Здравейте,
Оказва се, че мрежата на Виваком минава по не-красив начин през мазето ми. Единият кабел е за телефони, другият за оптичната мрежа. Има още два, които предполагам са на други Интернет доставчици използващи тяхната мрежа.
Някой имал ли е подобен казус и как го е решил? Обезщетение ли да поискам, безплатен интернет или друго?
Не искам да им звъня неподготвен, за това се обръщам за съвет.
По темата открих само това: http://www.segabg.com/article.php?issue ... id=0001502
Мрежа на Виваком минава през мазето ми
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- sebastianz55
- Автомобил:
- Двигател:
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Мрежа на Виваком минава през мазето ми
Подай заявление, че НЕ желаеш да минават през мазето ти. Виваком ще си преместят кабелите. Обезщетение е малко нагло да искаш за подобно нещо, но по-добре да не започвам да излагам хипотезата си защо мисля така. По-интересно е ти къде си бил, когато са пускали тези кабели оттам? Предполагам не са разбили мазето за да си прекарат кабелите?
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Как така минава през мазето ти?
Не го ли заключваш?
Не го ли заключваш?
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Ако ги резнеш какво ли ще стане? 

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
vasstop написа:Ако ги резнеш какво ли ще стане?
Ще дойдат да ревнат, че някой ги е резнал и после ще предложат наем

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Както и да са влезли в мазето ти, нямат място там без твое съгласие. Пишеш им, че искаш наем или да се изнасят. Даваш им срок и така.
-
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ABD 1994
Каквото и да им кажеш ще протакат. Минал съм по този път. Ако искаш бързи резултати за теб - режи! В нашето мазе вече има бележки да не режем(с телефонни номера). 

- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз съм така.През мазето ми минава даже и оптичния им кабел.И аз съм се замислял да им искам кабел ,или поне нета да ми безплатен.
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Добре, беее.. тук давата хубави акъли.. те като са прекарвали кабела писали ли са заявление до него.. дали може и колко ше им е наема та той сега да им пише...
Голега, 1 нож , 20 сек по късно с кабелите е свършено. Никва сила не може да ги пусне в твойто мазе освен съдия или прокурор... Ако те след като им отрежеш кабелите дойдат при теб, казваш им, пишете заявление и в 30 дневен срок ще ви отговоря.. .
Ей стига с тая робска психика, че сме свикнали всички да ни мачкат.
Голега, 1 нож , 20 сек по късно с кабелите е свършено. Никва сила не може да ги пусне в твойто мазе освен съдия или прокурор... Ако те след като им отрежеш кабелите дойдат при теб, казваш им, пишете заявление и в 30 дневен срок ще ви отговоря.. .
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Каблите на СКК минават през моето мазе. 15 години не плащам нито интернет, нито тв!!!
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Лично аз първо бих опитал да разговарям с някой началник или отговорник за мрежата. Опитай човешки да им обясниш, че никой не те е информирал за преминаването на това трасе и не си давал съгласие за такова нещо.
Обясни им, че е желателно да ти обърнат внимание за да решите проблема изгодно и за двете страни. Ако започнат да те увъртат и баламосват... намекни им за секачките в джоба си и, че нямаш проблем да ги употребиш на мига :)
Смятам, че биха ти отговорили адекватно и бързо. В крайна сметка им е много по-евтино да пуснат един служебен абонамент от колкото да си местят трасето или да препояват оптиката :)
Рязането лично според мен е крайна мярка и е приложима само при отсъствието на нормален диалог. Все пак сме хора и се предполага, че можем да се разбираме чрез слово, а не само с бой и бъркане по дупките...
Обясни им, че е желателно да ти обърнат внимание за да решите проблема изгодно и за двете страни. Ако започнат да те увъртат и баламосват... намекни им за секачките в джоба си и, че нямаш проблем да ги употребиш на мига :)
Смятам, че биха ти отговорили адекватно и бързо. В крайна сметка им е много по-евтино да пуснат един служебен абонамент от колкото да си местят трасето или да препояват оптиката :)
Рязането лично според мен е крайна мярка и е приложима само при отсъствието на нормален диалог. Все пак сме хора и се предполага, че можем да се разбираме чрез слово, а не само с бой и бъркане по дупките...

от опит: при малко по-различен случай единствено рязането помогна. 2 месеца предупреждения, разговори с оператори на 123, "записвания" и уговорки, накрая майсторите като дойдоха изрязаха всичко и след няколко дни си пратиха ремонтната група.
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
scuba написа:Каблите на СКК минават през моето мазе. 15 години не плащам нито интернет, нито тв!!!
Дойдоха хора, питаха, помолиха, предложиха сл.абонамент.. Всичко стана за 10 мин! Много доволен
-
- Автомобил:
- Двигател:
Браво! Ти си един "истински" мъж!relaxxx написа:Добре, беее.. тук давата хубави акъли.. те като са прекарвали кабела писали ли са заявление до него.. дали може и колко ше им е наема та той сега да им пише...

- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Значи, знаеш че за твоето мнение ми пука колкото за живота на стоножките... обаче като се правиш ти на велик, защо онези хитреци не са го попитали, когато са опънали кабела а... аз ши кажа защо, щото са свикнали да мачкат наред и не се съобразяват с никой, докато ние не ги накараме да се съобразят с нас нещата ще продължават така! Айде ти иди да им напишеш заявление, ако може другия път да не ..... тва си го попъни сам.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”