VW Golf IV 1.6 SR 101 к.с.

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
vessan
Автомобил: VW Golf MK4 TDI 110
Двигател: AHF 1999

VW Golf IV 1.6 SR 101 к.с.

Мнениеот vessan » Чет 07 фев 2013 21:20

Здравейте, колеги! От скоро (21.01.2013г.) съм, бих казал доста, горд собственик на горе споменатата кола VW Golf IV 1.6 SR 101 к.с. Това ми е първата кола. Изключително много се радвам на колата, от малък съм фен на VW.
Аз самия не разбирам от коли много. Признавам го. Исках да попитам някои неща и също така бих помолил за съвети, каквито и да е, относно грижата за техническото състояние на колата, а също така и за външното.

Откакто го имам не забелязвам никакви проблеми, двигателя мърка и работи много тихо, ходова част не тропа. За момента нямам възможност да го заведа при майстор да видим в какво състояние е, но и това ще направя.

Искам да разкажа някои неща, които забелязах. Значи колата нямаше ресийвър, отидох и си купих, любител съм на силната и качествена музика. Излезнах от магазина и се опитах да го сложа сам, не тръгна. Прибрах се вкъщи, до нас има 1 майсторче, който е от скоро. Не знам как работи. Помолих го за помощ. Дойде върза го и каза, че не работи кабела за паметта и отделно има още 1 изгорял кабел (до колкото разбрах), но засега нямам пари да го оправя, слушам музика и секи път правя настройките на ново. Ставам тази сутрин, тръгвам да излизам, колата върти и не пали :icon_sad така няколко пъти и накрая запали (нямам представа от какво е) Затова моля за съвет? След това си палеше без проблем целия ден. Възможно ли е да има проблем от окабеляването. Също така не работят светлините за задна скорост. Отворихме с баща ми, крушките не са изгоряли и светлините се включват от време на време (доста рядко) и то за много малко време. Друг проблем със светлини имам в купето. Като се отварят вратите не свети нищо вътре. Пробвах абсолютно всички възможни комбинации и не става, а самите лампи си работят всички, когато се пускат ръчно.

Имам още 1 въпрос относно колата. В момента е с 16-ки лети джанти, които много ми харесват. Гумите са 205/55/16. Въпроса ми е, защото няколко приятели ми казват, че е по-добре с 15-ки, моля дайте съвет кое е по-добре като разход-стабилност на колата.

Ще кача и няколко снимки на колата, за да видите Golf-чето :icon_smile

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/735069_4124327877832_1406605634_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/58219_4124327637826_1505299631_n.jpg

Много съм благодарен, ако получа съвети относно проблемите, за които споменах, а и също така за стопанисването на автомобила :icon_smile

Потребителски аватар
SlaB
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Golf IV 1.6 SR 101 к.с.

Мнениеот SlaB » Чет 07 фев 2013 21:55

Предполагам си нов шофиор (18-20 годишен :beer ) Честито голфче много да те радва и само бензин да му сипваш колега :drunk

Потребителски аватар
vessan

Мнениеот vessan » Чет 07 фев 2013 21:59

Почти позна, колега! 21 годишен хаха, от 1 година шофьор! Благодаря за пожеланието :love.vw :drunk

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 07 фев 2013 22:11

Добре дошъл във форума!
Честита придобивка, гледай си я, за да я ползваш!
Що не пали не знам.
За светлината на задния ход, ако крушката е здрава, остава да видиш отпред на скоростната кутия, при включване на задна скорост, механизма от жила притиска един шалтер дето командва тая светлина. Огледайте кво става с него.
Това за светлините в купето - в общи линии е масово. Имаш проблем, нарича се микроключета във бравите. Тва са едни ключета дето дават сигнал на светлината в купето кога да свети наи-общо казано. Но от времето от амортизация се разлепят от платките и спират да дават сигнал за отваряне на врата.
Нещо не мога да постна линк като хората???
Но ако напишеш "микроключета" в търсачката на форума, ще ти излязат куп теми с подобни на твоите проблеми със светлините и ще ти се изясни ситуацията. Не е неразрешимо, но е пипкава работа.

Последна промяна от joromnt на Пет 08 фев 2013 9:56, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
vessan

Мнениеот vessan » Чет 07 фев 2013 23:10

Благодаря за приветстването, колега!
Тя си пали, само днес се случи.
Благодаря за съветите относно светлините отзад и в купето. Имам проблем с отварянето на линка, който си пратил? :beer

Потребителски аватар
BaHkyYy
Автомобил: Vw Golf 4
Двигател: 1.8 1998

Мнениеот BaHkyYy » Пет 08 фев 2013 0:05

Честито и добре дошъл колега много безаварийни километри ти пожелавам ! Относно проблема със паленето и аз като си взех наскоро (скоро скоро 7,8 месеца) моя МК4 след време почна да ми прави така и се оказа че проблема идваше от акумулатора.. но те съветвам ако можеш го провери не го оставяй за друг път защото мен така ме оставяше на светофари и други места и ме поставяше в доста неудобна ситуация...

marin_andonov
Автомобил: VW
Двигател: TAIGO

Мнениеот marin_andonov » Пет 08 фев 2013 7:13

Честито и от мен!
Колега,
И аз като смених радиото не искаше да помни нищо. Обадих се в един сервиз на диагностика (той е и завършил електротехник), обясних му за какво става въпрос, той леко се засмя и каза, че болката се лекува за две минути с размяната на местата на две кабелчета на самото CD. Отидох, той свали радиото и общо след 5 минути имах памет.
Не знам дали при всички CD е така, но при SONY така се лекува.
Относно джантите!
Щом си на 21 си остави 16-ките, тъй като съм сигурен, че тепърва ще те захапят мухите (както повечето тук), и ще съжаляваш, че си минал на 15-ки. 15-ки може да си вземеш за зимата.
Поздрави!

