Къде ни снима КАТ !!!
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Re: Къде ни снима КАТ !!!
Да само че пише над 51км/ч :twisted малка и незначителна поправка :P
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Колеги,
Има ли от какво да се притеснявам по пътя от София до Говедарци
Осен някоя мобилна камера 
Има ли от какво да се притеснявам по пътя от София до Говедарци

По нагистрала Люлин в посока от София за Перник има един тунел с камери над платното преди и след тунела. Някои има ли идея за какво са? Контрол на движението ли са, скорост ли снимат??? Там обичаино дреме и патрулка...
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Контакти:
Ако са малки, едва ли са за скорост. Като каза нагистрала, се сетих, че онзи ден камерите преди църна маца (на билборда) ги нямаше 

- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Kuncavia написа:Колеги,
Има ли от какво да се притеснявам по пътя от София до ГоведарциОсен някоя мобилна камера
Ако минаваш през дефилето няма камери никъде до Самоков, но в самия Самоков редовно седат катаджии с радар.

Аааа, да, малко съм объркал думата, но пишех от телефона и много много не съм догледал
Камерите не знам как да ги определя като малки или големи, но нямат светкавици на тях. Не са като тия на изхода на София към Пловдив. Монтирани са над пътното платно в посока София-Перник, но ги има преди и след един от тунелите.
За какво са преди и след това, ако бяха за скорост едва ли щеше да са дублирани?

Камерите не знам как да ги определя като малки или големи, но нямат светкавици на тях. Не са като тия на изхода на София към Пловдив. Монтирани са над пътното платно в посока София-Перник, но ги има преди и след един от тунелите.
За какво са преди и след това, ако бяха за скорост едва ли щеше да са дублирани?
Kuncavia написа:Ако са малки, едва ли са за скорост. Като каза нагистрала, се сетих, че онзи ден камерите преди църна маца (на билборда) ги нямаше
В петък ходих до Боровец, в Долни Пасарел имаше една патрулка на изхода към Самоков. Бяха спряли на доста тъпо място, нямаха радар. Но бяха отбили един Туарег, бяха му отворили багажника и шофьора търсеше нещо в него.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
joromnt написа:Аааа, да, малко съм объркал думата, но пишех от телефона и много много не съм догледал![]()
Това са трафик камери.
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Контакти:
Затова мразя тъч скрийн брато, с тия малки буквички и тия големи пръсти. Иначе камерите ако са като охранителни (като на църна маца, където висят по 20 камери по средата на мантинелата) не снимат за скорост. Иначе за мобилните имам антирадар, поне за тях помага.
-
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: 1.9 tdi
В Люлин точно на паркинга в кафе бар SНАКЕ от време на време паркира едно синьо Polo, вече на две приятелчета им изпратиха гълъбчета от там.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
joromnt написа:hooligans написа:Това са трафик камери.
Благодарско

Но все пак внимавай, че са чести хранилките около тунелите.

Знам знам, то там на единия тунел си имаше маи и официална стоянка на милиционерите. А аз по принцип ги спазвам ограниченията, но ме глождеше тия камери кви са.
Нали разправят че щели да слагат камери дето да глобяват за прекалено бързо минаване през тунелите. Камера ще те засича кога си влязъл, и по дължината на тунела и времето на появяване на другия краи ще се преценя дали не си карал по-бързо вътре в тунела. Та мисълта ми беше, да не би това да е сефтето.
Нали разправят че щели да слагат камери дето да глобяват за прекалено бързо минаване през тунелите. Камера ще те засича кога си влязъл, и по дължината на тунела и времето на появяване на другия краи ще се преценя дали не си карал по-бързо вътре в тунела. Та мисълта ми беше, да не би това да е сефтето.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Такива камери (едни жълти) дето ти изчисляват скоростта ги бяха сложили на тунелите на автомагистрала Люлин,ама нещо гледам отскоро ги отнема :)
- Shakez
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBAB
Е, те за тази магистрала говорят.
Освен камерите обаче вижте и самото платно. Има едни такива като напречни ленти, които най-вероятно вземат предвид междуосието и смятат времето за преминаване през тунела, или поне така мисля.