Здравеите колеги,
колата е Голф 5 2008 година 2.0 тди. Та въпросат ми е може ли и какво трябва да се направи за да се премине от ASR към ESP? Сложно ли е за модификация и има ли някои колега които е правил подобно нещо?
Преминаване от ASR към ESP ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Преминаване от ASR към ESP ?
Това за мен е най-интeресната тема,ще я следя със сигурност и аз се интересувам от нея .Има тема за АBS към ASR и там има малко подмятания за ASR към ESP но нищo сериозно като номера на модули и такива !

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Ще струва много пари това начинание. Трябват датчици за надлъжно и напречно ускорение датчик за ъгъла на волана ако не монтиран и датчик за налягане на спирачната течност или положение на буталото на спирачната помпа. Отделно инсталация да се кодира за тази кола на която се присажда бутон ESP Off и т.н.
Скъпо удоволствие и филм който малцина бихме прожектирали
Скъпо удоволствие и филм който малцина бихме прожектирали

Добре,аз наистина не съм наясно с нещата ,но седя и мисля логически и не виждам каква друга инсталация е наобходима освен за копчето и датчиците като единия за положението на волана си го имаме .Логично погледнато през моята гледна точка
трябва само да се смени модула на АБС с такъв АБС / ЕСП и после компютъра няма ли да се разбира с програмата така както се разбира с тракшън контрола само ,че вместо с него с ЕСП-то ? Нали все пак това е програма а не хардоуер която маий има нужда само от 2 допълнителни датчика 

- sastezatel
- Автомобил:
- Двигател:
Специално за тези по новите автомобили нали "уШ" ги водят умни коли, тоест махаш слагаш чрез комп активираш и всичко е тип топ
. Може би трябва само модулът на АСР да се смени 

- znainainai
Пич цялата инсталация на ABS/ESP модула се сменя то не е като да смениш крушка. На автомобилите след 98г е доста по-сложно. Има едно животно кан шина чувал ли си за него? То ходи из цялата кола и всички модули си говорят помежду си става страшно ако пипнеш дето не трябва. Знаеш ли че ако върнеш километража само на таблото например всички модули набиват грешка.
Както казах и по-горе ще струва скъпо понеже на новите коли инсталацията е едно цяло и познай трябва да се разцепват бандажите на кабелните снопове да се махнат старите и да се положат новите. Трябва да се прекодира Body Control Modul-ът да знае че вече колата е със ESP иначе ще стане таблото като коледна елха. Викаш ей така на бързо само датчиците да се сложат а знаеш ли че се сменя целият ABS модул? Това се прави тъй като във МК60-то е контролера за всичко изброено. Както казах малцина сме хората които биха се осмелили да режисират подобен филм.
Както казах и по-горе ще струва скъпо понеже на новите коли инсталацията е едно цяло и познай трябва да се разцепват бандажите на кабелните снопове да се махнат старите и да се положат новите. Трябва да се прекодира Body Control Modul-ът да знае че вече колата е със ESP иначе ще стане таблото като коледна елха. Викаш ей така на бързо само датчиците да се сложат а знаеш ли че се сменя целият ABS модул? Това се прави тъй като във МК60-то е контролера за всичко изброено. Както казах малцина сме хората които биха се осмелили да режисират подобен филм.
Само не мога да разбера защо трябва да се смени инсталацията след като нея вече я има готова само,че вместо с ASR ще работи с ESP.Значи ще трябва АБС помпата да се смени с такава с ЕСП модул и да се върже още един датчик.Това не е ли като да си сложищ задни ел. на кола без такива която си има инсталацията до задните врати т.е. заменяш само механизмите и пускаш от компа ,че вече има задни ел . 

- sastezatel
- Автомобил:
- Двигател:
Наѝ вероятно ще е голям и скъпо струващ проект, затова и пуснах темата да видя мненията на колегите че аз изобщо нямам идея, а според мен е екстра която всяка кола трябва да има.
- znainainai
bmwww написа:Само не мога да разбера защо трябва да се смени инсталацията след като нея вече я има готова само,че вместо с ASR ще работи с ESP.Значи ще трябва АБС помпата да се смени с такава с ЕСП модул и да се върже още един датчик.Това не е ли като да си сложищ задни ел. на кола без такива която си има инсталацията до задните врати т.е. заменяш само механизмите и пускаш от компа ,че вече има задни ел .
Пич ти явно си падал на глава като малък 100 пъти ти казах че не е като да смениш крушка на мигача ама ти не та не.
Те ти схема на голф 4 със и без есп.
Така като гледаш откриваш ли разликите?
В момента нямам за МК5 ама няма да е кой знае колко по-различна схемата да знаеш.
Това не ти е голф3 дето всичко е със отделна инсталация и могат да се добавят екстри как ти скимне.
И само за сведение НЯМА заработена инсталация то ако беше така всеки тарикат щеше да купува гола кат пушка колата и да си напазарува от моргата частите и да я направи фул екстри.