б3 проблем с вентилатора на парното
б3 проблем с вентилатора на парното
Вентилатора на парното започна да ми прави проблеми.Наскоро се заслушах че не работи нормално,а се мъчи.Преди няколко дни спря да работи нацяло след което пак тръгна.Днес го направи няколко пъти.Отворих под пластмасата където е мрежата над самия вентилатор да проверя да не да е пълно с листа, но нямаше.Пускам вентилатора-не тръгва.Бутнах го и си тръгна нормално на всички степени,но като затворих пак не тръгна.Нещо май иска смазване но не знам,коя част на мотора ще е.Моля помагайте.
Последна промяна от Denzi на Пет 01 фев 2013 23:01, променено общо 1 път.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Re: Проблем с вентилатора на парното
Кака да помогнем, като ти не си го свалил ? Проблема може да е във врътките на самото парно, не само във вентилатора...свали врътките на степените да видиш има ли нагар по тях, почисти сглоби и пробвай пак...ако пак се проявява проблема, вече демонтирай вентилатора и разгледай какво се случва....малко тъпо от моя страна да казвам неща без да знам модела на пасата ти....тъй, че може и това да кажеш 

Re: Проблем с вентилатора на парното
Пасата е Б3.Прегледах темите за подобен проблем и всичко съм проверил-за нагар,релето всичко си е наред и съм сигурен че проблема е в мотора,защото както съм написал,като бутна вентилатора си тръгва нормално.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Re: Проблем с вентилатора на парното б3
Свали го, виж буксите които отиват в него да не са нагорели. Свали вентилаторчето, почисти го.
- Presli82
- Автомобил: Volkswagen Passat b2
- Двигател: diesel
- Контакти:
Колега , вече сам си открил повредата. Или са износени (запекли) четките , или
затягат лагерите.
затягат лагерите.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
А колата е със или без климатик?,имат разлика вентилаторите.Ако е без климатик и вентилатора е проблем имам такъв перфектен излишен-монтирах си климатик.
Re: б3 проблем с вентилатора на парното
Като свалиш вентилаторчето капни машинно масло на оста където лагерува във втулките на корпуса. Едната втулка е под турбините а другата е в противоположния край на първата. Капваш малко масло, развърташ, после ако трябва пак капваш, пак развърташ, и така докато ти хареса как се върти.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: б3 проблем с вентилатора на парното
rado_ev написа:Като свалиш вентилаторчето капни машинно масло на оста където лагерува във втулките на корпуса. Едната втулка е под турбините а другата е в противоположния край на първата. Капваш малко масло, развърташ, после ако трябва пак капваш, пак развърташ, и така докато ти хареса как се върти.

една от темите: viewtopic.php?f=6&t=314186&hilit=%D0%92%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE