Пасат Б5 1.8 турбо придърпва

Техническа и сервизна информация за Passat
Vesata
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б5 1.8 турбо придърпва

Мнениеот Vesata » Чет 07 фев 2013 16:29

От скоро си взех пасат Б5 1.8 турбо с чип отначало всичко беше точно само леко играят оборотите на място, но това не е проблема после разбрах че харчи доста масло и мисля скоро да го сменя с Мотул да видиме дали това ще се оправи но и това не е истинския проблем... проблема е от скоро започна да придърпва между 1.8 и 2.5 оборота все едно и подаваш газ и я отпускаш рязко и на около 3-4 хил. оборота се оправя и си върви . Колата е наскоро с газ но това нещо го прави и на бензин. Карах я на диагностика казаха че няма нищо не редно по електрониката и ми изредиха половината части по двигателя като евентуална причина казаха ми само че на вагком-а излизало че прави прекалено богата смес особенно на бензин . Помагайте колеги !

Петър Христов
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б5 1.8 турбо придърпва

Мнениеот Петър Христов » Чет 07 фев 2013 19:33

Според мен трябва да пробваш първо да изчистиш с ваг-а натрупаните грешки,палиш на бензин и караш стотина километра само на бензин.Ако се оправи имаш проблем с газта,вероятно само корекция на настройките.

Vesata
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б5 1.8 турбо придърпва

Мнениеот Vesata » Пет 08 фев 2013 12:49

нямам никакви грешки. Преди 1 седмица оправяха нещо по турбото някаква жица се била отпоила и ми правеше подобни магарии само че при сякакви обороти така ми казаха ... но сега не било това, турбината си надувала както трябва, а аз имам чуството че колата вече работи без турбо или на много малки барове защото определено не върви както преди. Жичкаджията каза да я карам да и сменят свещите ( които преди 1 месец бяха уж добре ) после ако не се оправи ми каза да махна катализатора, и още доста неща общо взето ми изреди половината кола и нищо конктретно деа знам чудя се дали да не я откарам до Юнитреид или на по читав диагностик ма кои да е ????? Дайте идея какво да правя вече незнам :new_Eyecrazy .....

Върни се в “Passat”