Потребителски аватар
djuni_ibiza
Автомобил: Golf MK4 1.6sr
Двигател: AKL

Мнениеот djuni_ibiza » Пет 08 фев 2013 7:28

Честито Колега и добре дошъл във форума, относно избора си е перфектен избор с здраве да те носи на всякъде не искам да те заплаша но аз също от 3 месеца съм със същата кола и какви ли не проблеми имах със скоростната кутия !
Скоростите на този двигател е с фабричен дефект на диференциала тъй като там има едни нитове който се чупят внезапно и прецакват 99% цялата кутия, ето ти линк до моят проблем viewtopic.php?f=5&t=357909
Благодарение на колегите те ми помогнаха много и ми отвориха очите , тоест там ще намериш доста важна информация за скоростната кутия. повтарям пак не те заплашвам само искам да знаеш за напреде какво те очаква все някой ден.

Потребителски аватар
stefanvwto
Автомобил: vw golf 3
Двигател: 1Z

Мнениеот stefanvwto » Пет 08 фев 2013 7:54

Само хубави моменти с голфчето :love.vw

Потребителски аватар
Vladimirov26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladimirov26 » Пет 08 фев 2013 11:34

djuni_ibiza написа:Честито Колега и добре дошъл във форума, относно избора си е перфектен избор с здраве да те носи на всякъде не искам да те заплаша но аз също от 3 месеца съм със същата кола и какви ли не проблеми имах със скоростната кутия !
Скоростите на този двигател е с фабричен дефект на диференциала тъй като там има едни нитове който се чупят внезапно и прецакват 99% цялата кутия, ето ти линк до моят проблем viewtopic.php?f=5&t=357909
Благодарение на колегите те ми помогнаха много и ми отвориха очите , тоест там ще намериш доста важна информация за скоростната кутия. повтарям пак не те заплашвам само искам да знаеш за напреде какво те очаква все някой ден.

И аз мислех да спомена за скоростната кутия тип DUU, но колегата ме е изпреварил, на мен ремонта ми излезе 700лв(замяна на нитовете с болтове), и от 14 месеца е пушка :)
ано на колегата да не му се налага :beer

Потребителски аватар
vessan

Мнениеот vessan » Пет 08 фев 2013 13:24

Колеги, благодаря за всичко! Ще внимавам със скоростната кутия, четох и слушах доста за нея вече хаха :icon_biggrin Пък дано не се налага.

Според вас 10/100 в града нормален разход ли е за този двигател? Или да го кажем в момента горе долу 30 лв. 100 км

Потребителски аватар
Tsapo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tsapo » Пет 08 фев 2013 13:29

vessan написа:Колеги, благодаря за всичко! Ще внимавам със скоростната кутия, четох и слушах доста за нея вече хаха :icon_biggrin Пък дано не се налага.

Според вас 10/100 в града нормален разход ли е за този двигател? Или да го кажем в момента горе долу 30 лв. 100 км

Честито и добре дошъл.
Разхода е напълно нормален, даже идеален за София :mhihi

Потребителски аватар
Black Demon
Автомобил: Vw Golf 4
Двигател: 1.8T AUM 2002

Мнениеот Black Demon » Пет 08 фев 2013 15:34

Честита придобивка колега.Пожелавам ти само хубави моменти с нея.

Потребителски аватар
vessan

Мнениеот vessan » Вто 12 фев 2013 23:26

Благодаря, за всички добри пожелания, колеги!

Много бих искал да получа и мнения за подобрения на външния вид. Нов съм и не разбирам много, но си харесах (може би естествено) R - style. Замислям да го направя поне външно така. Какво ще кажете?

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот siso_k » Вто 12 фев 2013 23:57

Честито и от мен колега, със здраве да я караш :)

За джантите - остани на 16-ки, евентуално може да смениш твоите с Montreal 2 :arrow Изображение

За мен лично това е най-добрата джанта за Г4.

Другите най-добри са тези OZ RACING SUPERTORISMO :arrow
Изображение

vessan написа:Нов съм и не разбирам много, но си харесах (може би естествено) R - style. Замислям да го направя поне външно така. Какво ще кажете?

Ако трябва да съм откровен - малко банално.

Аз за моя съм планувал външно едни джанти, а основните неща ще са добавяне на различни екстри - като full FIS например. За справка може да погледнеш ТЕМАТА на колегата Luciano

.

Върни се в “Моят Volkswagen”