Пасат олтрак
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат олтрак
Здравейте искам да си купя новия пасат 4х4 олтрак, вече видях че от Германия ще ми излезе пъти по-евтин, харесах дизела като двигател. Някой купувал ли е такъв, та да ми даде отзиви за колата и някои други напътствия ако са нужни. Докато гледах в сайтовете, не ми стана ясно олтрака по принцип Пасат "вариант" ли е модела или му е 4х4 комби версията? Мерси.
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
Re: Пасат олтрак
гледаи първо да е 4x4, защото има и алтрак не е 4x4 

- b60_460
- Автомобил: Passat B6 1.9 TDI
- Двигател: BXE 2006
По принцип колега алтрак е по-евтината алтернатива на алроуд при Ауди , само че при Ваген не е винаги 4х4 (4 моушън) както е при Ауди(куатро).Като цяло си е комби версията но повдигната с 30мм. за по-висока проходимост , както и добавени други екстри имащи същата цел.Дизела е само един-2.0ТДИ във варианти с 140 и 170 к.с.За него(въпросният двигател) има писано много из форума докато за самата кола няма , тъй като е сравнително нова и е малко вероятно някой да ти даде информация от първа ръка.Иначе сам си решаваш дали ти трябва точно тази кола или факторите "комби" и "4моушън" може да ти свършат работа и самостоятелно.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Koлегата искаше да каже, че тия пасати (от В6 насам), когато са с оборудване за задвижване на 4-те колела, се ползва халдекс, а не торсен (при ауди за надлъжен двигател).
Не знам с коя версия на халдекса е тоя Олтрак, но май и при последната версия съотношението на предавания въртящ момент НЕ Е 50:50, както е при торсена (ауди олроуд)...
Та, това е, най-общо казано.
Не знам с коя версия на халдекса е тоя Олтрак, но май и при последната версия съотношението на предавания въртящ момент НЕ Е 50:50, както е при торсена (ауди олроуд)...
Та, това е, най-общо казано.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Спряхме се на 4моушън, ер лайн с дсг-автоматик, нали 4х4 се изключва като не ти трябва? Има ли кора под колата-подсилване като при олтрака като е в коловози да не опира отдолу?
- maimo
не винаги си е 4x4.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Глупости на търкалета. Вземете прочетете малко какво е 4motion или по-точно халдекс! Постоянно е само на предно, като при нужда електронно прехвърля въртящ момент към задния мост. Това казано на кратко. А поколението, което се монтира на Alltrack е четвърто.
- maimo
според мен колегата пита дали има коп4е on/off нещо такова