Passat , 2007, BKP 2.0 TDI замяна на дюзи в Порше БГ

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
kristiansuvandjiev
Автомобил: Passat B6
Двигател: bkp

Re: Passat , 2007, BKP 2.0 TDI замяна на дюзи в Порше БГ

Мнениеот kristiansuvandjiev » Вто 29 яну 2013 22:46

И на мен ми казаха, че само влизам в акцията за дюзите за другата ми казаха че с по старата маслена помпа можело се смени с тая дет съм бил аз не става въпреки че и колегата с сменения шестограм е същата година кът моя. Има няква мистерия определено :D

ruslanmilev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ruslanmilev » Сря 30 яну 2013 9:31

Има , я ! Мистерия е какво искаш да кажеш!

Потребителски аватар
kristiansuvandjiev

Мнениеот kristiansuvandjiev » Сря 30 яну 2013 12:27

На мен за Велико Търново ми казаха че не влизам в акцията а съм 2007 година БКП двигател нз защо е тей.

Потребителски аватар
Steels
Автомобил: Arteon SB 280hp
Двигател: DNFE

Мнениеот Steels » Сря 30 яну 2013 14:58

kristiansuvandjiev написа:На мен за Велико Търново ми казаха че не влизам в акцията а съм 2007 година БКП двигател нз защо е тей.

Не може да бъде, звънни и питай в някой по-голям град. :aaaaa

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Сря 30 яну 2013 15:43

kristiansuvandjiev написа:На мен за Велико Търново ми казаха че не влизам в акцията а съм 2007 година БКП двигател нз защо е тей.

032/967 528 това е на Хаас-60 в Пловдив. Поискай да те свържат с приемчика. Аз лично миналата седмица се направих на "гръмнат" и човека ми каза, че е само за Сименс дюзите акцията (викам си да видя как ще реагират). Пробвай с тях колега :thup

Потребителски аватар
kristiansuvandjiev

Мнениеот kristiansuvandjiev » Сря 30 яну 2013 18:01

Вчера говорих с тях само дюзи ми казаха и даже им бях писал и email и днес ми го върнаха като бяха писали че пак само за дюзи влизам ...не искат и не искат да дават тоя шестограм :D

Потребителски аватар
kristiansuvandjiev

Мнениеот kristiansuvandjiev » Сря 30 яну 2013 18:03

gamble написа:

032/967 528 това е на Хаас-60 в Пловдив. Поискай да те свържат с приемчика. Аз лично миналата седмица се направих на "гръмнат" и човека ми каза, че е само за Сименс дюзите акцията (викам си да видя как ще реагират). Пробвай с тях колега :thup

И при тебе ли колега само дюзите са сменили

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Сря 30 яну 2013 20:45

Чеки ся... ти искаш да ти сменят шестограма с акция ли? Няма такова нещо. Купуваш го за около 15 лв. и отиваш някъде да го сменят. Той не е главоболие, освен че ти свалят картера и кажи речи ти трябва ново масло заедно с филтрите. Аз или се бъркам или са ти сменили дюзите? Ако са ти ги сменили, то за тях е акцията :)

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Сря 30 яну 2013 20:54

Колеги, предизвиках сериозен дебат, относно шестограма.
Пасата не е лизингов в момента, бил е!
Звънах и закарах пасата при тях, почвам да си мисля, че е късмет!
Ако не бяха написали акциите в книжката, както и да залепят стикери в колата, можеше да не ми се вярва, но е факт, не е проблем да кача снимка.
Както написах някой да звъне и по номера на акцията да пита за какво е, може да бъркам!

Потребителски аватар
kristiansuvandjiev

Мнениеот kristiansuvandjiev » Сря 30 яну 2013 21:15

Късметлия :D

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Чет 31 яну 2013 10:13

миналата седмица го купувах тоя шестограм (да си го имам просто). струва около 8 лв в VW. Това което ми казаха е че са 2 вида. не разбрах разликата , затова просто взех единия. При следващата смяна на масло ще направя инспекция. Какво друго ми трябва ? накакъв силикон за картера или уплътнение ?

Преди е имало акция - сменяли са целите помпи, но е изтекла преди години.

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Чет 31 яну 2013 11:44

frec написа:миналата седмица го купувах тоя шестограм (да си го имам просто). струва около 8 лв в VW. Това което ми казаха е че са 2 вида. не разбрах разликата , затова просто взех единия. При следващата смяна на масло ще направя инспекция. Какво друго ми трябва ? накакъв силикон за картера или уплътнение ?

Преди е имало акция - сменяли са целите помпи, но е изтекла преди години.

На тези след 2008 г. са им по 100 мм шестограмите (ако не се лъжа), а на предишните са по 77 мм. То си зависи от помпата. Най-добре отиваш с големият талон да си го поръчваш. А за залепване ти трябва силикон, да. Ако сам сменяш може и да се озориш до като извадиш шестограма - поради липсата на инструменти. В сервиза тря'а да имат всичко ;) А и според инфо в нета, ако шестограма който ти излезе има дупки и от двете страни - това е първият в колата "ориджинъл" ;) Бас хващам, че тоя дето си купил е без дупки :)

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Чет 31 яну 2013 12:29

моята е 2007. с талона бях. като го гледам е 77 мм, не съм го мерил. и няма дупки.
това с специалният инструмент - греда ли е ? мислех аз да си го сменям. ако може дай малко повече инфо за самата смяна.

тия дупки каква им е ролята ? едва ли е проблем че ги нямам

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Чет 31 яну 2013 13:17

Отдалечевам се от заглавната тема... Не че е греда. Има една зегерка дето като гледам малко зор видя майстора. С някакви криви клещи го измъкна. Казвам, че шестограма дето ще изкараш от помпата трябва да има дупки, това му е първият. Ако няма, значи е бил сменян, което не е проблем (по инфо от нета, руски материали намерих :mrgreenfun ). Ако има отвор, навиваш му едно болтче (отворите са с резба, така че не е проблем) и дърпаш. Този в тебе няма отвори (нормално е). Само, че след 150-200 хил.км. с какъв магнит ще се вади не знам :screwy Ако не си бракувал колата до тогава де :mhihi Ако имаш въпроси питай на ЛС ;) Но общо взето е това дето описах :)

Ето и едни колега какво ми каза на ЛС преди аз до го сменя:
"po princip sabira 3,7 toest 4 litra ste ti stignat daze ste ti ostane malko da po-dobre gi smeni zaedno toest purvo izto4vas masloto posle maxat kartera i ako go pravi njkoi koito ne go e pravil da my kazes 4e ne se maxa pompata ili razglobjava nesto takova prosto kato se maxne kartera otstrani na samata pompa ima edna zegerka maxa se i ot tam izliza sestograma nai lesno s magnit4e ili nesto takova se izdyrpva ako e starija model sestogram ima dypka na nego moze da se zavinti bolt i taka da se izdyrpa. "

Потребителски аватар
kristiansuvandjiev

Мнениеот kristiansuvandjiev » Чет 31 яну 2013 13:46

Много полезно инфо gamble вече се знае с подробностите за процедурата :D :thup

Върни се в “Дизелови агрегати”