Здравейте, преди известно време колата ми започна да гасне на ниски обороти. Както си карам и доближа до някой стоп, намалявам скоростта и таман да спра и тя гасне. Занесох я на сервиз, чистиха нещо. Уж се пооправи, но не напално, гаснеше само ако включа климатика и то понякога. Месец два така, оня ден пак се появи същия проблем. Отидох пак на сервиз и докато мислят по въпроса/не стигнаха още до отговор/ установихме че има бензин в маслото, според монтиора около 1 литър. А съм сменял маслото преди 1000 км. - ТИТАН 10W40 полусинтетика.
Казаха че е от кабелите на свещите , че единият цилиндър понякога не работел и затова влизало бензин в маслото. Сега поръчах кабели и чакам. Някой ако е имал един от тези два проблем да ми пише, моля.
Проблем с Г3 1.6 АЕЕ мотор, гасне,бензин в маслото-помогнете
- spectrum
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с Г3 1.6 АЕЕ мотор, гасне,бензин в маслото-помог
tanworld написа:Здравейте, преди известно време колата ми започна да гасне на ниски обороти. Както си карам и доближа до някой стоп, намалявам скоростта и таман да спра и тя гасне. Занесох я на сервиз, чистиха нещо. Уж се пооправи, но не напално, гаснеше само ако включа климатика и то понякога. Месец два така, оня ден пак се появи същия проблем. Отидох пак на сервиз и докато мислят по въпроса/не стигнаха още до отговор/ установихме че има бензин в маслото, според монтиора около 1 литър. А съм сменял маслото преди 1000 км. - ТИТАН 10W40 полусинтетика.
Казаха че е от кабелите на свещите , че единият цилиндър понякога не работел и затова влизало бензин в маслото. Сега поръчах кабели и чакам. Някой ако е имал един от тези два проблем да ми пише, моля.
За бензина в маслото немога да се изкажа поразбирачите от мене да си кажат (попринцип има няква логика в обяснението което са ти дали) ... кабели е хубаво да смениш те са си консуматив свещи също ако не си ги сменял откакто си купил колата ... най - вероятно са почистили гърловината на дроселовата клапа това обикновено правят първо, но аз съм имал подобен проблем със гаснене като беше тръгнала да ми заминава бобината като загрее колата и почва да гасне докато един ден незагасна и въобще незапали следтова ...
да ти погледнат бобината може да е нагоряла и да прави мизерии хубао е да я погледнат при 3ките тя е чест проблем ....
при този двигател е много важно да попаднеш на читав сервиз защото на повечето места го гледат като полезно изкопаемо
ако не си сменял никога и бензинов филтър може да се е задръстил и от там да гасне макар че си пада малко частен случай
- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”