prj57 написа:TDI на Голф 4 са много добри двигатели. Преди време,че даже и сега се чудя каква да е следващата кола. Вариантите са 2 :Г4 1.8 Т или 1.9 ТДИ 150 коня 4 Motion, за дизела знам че харчи малко а е голяма резачка но пък е по скъп от турбото бензин... също така аз обичам да пипам много по колата а дизела не го разбирам много а повече от един чип и филтър няма к'во...... за тва аз лично бензиновия бих взел
Относно BMW-то, правиш ли сметка че трябва да поддържаш не 4 а 6 цилиндров двигател, и да не забравяме BMW си е BMW, за тва като можеш да си купиш такава кола ще можеш да си купиш и скъпи части!!! Имам един приятел който много интересно разбира обозначението М - от М като МНОГО!!! Скъпа е поддръжката на големия двигател, а къде ти е 2.6 и 1.9, има огромна разлика, а пък и новите двигатели които слагат на Голф 4 са все пак по ново поколение, по усъвършенствани
То пари да има човек само, защо да е 1.8Т, като може да е 1.8Т GTI-180кс, лошото е че ги няма в по ранните модификации, а чак от 08.2001год
Сега седя и гледам двигателите монтирани на Голф 4, има доста богат избор.
1.6,16В-77KW
1.8-92KW
1.8Т-110KW
2.0-85KW
2.3 V5-110KW
2.3 V5-125KW
2.8 V6-150KW
От дизеляците върха е 150кс.
Естествено има и 1.6FSI-115кс, който сигорно е с най добро съотношение разходи, подръжка и възможности, обаче се асемблира с такъв чак от 2002г, а тогава цените са майка си и баща си.
Като гледам двигателите като чели най добрия избор-комплексно като подръжка и мощност си устава 2.0двигателя който си се произвежда от 90-та год че и по рано, класика в жанра направо.