Здравейте, имам доста странен проблем с притрисане на двигателя при спиране и също така с бавно движение по инерция или бавно спускане! Почти винаги ги прави тия мизерии, но най-вече при плавно, бавно спиране с малка скорост, не е от криви дискове и съм убеден че мотора тресе а не друго! Маховика е нов, скоро смених целия комплект със съединителя и всичко останало понеже приплъзваше, а и преди смяната тресеше и мислех че ще да е от маховика и си викам, като го сменя ще се оправи ама..... Мисля си вече да не е някакъв софтуерен проблем, като при AHF-ите, но колата има чип от Brezel ама незнам вече! То не е чак много тресенето, че да подскача цялата кола ама си е дразнещо, така че ако някой се е сблъсквал с този проблем или знае нещо по въпроса ще съм му безкрайно благодарен!
Поздрави!

Голф 4 AJM проблем с притрисане на двигателя при спиране
- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
Re: Голф 4 AJM проблем с притрисане на двигателя при спиране
И при мен е този "проблем" Аз съм с AHF мотор.Ще следя темата с интерес.
Често този проблем при AHF се оказва софтуерен, така че се свържете с колегата Brezel и може да помогне.
- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
dobrij написа:Често този проблем при AHF се оказва софтуерен, така че се свържете с колегата Brezel и може да помогне.
Често е и от маховик ;) както бе при мен.
P.P. Но щом ти е нов.... демпферен е нали?
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
При помпа дюза рядко го има този проблем ( както и проблема с топлото палене) , така че Боги може да не е пипал въпросната карта . Я първо пробвай да прекодираш на автомат и ако изчезне проблема се обади на Богомил .
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
pacoboy написа:dobrij написа:Често този проблем при AHF се оказва софтуерен, така че се свържете с колегата Brezel и може да помогне.
Често е и от маховик ;) както бе при мен.
P.P. Но щом ти е нов.... демпферен е нали?
И казваш че е спряло да претриса с абсолютно стандартен софт? Без никакви корекции по него?

ПП: Естествено че проблема няма как да е софтуерен, кода не се губи с времето. Това че се оправя с по-високите волтажи на помпата и разни други лиготии от автомата е друг въпрос

- SCALE
- Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
- Двигател: AHF 2000
kn9453 написа:И при мен е този "проблем" Аз съм с AHF мотор.Ще следя темата с интерес.
Пробвай да вдигнеш мг на празен ход примерно на 4 мг
- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
SCALE написа:kn9453 написа:И при мен е този "проблем" Аз съм с AHF мотор.Ще следя темата с интерес.
Пробвай да вдигнеш мг на празен ход примерно на 4 мг
Точно това си мислех и Аз. Само чаках някой да го потвърди, и разбира се да намеря точния човек за тази процедура, че скоро не се очертава път до Варна.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Преди много време Niks76 беше обяснил и от какво друго може да е
- от помпа и центровка!
Доказваше го с монтаж на чисто нова помпа.

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
nasko1978 написа:Преди много време Niks76 беше обяснил и от какво друго може да е- от помпа и центровка!
![]()
Тц, монтирах си ГНП от последните произведени AHF-и, на 60 000км, истински. Никаква разлика. Както и милиграмите нямат нищо общо. Да не говорим че при ПД става очевидно че проблема е друг

- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз също имам AJM и от скоро ми прави подобна лиготия. При мен обаче маховика е пред ядрен разпад и затова не съм ровил по софта да гледам за проблеми щото си мисля за маховик.
Проблема би трябвало да е различен от тези на AHF (при които с корекция на софта се оправя) Ако остане време ще го мъча моя , да видиме дали ще има полза.
Проблема би трябвало да е различен от тези на AHF (при които с корекция на софта се оправя) Ако остане време ще го мъча моя , да видиме дали ще има полза.
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Боги, моят маховик също е пред разпад
и също я усещам да предъвква някой път, но е едвам доловимо .
Преди повече от година , на един приятел AJМ-а имаше "проблем с топлият старт"
Понеже ме мързеше да променям клетка по клетка , директно му копнах картата от автомата на мястото на ръчните.
Обажда ми се след 2 дена и вика : Преди ми тресеше като спирах, сега няма проблем

Преди повече от година , на един приятел AJМ-а имаше "проблем с топлият старт"

Понеже ме мързеше да променям клетка по клетка , директно му копнах картата от автомата на мястото на ръчните.

Обажда ми се след 2 дена и вика : Преди ми тресеше като спирах, сега няма проблем

- Pachko
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги
и аз имам същия проблем като колегата dobrij , пробвал съм някой от вариантите който изброявате , кото увеличаване на МГ-те и преминаването на автоматични скорости и за сега само с автоматични скорости се реши проблема но колата не е същата и вървежа не е същия
естествено и аз имам проблем с топлото палене но реших проблема с един датчик който лъже че температурата е -10 но вече и този датчик не използвам защото съм на Автомат и там ми се решиха всички проблеми но колата не върви както преди , така че ще следя темата с интерес 

-
- Автомобил:
- Двигател:
аз имах същия проблем с тресенето и паленето , при мене се оказа софтуерен бъг
- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
Нямам проблем с тресене нито при спиране нито при потегляне,кодирана е на автомат-така си дойде от Германия и явно така е излязла от завода.Обаче на моменти оставам с впечатление,че ми приплъзва съединителя или се подлъгвам по ASR...ще се сменя май феродовия диск 

Върни се в “Дизелови агрегати”