голф 4 Комфорт модул ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 4 Комфорт модул ?

Мнениеот joromnt » Сря 06 фев 2013 15:06

Vwfen4e написа:...
Колата е голф 4 заключва се с обикновения ключ , имам функцията като задържа ключа в посока за заключване да се вдигат прозорците , това от комфорт модул ли се изпълнява или от друга функция ?
И как да разбера дали има заводска аларма (в случай че може да е деактивирана чрез VCDS ) :wink

Прозорците се вдигат от конфорт модула.
Голф 4 заводска аларма няма! Има централно заключване, и при опит за отваряне на врата/капак почва да свири. Има коли с обемни датчици на задните плафони, това се води по-високия клас защита.
Аларма се получава като отидеш и си платиш, да ти домонтират още няколко неща. Има опция да си командваш новата придобивка със заводския ключ - за справка -> Google -> интерфеисна аларма.

Оригинален ключ с диод на него НЕМА!!!

Потребителски аватар
swifter
Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF

Мнениеот swifter » Сря 06 фев 2013 16:41

ГОЛФ 4 със заводска аларма ИМА. Освен обикновиния комфорт модул, който е само управление на централно, ел.огледала, ел.стъкла ИМА и модули с интегрирана аларма. Визуално се различават по това, че обикновения модул е с една букса, а този с аларамата е с две.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 06 фев 2013 18:11

И в какво точно се изразява алармата на тоя голф, че ми стана интересно? Има шоков датчик и реагира при удар ли?

Потребителски аватар
calidad
Автомобил: Golf 4
Двигател: 2.0 AZH 4motion
Контакти:

Мнениеот calidad » Сря 06 фев 2013 19:21

Колега направи един прост тест : 1) Влез в колата и свали прозореца.
2)Включи алармата т.е натисни бутона за заключване !
3)Изчакай 1 минута за да мине под охрана.
4)Отвори предния капак от ръчката!
Ако тромбата се разсвири значи имаш аларма. Да тя няма обемни и шокови датчици и е елементарна, но се води аларма :)

Потребителски аватар
swifter

Мнениеот swifter » Сря 06 фев 2013 22:55

Ето тук има информация за комфорт модулите:

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... ation_2%29

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... ation_3%29

[46 - Cent. Conv.]
[Adaptation - 10]

Ако от канал 5 до 10, при сканиране с vag-com изписва различно от "Not available" има аларма(), иначе няма аларма.

Най - бързия вариант за прорека е като напишеш номера на модула(на ваг-ком излиза)

- пр. 1J0 759 799 B - чичко Google ще каже веднага къкъв тип е - с аларма или без.

Asi_60
Автомобил: GOLF 4 ATD 1.9 TDI PD
Двигател: 2001 .

Мнениеот Asi_60 » Чет 07 фев 2013 8:31

Здравейте, моята освен ключ има и дистанционно което отключва и заключва колата,заключвал съм се в колата,пробвах да отворя предния капак от вътре и не мога да открия никаква аларма. :love.vwclub

sparky6056
Автомобил: Golf 4 1.9TDI 110hp
Двигател: AHF 2000

Мнениеот sparky6056 » Чет 07 фев 2013 10:48

Да, но има само един проблем с тази фабрична аларма. Аз доста патих от нея. Има едни въпросни микроключета. Ако не работят,най-често на щофьорската врата, когато включиш заводската аларма било то от ключа или от дистанционното на ключа, след известно време колата започва да пищи само с клаксона. Това става, защото с времете тези 'така полезни' ключета клеясват, и дават грешна информация на компютъра, че врата е отворена и алармата се включва. Хубаво да имаш и външна аларма, която ще те спаси в такива случай. Аз доста патих така, и да ви кажа не е приятно в 1-2-3 през нощта да тичаш до колата да и 'запушиш устата'.
В такива случаи просто си активирате външната аларма, изчаквате няколко секунди, може и преди да е влязла в режим охрана, и заключвате втори път с КЛЮЧА НА КОЛАТА. По този начин деактивирате заводската и нямате никакви грижи :zork-metal-smiley
п.п. Иначе заводската няма как да се изключи през компютър, пробвал съм.
Дано да съм бил полезен :)

Vwfen4e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vwfen4e » Пет 08 фев 2013 19:02

Колеги , благодаря за мненията ви по темата. Имам още един въпрос , както споменах в началото на темата колата ми е с обикновения ключ, може ли да се направи така че ако си взема дистанционно ( като това със сгъваемия ключ ) да мога да я заключвам с него ? :icon_smile

Потребителски аватар
swifter

Мнениеот swifter » Съб 09 фев 2013 9:50

За да ползваш сгъваемия ключ трябва да смениш и комфорт модула с такъв, който може да приеме сигнала.
Трябва ключа и модула да работят на една честота, пр. на 433mhz

Vwfen4e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vwfen4e » Съб 09 фев 2013 14:16

Сега вече ми стана ясно , най вероятно трябва да си сложа отделна аларма защото не мисля да сменям комфорт модула .
Трябва да поразпитам кои аларми са по добри. А и без това понякога ми прави проблем микроключето на шофьорската врата и така няма как да сработи заводската аларма (ако я има ). :icon_smile :flag_bulgaria

Tuzpika
Двигател: AGU

Мнениеот Tuzpika » Чет 28 фев 2013 16:20

"Оригинален ключ с диод на него НЕМА!!![/quote]"

Първо, извинявам се на колегата Vwfen4e, че му ползвам темата. Второ, показвам на колегата joromnt, че оригинален ключ с диод на него ИМА(мисля, че добре се вижда)!!! Аз карам Голф 4, това е моя ключ, а имам и фабрична аларма, която работи (трудно, ама работи). И трето, и на мене стъклата ми се вдигат, когато вкарам ключа, завъртя и задържа, но не искат да се вдигат когато заключвам дистанционно. Ходих в един сервиз, връзваха я на vag-com и майстора ми казва: "Не може да се направи да се вдигат прозорците с дистанционното." Въпроса ми е: некадърник ли е майстора или наистина има вероятност да не може?
G4.JPG
G4(1).JPG

Потребителски аватар
swifter

Мнениеот swifter » Чет 28 фев 2013 17:42

Tuzpika
Двигател: AGU