VW Sharan vs Fiat ulysse
Re: VW Sharan vs Fiat ulysse
Също и доста по-евтини за поддръжка, спрямо VW, от гледна точка на смяна на масло филтри и неща като ремъци и т.н.
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Мит е че на опел са евтини чацтите (новите)още по-малко на Зафира
Кое е мит колега, смяна на масло и маслен филтър в Булвариа 50кинта, това го знам от човек със Зафира...
-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Е, сравнение с на ФВ са по-евтини, а специално Зафирите са много здрави и надеждни автомобили.
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Lenks написа:Кое е мит колега, смяна на масло и маслен филтър в Булвариа 50кинта, това го знам от човек със Зафира...

Аз не бих сложил масло което струва по-малко от 30лв.
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Карал съм Зафира от първото поколение, 1.8 бензинова, прилично ускоряваше дори и от ниски обороти, но със седем души вътре гумите опираха в калниците. Отделно, че няма толкова смотан волан по мое мнение, както и като пуснех газта, тя се форсираше самичка за около секунда
Аа, отделно, че като натиснех спирачките, предницата ходеше на където си поиска
Задните седалки са гадни, третия ред седалки са отвратителни
А разхода на гориво не го коментирам... Твърде вероятно конкретната кола да е гробница отвсякъде, но мерси, не искам такава 

-
Колега не знам наистина каква Зафира си карал. Но мога да ти кажа, че сме пътували 7 човека в "А" модела, пак 1,8 115 коня, такова нещо като опиране нямаше. Отделно градско в Плевен доста време съм я карал, разхода по бордовия идваше 9,8 при нормално каране и то зимата, извънградско 7,5 бензин с 90-100. Това с форсирането на двигателя след като върнеш газта, предполагам се случва като изключиш от предавка? Среща се този проблем, но е лесно отстраним. Иначе да, седалките са си твърди, не вози като лимузина, но имат много други плюсове.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
mccoy написа:[
Аз не бих сложил масло което струва по-малко от 30лв.
Що нали е масло

В Булвария турско масло слагат .
Към горния колега имам познат с 1,8л бензин с автоматична ск.кутия. По негови думи 14-15л градско е разхода.
Без да искам да обидя някой, но опел си е опел, евтина кола и тва си е. Пък и се търси да е дизел, а всеки като чуе "ecotec" и се отказва :D
Ходих на море с опел вектра 2004 модел, седалките наистина са ужасни отзад, адски твърди ми се видяха, на фифка са къде-къде по приятни и удобни. Возил съм се и на пасат 2003-та год., вози по-твърдо в сравнение с фиата, но пък е просторен, широк, със сравнително удобни седалки, ако са такива и на Шарана е супер значи, а и таблото е добре направено, не е претрупано с копчета и глупости, абе изчистенко си е, а то е като на шарана.
Колко да е по-скъпа поддръжката на шарана спрямо зафирата?
Ходих на море с опел вектра 2004 модел, седалките наистина са ужасни отзад, адски твърди ми се видяха, на фифка са къде-къде по приятни и удобни. Возил съм се и на пасат 2003-та год., вози по-твърдо в сравнение с фиата, но пък е просторен, широк, със сравнително удобни седалки, ако са такива и на Шарана е супер значи, а и таблото е добре направено, не е претрупано с копчета и глупости, абе изчистенко си е, а то е като на шарана.
Колко да е по-скъпа поддръжката на шарана спрямо зафирата?
-
Като не разбират хората ще се отказват като чуят "Екотек".. Не казвам, че Опел са по-добри от ФВ - напротив, но имам доста голям опит с Опелите и затова казвам, че Зафирата е един автомобил, който си заслужава инвестицията, стига да не е потрошен от каране. И да кажем на "А"-то дизелите не са хубави, но на "B"-то са перфектни.
@kris11 Нормален е този разход, Опел и автоматик не бих я направил тази комбинация :D
@kris11 Нормален е този разход, Опел и автоматик не бих я направил тази комбинация :D
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
Незнам защо въобще сравнявате Зафира и Шарано/Алхамбра . Нито по широчина са еднакви, нито по височина, да не говорим за дължина. Като се има това в предвид за пътници 6 и 7 е мъка при Опела.
Опел
Доста голям пробег имам с Комбо Екотрак набор 2007 CDTI от нов и само негативи.
По боклукчива кола едва ли има направо е еднодневка. НО темата не е за негативите на Опел.
Опел

Доста голям пробег имам с Комбо Екотрак набор 2007 CDTI от нов и само негативи.
По боклукчива кола едва ли има направо е еднодневка. НО темата не е за негативите на Опел.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
mccoy написа:Мит е че на опел са евтини чацтите (новите)още по-малко на Зафира
скъпа е поддръжката, а резервните части още по-скъпи
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Евтини са им частите - на старите Астри и Вектра А от 1995 година 

Зарежете опел, интересува ме шаран/алхамбра!
Давайте, разкрийте всичко за тях, попринцип съм останал с впечатление че vw са здрави коли, не мисля че ще са проблемни, стига да не са убити от каране и от немърлива поддръжка.
Поздрави!
Давайте, разкрийте всичко за тях, попринцип съм останал с впечатление че vw са здрави коли, не мисля че ще са проблемни, стига да не са убити от каране и от немърлива поддръжка.
Поздрави!
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
Botev666 написа:Зарежете опел, интересува ме шаран/алхамбра!
Поздрави!
Ами гледай в ebay . Уточни година, двигател
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”