Мисля да съгреша Форд Фокус 1.6TDCi 90коня 2006

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Re: Мисля да съгреша

Мнениеот vanko_VW » Нед 03 фев 2013 13:21

Имах Фиеста, сега придвижвам от време на време на брат ми с Форд Ескорд 1.8 ТДИ 97-98г, позната имаше Фокус(по-стар от този дето искаш ти), та това дето ми говорят за коза, циганин и т.н. че не боледували са пълни глупости :thup

Фиестата, като изключим външния вид(така си я купих) за 2 години смених 2 задни цилиндърчета, едно шарнирче имаше за смяна, което седеше в багажника и новия собственик си го е сменял, другото е масло, филтри и бензин, излъгах :mhihi и една биалетка
Форда на брат ми, хубав ток и зимата няма проблеми, за този мотор мога да кажа че върви повече от прилично, само не и харесвам броните
Фокуса на познатата, оплакваше се само от тези маховици, явно си е болна тема, проучи и при този модел дето си харесал дали има този проблем

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Нед 03 фев 2013 13:23

Не е съгрешаване,а по добър избор!Модела е добър,особенно 2005+ След тоя ГИ,ще се родиш с дизела!Не слишай никого,ако ти харесва,купувай!

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Нед 03 фев 2013 13:24

Еее..не!
Мислех да не пиша,ама вие сте тотално збъркани сектанти.
Галаксито умряло,Мондеото умряло....И какво????
Фау-вета не умират ли???Няма ли коли от Ваг предали собствениците си на пътя?

Дрънкате пълни ламерски глупости.

Както каза един колега по-нагоре...друго си е 20год Поло....хора свалете си маските с щампа Фв,тук не е място за плюване :screwy

Потребителски аватар
mladen201
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladen201 » Нед 03 фев 2013 13:34

Ако не се бъркам двигателя е Пежо HDI, много здрав и икономичен. :thup

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Нед 03 фев 2013 13:44

За пежото подкрепям,преди няколко дни си купих второто пежо дизел,двигателите са перфектни! Даже на теста за емисиите онзи ден,на човека дето го тестваше не му се вярваше какви стойности дава и почна да го форсира колкото може,та ми скъса ремъка на алтернатора... :screwy

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Нед 03 фев 2013 15:00

vesellin написа:Имам познат с по-стария фокус дизел. Сменил е дюзи и турбо. Но колата е 98г...
Някой ако има преки впечатления нека сподели.

За стария фокус дюзите се сменяха задължително рано или късно. Просто след едни километри/10-тина годинки на запад идваха в Бг. И обичаино беше да им се порадват малко новите бг собственици и да ги сменят. Тръгваха една по една, но след смяна на всички нещата заспиваха. Но това е за 98-ма година модела.
А приказки че е по-хубаво да се кара 20 годишна отколкото по нова но от друга марка ме кара да си мисля че народа все повече се издухва! По тая логика, даи да отречем прогреса и да се върнем назад.

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Нед 03 фев 2013 15:07

Kой каквото ще да си говори,но форд е един НЕВЕРОЯТЕН боклук! Неслучайно навсякъде по света форд от 2007-а се купува на цената на фолксваген,бмв,ауди или мерцедес от 2000-та.Само и форума да им погледнеш,те почти нямат автомобили да се продават цели,всичко е на части,изводите за вас. От друга страна можеш да я вземеш,да я караш една-две години и да я хвърлиш за скраб-ако те устройва,все пак това е тенекия,няма да мреш с нея я.

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Нед 03 фев 2013 15:11

lion_heart002 написа:Kой каквото ще да си говори,но форд е един НЕВЕРОЯТЕН боклук! Неслучайно навсякъде по света форд от 2007-а се купува на цената на фолксваген,бмв,ауди или мерцедес от 2000-та.Само и форума да им погледнеш,те почти нямат автомобили да се продават цели,всичко е на части,изводите за вас. От друга страна можеш да я вземеш,да я караш една-две години и да я хвърлиш за скраб-ако те устройва,все пак това е тенекия,няма да мреш с нея я.

Ти лично карал ли си Форд?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 03 фев 2013 15:13

От една страна ме кефи какви кафеви подчовеци спамят тука... от друга обаче не е хубаво така :smackbum

Към автора. Второто поколение на Фокус е прекрасна кола и честно казано поне до MQB платформата си, ВАГ няма толкова добро окачване в компактния клас. :wink

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Нед 03 фев 2013 15:17

Точно 3! А ти колко лични автомобила си имал? Аз около 20,имам поглед над нещата,вярвай ми.А колко покрай мен изпищяха с тези коли и ги дадоха на скраб след изхарчени хиляди левове,понеже даже и не искаха и да се опитат да ги продадат,това е друга тема! Това и един от най-добрите ми приятели го направи,човече вика,давам го за скраб,не мога да погледна някой който ще дойде да го купи и да го лъжа в очите,че това е кола... Окачването на някой модели става,ама само на някой! И за какви подчовеци става въпрос не вдявам,някой ако иска да се прекара да заповяда.Аз лично през няколко месеца,или поне веднъж годишно си сменям някоя от колите да има разнообразие,всеки сам си решава!
И хайде да сме малко по-обективни,става ли? Аз минавам годишно около 60 000км,ти за две години на тоя форд колко километра му мина?

