен бизнес с майка и сестра стоматолози.
останалите названия не ми говорят нищо,но няма да се учудя,ако и те са излишни.
Така,че това какво има в кабинета явно е критерия за цените,нещо като звездите за хотелите.При моя док не е евтино разбира се,но не е и много скъпо.Най ме кефи,че това е първия човек дето ми бачка всичко с упойка.Преди него предните ми не щяха и заради тях отивах на зъболекар като стана за вадене.Сега и пломбичка ми бичи с упойчица,за това съм адски доволен от него.Ако го бях срещнал преди 20 години,още щях да съм с пълен набор зъби в устата.
- vucata
- Контакти:
Темата ще стане дълга и широка. Направих сравнение със сервизи, тъй като беше подхваната темата за маслото от Кауфланд и как сме били избирали по-скъпото масло, а не продаваното в магазина за хр. стоки. Точно затова дадох и мой пресен пример от преди 2 години....120лева ми излезе зъба с умъртвяването, чистенето и всички екстри по каналите плюс простотията с токовете ( извинявам се за изразите, но грам не помня на какво бях подложен
),щифта, пломбата. Зъба ми е кътник, последния преди мъдреца. За сега нямам оплаквания от него. Плюс още 4 пломбички след почистване на кариеси, тъй като от дете не бях ходил...нещо от сорта на 4ти клас когато ми ги прави една олигофренка и ме беше наплашила от зъболекарски кабинет за цял живот. Като цяло държа на зъбите си гледам да си ходя на прегледи и което трябва да се прави- се прави. С изключение на пожълтяването им....ама цигарите за сега няма да спирам, а и чак на избелване и други глезотии за сега няма да се подлагам...има си решение за след 20-30-40 години да съм жив и здрав си приготвям чашата с водата до шкафчето и се приключва....Това са зъби все пак и се подменят...не виждам нищо общо със жизненоважни органи от човешкото тяло, като сравнението ти със сърцето. Човек живее и без зъби както се вика, вече е друг въпроса кой как е решил да живее. 

-
- Серпентина с турболатор
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp
Зъболекарката ми, чиито услуги ползвах години се слави с високите си цени в частния си кабинет и т.н. Когато се случи гореописаното, тя си беше на вилата, отидох след безсънна от болки нощ в първата дентална клиника, която ми беше най-близо и отваря в 8ч. Не съм "тарикатка", защото гледам да спестя. Ако някой се обижда от име на снимка, моля да не обижда останалите, които имат мнение различно от неговото! Това, което ме изненада бяха нормалните цени и доброто обслужване. Мен ме е страх от зъболекари като повечето хора и винаги ме е страх да не ме боли, как пипат и т.н. Предишната ми набиваше по 3 упойки по 10 лв всяка, така че само упойките ми бяха 30лв. Този път се оказа, че може и с 1. Освен това един зъб така ми го направи, че само го развали повече, абе в общи линии изобщо не бях доволна от нея и мислех да я сменям. В клиниката пък се оказа, че плащам по-малко, не ме набутват с излишни упойки и това, че взимат по-малко съвсем не прави качеството на услугата по-лошо. Няма нужда да се правят крайни изводи като щом е евтино едва ли не е било кланица и са използвали съмнителни материали, или щом работят със ЗК са лекари, които са си намерили дипломата в детско зрънчо с играчка. Всички знаем, че има и лекари и лекари и цени и пр. както във всяка област, не само в сектора на Здравеопазването. Аз лично имам известни познания и практически и теоретически, заради това, че имам много лекари в семейството, познати зъболекари, плюс, че имам медицинско образование, че да бъда класифицирана като "тарикат", който няма представа за какво си дава парите. Може да ми изреждате цени на апаратура цяла нощ, но 260лв за вадене на нерв не е нормално. Освен това съм била и от двете страни - плащах повече за нещо, за което очевидно можело и по-малко, качеството на услугата не е променено, само защото единия се е набил да си купува сам апаратурата, а в другия случай инвестицията е поделена м/у няколко стоматолога... Е, не мисля, че съм сглупила, като съм избрала да плащам по-малко, за да не пълня нечия гуша... всеки си има глава на раменете и си харчи парите, както знае. Авторът е пуснал тема, очевидно със съмнението, че цената е по-висока от нормално, което е напълно основателно съмнение, ако и за него е била нормално, не би пуснал тема нали. Нямам намерение да споря, всеки си решава сам. А, който е така добре запознат с цените на оборудването и процедурите, е ясно от коя страна стои - явно е не от консуматорите на услугата, а от страната на тези, които я предлагат и нормално, защитава техните интереси, които са цел печалба и не би имал интерес да повярваме, че може да даваме по-малко пари, защото, в момента, в който се убедим в това, ще се наложи да смъкне цените и идеята за бърза печалба ще се изпари. Разбирам, напълно рационална причина е това, за да ни убеждавате, че 260 лв е нормална цена. Вече като чуем, че могат да ни оправят зъба за по-малко от 100лв, ще бягаме като от чума.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Всъщност автора на темата така и не сподели какво всъщност му е правено и какъв е бил проблема му. Първо беше
после се оказа, че са 3 канала на заден зъб. Но после фотополимер ли е слагал или коронка така и не разбрахме.
stypkata написа:Колеги искам да ви питам нормално ли е за вадене на нерв на зъб
после се оказа, че са 3 канала на заден зъб. Но после фотополимер ли е слагал или коронка така и не разбрахме.
- vucata
- Контакти:
Тук си много прав, дали е фотополимер или коронка 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”