Проблеми с парното на 2F - решени!
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Re: Проблеми с парното на 2F - решени!
Конрад, на Ботев е магазина близо до петте кюшета
- BukTop
- Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
- Двигател:
- Контакти:
Danko87 написа:някой ако знае откъде може да се купи такъв диод (термосензор , термобушон ) нека пише тук и колко струва и под какво име се търси ?![]()
Най-добре го свали и отиди в магазина с него.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги, и аз имам проблеми с парното. Всички признаци са тези както сте ги описали, само че когато не ми тръгват 1 и 2 степен и като захапе на 3 после си върви парното на 1 и 2 степен.Имал съм и случаи когато на нито една степен не тръгва и след известно време захапва. Тези мои проблеми дали са породени от въпросното термобушонче или някъде другаде трябва да се насоча? Благодаря предварително
Проблема може да е в копчето, но не знам със сигурност. Все пак сложи жичка вместо това термобушонче, което описвахме по-горе и виж дали ще прави пак проблеми.
Аз пък имам проблем с запояването на жичката, с която замених термобушона. Вече на 2 пъти се разпоява или просто се откача и аз не знам защо. Решил съм да го омотая сега...
Преди месец бях отворил парното да го почистя и смажа и сега като застудя, пак започна да стърже гадно на 1ва и 2ра скорост. На 3та не издава гадни звуци. Това парно е най-лошото нещо излязло от завода на ФВ.
Аз пък имам проблем с запояването на жичката, с която замених термобушона. Вече на 2 пъти се разпоява или просто се откача и аз не знам защо. Решил съм да го омотая сега...

Преди месец бях отворил парното да го почистя и смажа и сега като застудя, пак започна да стърже гадно на 1ва и 2ра скорост. На 3та не издава гадни звуци. Това парно е най-лошото нещо излязло от завода на ФВ.
- lrlmodo
deko_polo написа:Здравейте колеги, и аз имам проблеми с парното. Всички признаци са тези както сте ги описали, само че когато не ми тръгват 1 и 2 степен и като захапе на 3 после си върви парното на 1 и 2 степен.Имал съм и случаи когато на нито една степен не тръгва и след известно време захапва. Тези мои проблеми дали са породени от въпросното термобушонче или някъде другаде трябва да се насоча? Благодаря предварително
По-скоро тотално износено моторче - имах същото и го хвърлих.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси колега за инфото, а дали знаеш на каква цена е моторчето и как се продава, разглобява ли се от перката или е комплект. А относно термобушона докопах се до него смених го при телевизионен техник , но пак не тръгна парното. Забелязах че има ужасно много ръжда както по самите клеми на степените така и върху самите пластини, напръсках ги със спрей против ръжда и сега изчаквам малко и отивам да тествам. А в краен вариант възможно ли е да е от врътката за степените и как се разглобява? издърпва ли се или трябва да се махне целия панел?
- BukTop
- Двигател:
- Контакти:
Жичката се разпоява, защото спойката се нагрява много. Омотай я и не би трябвало да има проблеми.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги дайте мнения, подмених термобушона с друг и отново само 4-тата степен върви. Пробвах с медна жица омотах я но нямаше промяна... какво според вас друго може да бъде? Утре съм решен да вървя до майстор, че аз се изчерпах.
- lrlmodo
Начи в копчето остава да е, не съм стигал до там за съжаление да ровя.......
- BukTop
- Двигател:
- Контакти:
Може да е прекъснала намотката за степените. Измери я мултицет и виж дали има връзка.
След като провериш с мултицета намотката дали не е прекъсната, се хвани с копчето. Аз лично го извадих лесно, но самото то не може да се разглоби според мен. Може да се провери с мултицет, дали подава на всеки изход ток. Как се вади: Дърпаш панела дето са врътките; развиваш винтовете; вади се панела на пепелника и до колкото помня тогава излизаше този, на който са копчетата. Копчето за скоростите с дърпане и то излиза от панела назад.
- RANOPILE
- Автомобил: VW Polo 2F
- Двигател: AAU 1994
Аз копчето на фаровете съм разглобявал, пък това ли няма да може. 

- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Резисторното блокче е виновно за този проблем
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”