Потребителски аватар
oska
Автомобил: passat
Двигател: AHL

Мнениеот oska » Нед 03 фев 2013 15:24

имаше някакви двигатели на форд обаче не съм сигурен дали не беше 1.4,на които задължително им пукаше турбинката

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Нед 03 фев 2013 15:25

lion_heart002 написа:Точно 3! А ти колко лични автомобила си имал? Аз около 20,имам поглед над нещата,вярвай ми.А колко покрай мен изпищяха с тези коли и ги дадоха на скраб след изхарчени хиляди левове,понеже даже и не искаха и да се опитат да ги продадат,това е друга тема! Това и един от най-добрите ми приятели го направи,човече вика,давам го за скраб,не мога да погледна някой който ще дойде да го купи и да го лъжа в очите,че това е кола... Окачването на някой модели става,ама само на някой! И за какви подчовеци става въпрос не вдявам,някой ако иска да се прекара да заповяда.Аз лично през няколко месеца,или поне веднъж годишно си сменям някоя от колите да има разнообразие,всеки сам си решава!

аз колко лични съм имал няма значение, тук става на въпрос в това, че някой хора се опитват(не само в форума) да изкарат марката Форд най-лошата, а ЗА МЕН това не е така, казвам го от ЛИЧЕН опит и пак си бих купил форд :thup
Ясно е, че в форум на VW много малко хора ще подкрепят друга марка, което за мен е грешка, но както и да е

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Нед 03 фев 2013 15:34

Абсолютно си прав! Въпросните коли си имат и добри страни,примерно стария мотор 1.8 дизел с 90 коня е много добър,вярвай ми обаче в тези коли има адски много неща дето дразнят.Пример,адски дървен интериор,хлабави и неестествено стоящи скоростни лостове,на един форд не съм се качил досега и да му е здрава лостовата система,на стария ескорт окачването му е като от вестник,носачите са тънки и се кривят лесно,да не говорим че съм разглобил не един и два за части и тези коли масово са сбирщайн оригинално,хитачи стартери,бош фарове,спирачни регулатори валео,алтернатори моторола и тн и тн и тн.... Докато при Ауди примерно всичко е бош или поне се вижда щампата на VAG. А колко е форда кола не мога да ти кажа повече,само ще спомена,че едно приятелче след два ескорта си купи рено лагуна и вече втора година е супер щастлив с него.Другия си взе ситроен саксо и той така.И според мен не е никак нормално на минус 12 градуса дизелов форд на 2 години да не може да пали и тази година и миналата,не е нормално и 23 годишно рено 11 1.6 дизел с една изгоряла подгревна свещ на незнайно колко километра да пали и да ходи да му подава ток всяка сутрин! И все пак,ако колата изпадне изгодно,нека опита колегата,какво го спира.Реалната цена на такава кола е максимум 4000 лв обаче.

Ей го на как пали при 1 градус,хубавиня...

Изобщо красота! Те явно са свикнали хората да подгряват по 5 пъти преди да палят.... Преставам да пиша в тази тема,човек сам докато не се прекара,няма да разбере. Oops

И накрая ставаш и го заебаваш и си тръгваш пеш!

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 03 фев 2013 16:09

Тия посни клипове нещо не са на място...колегата що палеш фокуса на -10 без проблем, а аз паля на газ от 2рия път, прехвърлям на бензин...чакам....глупости, филми...ама то нормално колата ми е 92ра година, около 10тина години по-стара от неговата....нашия стигна работата ни преди колата ми да загрее даже....Комшията ми имаше форд мондео автомат, 2.0 бензин...е еба и се мамата на тая кола за 4 години даже тампони на носачите не смени, и накрая счупи скоростите....ама не се спираше нон стоп, и я караше я където има път, я не !
Сега си взе дизелово също комби и има случаи да дава ток на другите комшии сутрин....ама си пали от раз, единствено лятото даде едни 90лева за скапаната помпа в резервоара, че сдаде багажа.....ама си я таркаля и вика, че друго освен мондео няма да си вземе...Каквото и да си говорим, ще ме извиниш ама си зависи кой кара колата...загледай се колко гробове има и мерцедеси, и мазди, хонди, мицубишита....и въобще всичко около нас е 60% кенефи !

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Нед 03 фев 2013 16:34

Баща ми има форд мондео комби 199хх и смята че закупуването му било по голяма грешка от брака с майка ми /което било най голямата му грешка в живота/ Действително покрай него научих невъобразими възможни разходи за най различни части. Ама той така се е загробил че не може да го продаде. Абе с две думи действително много проблеми. Не е от здравите коли.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”