Темпомат продажба,монтаж....?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
juli76
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Темпомат продажба,монтаж....?

Мнениеот juli76 » Съб 18 ное 2006 16:05

Продава ли се такова устройство в България колко струва и лесно ли се монтира ?

Последна промяна от juli76 на Пон 20 ное 2006 10:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 20 ное 2006 0:16

Зависи за какъв автомобил, и дори какъв двигател. Ако е за Пасат Б5, има 1 вариант чрез e-bay. Ако те интересува, кажи да ти дам подробности.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 20 ное 2006 9:39

в българия трудно се намира, по ибей има обаче...цената варира, зависи за какъв автомобил е. За моя голф го има около 40-50€. Официална цена на VW е над 120 :) прави си сметката...монтаж - зависи къде, ако си в час може и сам да го монтираш. Монтаж тук около 40€ искат...в Бг предполагам 40 лева ще ти вземат максимум.

ПС. Само си коригирай заглавието, щото темпомата е бая далече от автопилот, той само поддържа скорост, но не и посока mhihi

Потребителски аватар
juli76
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот juli76 » Пон 20 ное 2006 10:24

buFka написа:
ПС. Само си коригирай заглавието, щото темпомата е бая далече от автопилот, той само поддържа скорост, но не и посока mhihi
Чудесно съзнавам какво съм написал но го направих нарочно защото наистина си прав и доста от хората бъркат това понятие като не знаят въобще смисъла на думата темпомат за устройство поддържащо скороста а ползват за по лесно думата автопилот :D Относно автомобила на който искам да монтирам евентуално това устройство е микробус VW LT35 с двигател 2,5TDI 102кс. С въпросното бусче ми се налага да пътувам доста и много често след 5-6 часа непрекъснато каране та и повече колкото и смешно да звучи по някога почва да ме боли десния крак от обездвижване и постоянното натискане на газта.Като допълнителна екстра това се предлага при този модел на VW но за съжаление моят няма тази екстра а в представителството и фирмения сервиз на марката едва ли ще е на достъпна цена. :)

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 20 ное 2006 10:31

единственото приемливо решение в тоя случай е www.ebay.de или .com или въобще където намериш темпомата...

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Пон 20 ное 2006 11:30

По принцип нямам темпомат в колата ми, но бих желал да си монтирам ако е не е трудно. Разгледах по e-bay и вървят към 60 евро. Гледам, че се сменя лостчето за мигачите. Как мога да разбера дали такава екстра може да ми се приспособи за моя автомобил? Някъде ще ми показва ли запаметената скорост и къде се свързва лостчето?
Благодаря!

Потребителски аватар
S500
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот S500 » Пон 20 ное 2006 11:35

buFka написа:единственото приемливо решение в тоя случай е www.ebay.de или .com или въобще където намериш темпомата...

Как се поръчва в Ebay.de за Германия става въпрос не тук и то за стоки,които са Sofort kaufen ?

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 20 ное 2006 11:40

еми регистрирваш се (ако още не си), удряш някоя на sofort и после получаваш потввърждение, евентуалните банкови данни на продавача и му превеждаш парите и си чакаш стоката. може и чрез пейпал както правя аз най-често. но не всички приемат чрез пейпал...

Потребителски аватар
S500
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот S500 » Пон 20 ное 2006 11:54

buFka написа:еми регистрирваш се (ако още не си), удряш някоя на sofort и после получаваш потввърждение, евентуалните банкови данни на продавача и му превеждаш парите и си чакаш стоката. може и чрез пейпал както правя аз най-често. но не всички приемат чрез пейпал...

Знам,че трябва да се регистрирам,но не знам от къде?!?

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 20 ное 2006 12:27

За регистрацията в този форум не си пускал молба в общината нали :)? логично е да в портала...просто потърси. Няма всичко сдъвкано да ви се дава mhihi хората са изписали фермани, има си FAQ - четеш и действаш. Ако и тогава не успееш пиши ми ЛС.

Потребителски аватар
S500
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот S500 » Пон 20 ное 2006 12:56

buFka написа:За регистрацията в този форум не си пускал молба в общината нали :)? логично е да в портала...просто потърси. Няма всичко сдъвкано да ви се дава mhihi хората са изписали фермани, има си FAQ - четеш и действаш. Ако и тогава не успееш пиши ми ЛС.
Мерси Буфка,златен си!

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 20 ное 2006 20:43

По принцип нямам темпомат в колата ми, но бих желал да си монтирам ако е не е трудно. Разгледах по e-bay и вървят към 60 евро. Гледам, че се сменя лостчето за мигачите. Как мога да разбера дали такава екстра може да ми се приспособи за моя автомобил? Някъде ще ми показва ли запаметената скорост и къде се свързва лостчето?
Благодаря!

www.passat-b5.ru/phpBB2/viewtopic.php?t ... E%EC%E0%F2
http://passat-b5.ru/phpBB2/viewtopic.ph ... 0%F3%E8%E7
http://passat-b5.ru/phpBB2/viewtopic.ph ... 0%F3%E8%E7

Не знам как си с руския. По принцип не показва запаметената скорост. За бензиновите мисля че имаше някакви особености - дали педала за газ е с жило, или "електронен". Но в тези статии си пише много добре. Свързването на лостчето също е описано - за човек, имащ малко електротехнически познаия и умения не е кой знае какво.
Успех !

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 19 фев 2007 23:23

Някой има ли си на представа дали темпомат от Ауди А6 2.5ТДИ V6 ще стане на 1З.Щото баща ми си смени неговия ,че има нагар и смятам да го изчистя и да го сложа на мойта печка?

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 20 фев 2007 1:58

Rabbit_TDI написа:Някой има ли си на представа дали темпомат от Ауди А6 2.5ТДИ V6 ще стане на 1З.Щото баща ми си смени неговия ,че има нагар и смятам да го изчистя и да го сложа на мойта печка?
не нема да стане на твоита троика

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 20 фев 2007 2:01

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”