С какво масло карате дизелите си?
-
- Автомобил: Golf3
- Двигател: TDI AFN
Re: С какво масло карате дизелите си?
Последно като си взимах Лики 10 на 40 с MoS беше за 69лв тубата ... това преди 2 години близо.Или е било менте или цените са им вдигнати с много за 2 години
От Практикер в Плевен си го взимах и съм доволен от него,ама да се разкарвам 120км за масло само...

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
веселин написа:Споко бе ора - малиии ....убу квото му кажете вие само това да слага - само Лики Моли да не е
Кой казва че маслото е лошо ?? Само цената не е хубава,пък и сигурно процента на французите доверяващи се на Total не е по-малък от този на немците доволни от LM ,защо в такъв случай да не сложи синтетика която е с 20лв по-евтина от полусинтетиката,едва ли ще намери някаква разлика освен в касовата бележка

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
И аз слагах лики моли с молибденова добавка,никога няма да повторя :) За афн-за трети път казвам-Фухс титан.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Народа още си мисли, че някакви вълшебни моторни масла ще им оправят издуханите двигатели...
-
- Автомобил:
- Двигател:
radi_nrj написа:Народа още си мисли, че някакви вълшебни моторни масла ще им оправят издуханите двигатели...
по принцип за това си прав.
има и друго нещо, като се смесват маслата постоянно не е добре. повече се обезличават добавките и все едно караш с боза. 1 година такова, другата унакова. като колата ти работи добре с 1 модел 5-40, сипвай пак същото. защо трябва да се взима друго?

-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
jony555 написа:radi_nrj написа:Народа още си мисли, че някакви вълшебни моторни масла ще им оправят издуханите двигатели...
има и друго нещо, като се смесват маслата постоянно не е добре. повече се обезличават добавките и все едно караш с боза. 1 година такова, другата унакова. като колата ти работи добре с 1 модел 5-40, сипвай пак същото. защо трябва да се взима друго?и запомнете веднъж за винаги че километрите нямат общо с маслото. сумати коли по на половин милион и карат с 0-30 или 5-30 и пеят и харчи също колкото 10-40 бозата примерно. както каза колегата, важното е двигателя да е здрав. за нашия климат е най добре - 5-40. без значение марка, важно е да се купи оригинално!
От много време повтарям същото нещо, обаче малко хора го усвояват,сакън да не долеят 1 литър за 10хил км,че ще се минат....
- RusH_DeMoN
- Автомобил: Vw Golf IV
- Двигател: AHF
Титан 10W40 Голф 3 AFN .
Знам, че съм за бой и вероятно не е за тази тема мнението ми, но не можах да измисля къде да попитам на друго място.
След около 2000 км(сигурно до края на месеца ще ги направя) ми предстои смяна на маслото.Виждам, че има доста разбиращи колеги и мисля, че ще може да ми препоръчате какво масло да си сипя на колата от профила.Мерси
След около 2000 км(сигурно до края на месеца ще ги направя) ми предстои смяна на маслото.Виждам, че има доста разбиращи колеги и мисля, че ще може да ми препоръчате какво масло да си сипя на колата от профила.Мерси

- radi_nrj
Nafta написа:Знам, че съм за бой и вероятно не е за тази тема мнението ми, но не можах да измисля къде да попитам на друго място.
Това за Реното... ъъъъъ такова... за Нисана ли става въпрос? Това CD20T 2 литров турбо дизел ли е?
-
- Автомобил:
- Двигател:
tdi_20yare написа:jony555 написа:radi_nrj написа:Народа още си мисли, че някакви вълшебни моторни масла ще им оправят издуханите двигатели...
има и друго нещо, като се смесват маслата постоянно не е добре. повече се обезличават добавките и все едно караш с боза. 1 година такова, другата унакова. като колата ти работи добре с 1 модел 5-40, сипвай пак същото. защо трябва да се взима друго?и запомнете веднъж за винаги че километрите нямат общо с маслото. сумати коли по на половин милион и карат с 0-30 или 5-30 и пеят и харчи също колкото 10-40 бозата примерно. както каза колегата, важното е двигателя да е здрав. за нашия климат е най добре - 5-40. без значение марка, важно е да се купи оригинално!
От много време повтарям същото нещо, обаче малко хора го усвояват,сакън да не долеят 1 литър за 10хил км,че ще се минат....
абсолютно. всяка кола харчи масло и харча му също няма общо с качеството. сумати тестове където еди кое си масло се харчело повече от другото но като се направи лабораторен анализ и двете са годни. е сега ако си караш колата максимум до 100 км. в час и на нормални обороти, може и нищо да не ти изхарчи но това не е от значение както казах... важното е оригинално и качествено масло. аз си купувам от германия

radi_nrj написа:Nafta написа:Знам, че съм за бой и вероятно не е за тази тема мнението ми, но не можах да измисля къде да попитам на друго място.
Това за Реното... ъъъъъ такова... за Нисана ли става въпрос? Това CD20T 2 литров турбо дизел ли е?
От тия години си е чист нисан

Иначе позна, 2.0 турбодизел

-
- Автомобил:
- Двигател:
Nafta написа:radi_nrj написа:Nafta написа:Знам, че съм за бой и вероятно не е за тази тема мнението ми, но не можах да измисля къде да попитам на друго място.
От тия години си е чист нисанПази боже да съм си купил рено
.
Иначе позна, 2.0 турбодизелЗнаех си, че не съм за тая тема
виж си книжката какво пише, иначе 5-40 с спец. 505.01 или 5-30 с спец. 507.00. за последното може да си сигурен че става за всички. ако се двуомиш сипвай него

- radi_nrj
Nafta написа:radi_nrj написа:Nafta написа:Знам, че съм за бой и вероятно не е за тази тема мнението ми, но не можах да измисля къде да попитам на друго място.
От тия години си е чист нисанПази боже да съм си купил рено
.
Иначе позна, 2.0 турбодизелЗнаех си, че не съм за тая тема
Интересно!!! Явно е с по големи допуски защото на Yacco ти дават VX500 10W40 като първи избор. Дизелите на рено, примерно YD22DDTi, които се монтират в Примерата след твоята им дават 5W30. Съветвам те да се спреш на някакво хубаво масло 5W40 и ако не го бута си карай с такова.
Последна промяна от radi_nrj на Вто 05 фев 2013 9:55, променено общо 2 пъти.
Ще го сменям май по-рано, защото предния шеф е набутал 15W40
А мотора пее, мама му, не пуши,всичко е нормално...Ще ми се да му бутна по-тъничко.Ще разгледам книжката и ще търся..Мерси за отговорите

А мотора пее, мама му, не пуши,всичко е нормално...Ще ми се да му бутна по-тъничко.Ще разгледам книжката и ще търся..Мерси за отговорите

- radi_nrj
То на мотора ако не го пържиш много нищо му няма, турбото го изяжда дебелия от неподходящо масло.
Върни се в “Дизелови агрегати”